LastPass toevoegen aan de beleidsregels van het bedrijf

Voordat u LastPass implementeert, wilt u mogelijk uw interne IT-beleidsregels en/of de handleiding voor werknemers bijwerken zodat er specifieke verwijzingen zijn naar LastPass. Op die manier weten werknemers waarom ze LastPass zouden moeten gebruiken en legt u best practices voor het gebruik ervan vast.

Mogelijk wilt u ook handige informatiebronnen voor LastPass beschikbaar stellen ter referentie.

Hieronder vindt u een voorbeeld van wat u zou kunnen opnemen wanneer u uw beleidsregels bijwerkt:

We gebruiken LastPass voor het opslaan en delen van wachtwoorden. LastPass is een online wachtwoordbeheerder. LastPass is een wachtwoordbeheerder en SSO-oplossing. Als digitale kluis houdt LastPass al uw aanmeldingsgegevens voor websites geordend en veilig. LastPass kan ook nieuwe wachtwoorden aanmaken, online formulieren invullen, het delen van wachtwoorden vergemakkelijken, u waarschuwen voor zwakke wachtwoorden, en nog veel meer.

LastPass wordt de officiële wachtwoordbeheerder en SSO-oplossing voor alle werknemers van "BEDRIJF". De software wordt in uw browsers geïnstalleerd als een browserextensie. Als u werkgerelateerde websites bezoekt, slaat u de wachtwoorden op in uw LastPass-kluis. De volgende keer dat u zich wilt aanmelden, vult LastPass deze wachtwoorden automatisch in.

We adviseren de volgende best practices bij het gebruik van LastPass:

• Gebruik de wachtwoordgenerator om ervoor te zorgen dat elk wachtwoord uniek en sterk is
  • Maak een lang en krachtig hoofdwachtwoord. Om het lang maar gedenkwaardig te maken, overweeg een "passphrase" te maken, zoals: tealbrickpumpedlunchskiing
  • Deel nooit uw hoofdwachtwoord − zelfs niet met LastPass
  • Gebruik uw hoofdwachtwoord nooit als wachtwoord voor een andere account
  • Overweeg het inschakelen van meervoudige verificatie voor extra beveiliging

Uw LastPass Business-account (dat uw e-mailadres op het werk gebruikt) mag alleen worden gebruikt voor wachtwoorden op het werk, omdat uw account op elk moment kan worden opgezegd. Als u persoonlijke wachtwoorden in een wachtwoordbeheerder wilt opslaan, kunt u gratis een persoonlijke account maken op www.lastpass.com.