Hoe beheer ik mijn beveiligingsemailadres voor LastPass?

Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen, kan LastPass u incidenteel beveiligingsmeldingen sturen voor zaken die om een reactie van uw kant vragen. Deze worden naar uw primaire LastPass-gebruikersnaam (e-mailadres) verstuurd. U kunt uw account evenwel verder beveiligen door een extra, secundair e-mailadres toe te voegen. Naar dit adres worden dan beveiligingsmeldingen verstuurd als het primaire e-mailadres van uw account gecompromitteerd is geraakt.

Waarschuwing: Als u een LastPass Business account hebt, kan het bijwerken van uw e-mailadres uw bestaande aanmeldingsconfiguraties ongeldig maken. Voordat u verder gaat, neem contact op met uw LastPass-beheerder.
  1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Voer in het gedeelte Beveiliging een e-mailadres voor beveiliging in (waar u beveiligingsmails naartoe wilt laten sturen) dat verschilt van het e-mailadres van uw primaire account.
  5. Klik op Bijwerken.

Resultaat: Er wordt een e-mailbericht naar uw e-mailadres gestuurd met een verificatiecode.

6. Controleer de inbox van uw beveiligings e-mail adres. Kopieer de verificatiecode, voer deze in op het scherm Verify Email en klik op Bevestigen

7. Voer uw hoofdwachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd en klik op Doorgaan
U heeft een nieuw beveiligings e-mailadres toegevoegd voor uw LastPass account.