De Teams Admin Console openen

De Admin Console van een LastPass Teams-account bevat elke tool die een beheerder nodig heeft om LastPass voor de organisatie te implementeren en beheren. De maker van een LastPass Teams-account wordt na het maken van het account direct de nieuwe standaardbeheerder, maar u kunt ervoor kiezen standaardgebruikers bij te werken naar beheerders nadat zij hun account hebben geactiveerd. Nadat uw beheerdersaccount is gemaakt, kunt u zich bij LastPass aanmelden en de Admin Console op verschillende manieren openen.

Bekijk de video

Dashboard Admin Console in Teams

Openen via de directe URL

Ga als volgt te werk om de Admin Console te openen met de directe URL:

1. Open een browser en ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Wanneer u hierom wordt gevraagd, vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u op Inloggen.
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.
Let op:  Met deze inlogmethode wordt u niet ingelogd in de webbrowser-extensie en wordt u dus gevraagd in te loggen om toegang te krijgen tot uw kluis.

Openen via de browserextensie

Ga als volgt te werk als u de Admin Console wilt openen met de geïnstalleerde browserextensie:

1. Meld u aan bij LastPass via de browserextensie.
  2. Als u bent aangemeld, klikt u op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser en klikt u in het menu op Admin Console.
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.

Openen via de website

Ga als volgt te werk als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren maar wel toegang tot de Admin Console nodig heeft:

1. Meld u aan bij LastPass via de website voor desktopcomputers op https://lastpass.com.
  2. Als uw kluis wordt weergegeven, klikt u op de menuoptie Admin Console in het navigatiegedeelte links.
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.

Info over het dashboard voor de beheerder

Het dashboard voor de beheerder is de centrale locatie voor het beheer van uw team en het gebruik van LastPass door de medewerkers. Hiervoor gebruikt u de speciale bevoegdheden voor beheerders. Als beheerder kunt u teamleden toevoegen en verwijderen, beleidsregels in- of uitschakelen, toegang beperken of verlenen, gedeelde beleidsregels toewijzen en alle aspecten van het team beheren. U kunt zo veel beheerders toevoegen als nodig zijn voor uw team.

In het dashboard voor de beheerder krijgt u inzicht in het gebruik van LastPass binnen het team, met inbegrip van beveiligingsscores, aanmeldingsactiviteiten, het gebruik van de tool, het aantal licenties dat in gebruik is, en productupdates van het LastPass-team. Een deel van de activiteiten is direct via scores en grafieken zichtbaar op het hoofddashboard; meer gedetailleerde informatie is te vinden bij elk gebruikersprofiel en in rapporten.