LastPass toevoegen aan de beleidsregels van het bedrijf

Voordat u LastPass implementeert, wilt u mogelijk uw interne IT-beleidsregels en/of de handleiding voor werknemers bijwerken zodat er specifieke verwijzingen zijn naar LastPass. Op die manier weten werknemers waarom ze LastPass zouden moeten gebruiken en legt u best practices voor het gebruik ervan vast.

Mogelijk wilt u ook handige informatiebronnen voor LastPass beschikbaar stellen ter referentie.

Hieronder vindt u een voorbeeld van wat u zou kunnen opnemen wanneer u uw beleidsregels bijwerkt:

We gebruiken LastPass voor het opslaan en delen van wachtwoorden. LastPass is een online wachtwoordbeheerder. LastPass is een wachtwoordbeheerder en SSO-oplossing. Als digitale kluis houdt LastPass al uw aanmeldingsgegevens voor websites geordend en veilig. LastPass kan ook nieuwe wachtwoorden aanmaken, online formulieren invullen, het delen van wachtwoorden vergemakkelijken, waarschuwingen geven over zwakke wachtwoorden, en meer.

LastPass wordt de officiële wachtwoordbeheerder en SSO-oplossing voor alle werknemers van "BEDRIJF". De software wordt in uw browsers geïnstalleerd als een browserextensie. Als u werkgerelateerde websites bezoekt, slaat u de wachtwoorden op in uw LastPass-kluis. De volgende keer dat u zich wilt aanmelden, vult LastPass deze wachtwoorden automatisch in.

We adviseren de volgende best practices bij het gebruik van LastPass:

• Gebruik de wachtwoordgenerator om ervoor te zorgen dat elk wachtwoord uniek en sterk is
    • Maak een lang, sterk hoofdwachtwoord. Om het lang maar gedenkwaardig te maken, overweeg een "passphrase" te maken, zoals: tealbrickpumpedlunchskiing
    • Deel nooit uw hoofdwachtwoord met iemand, ook niet met LastPass
    • Gebruik nooit uw hoofdwachtwoord als wachtwoord voor een andere account
    • Overweeg het inschakelen van meervoudige verificatie voor extra beveiliging

Uw LastPass Business-account (dat uw e-mailadres op het werk gebruikt) mag alleen worden gebruikt voor wachtwoorden op het werk, omdat uw account op elk moment kan worden opgezegd. Als u persoonlijke wachtwoorden in een wachtwoordbeheerder wilt opslaan, kunt u gratis een persoonlijke account maken op www.lastpass.com.