Integratie van de Artifactory-app

Stel app-integratie in zodat de gebruiker zich kan aanmelden bij de app met dezelfde inloggegevens als voor LastPass..

Deel 1 - De SSO-app toevoegen aan LastPass

Info over deze taak:
    1. Meld u aan en ga naar de LastPass nieuwe Admin Console door een van de volgende handelingen uit te voeren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Admin Console in het menu.
      • Log in op https://admin.lastpass.com met uw beheerders e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
    3. Selecteer Toepassing toevoegen in de navigatie rechtsboven (of Doorzoek de catalogus als u uw eerste app toevoegt).
    4. Zoek en selecteer uw app in de catalogus (of Toepassing toevoegen die niet in de lijst staat als u uw app niet kunt vinden).
    5. Klik op Doorgaan, en u wordt naar het gedeelte LastPass configureren van de app-configuratie geleid.

Fastpath: LastPass vult automatisch alle vereiste informatie in het gedeelte Toepassing configureren voor u in. Bij sommige apps kunt u de instellingen uploaden in een XML-bestand, bij andere moet u de volgende informatie kopiëren en plakken:
      Naam in LastPass Waarde
      ID van entiteit
      https://identity.lastpass.com
      SSO Eindpunt
      https://identity.lastpass.com/SAML/SSOService
      URL voor afmelding
      https://identity.lastpass.com/Login/Logout
      Certificaat vingerafdruk Voorzien in het gedeelte Toepassing configureren van de SSO app. Download indien nodig het LastPass certificaat in PEM, DER, of Metadata downloaden (XML) formaat.
      Certificaat vingerafdruk (SHA-256)
      Certificaat (PEM)

6. Voor de volgende stappen opent u een nieuw venster of tabblad van de webbrowser. Ga naar de instellingen van de app om single sign-on in te schakelen, en zorg ervoor dat uw app LastPass herkent als de Identity Provider.

Deel 2 - Appconfiguratie

1. Open een nieuw tabblad in uw browser en log in op uw Artifactory domein, en selecteer Beheerder in het linker zijmenu: https://yourworkdomain.artifactoryonline.com/yourworkdomain/webapp/#/home

1e admin pagina artifactory

2. Selecteer "Beveiliging" > "SAML SSO".

2 deze kunstwerken uit te breiden

3. Vul de informatie als volgt in:

• SAML-integratie inschakelen: AAN
      • SAML Aanmeldings-URL: SSO-eindpunt gekopieerd van LastPass dashboard
      • SAML Logout URL: Logout URL gekopieerd van LastPass
      • Naam SAML-dienstverlener: https://identity.lastpass.com/
      • SAML-certificaat: Plak de inhoud van het certificaatbestand dat u in deel 1 hebt gedownload.

4. Sla wijzigingen op.

sso-config-artifactory

Deel 3 - De Artifactory SSO App configuratie afronden

1. Ga terug naar de Nieuwe Admin Console van LastPass.
    2. Terug op de pagina Toepassing configureren in de LastPass Admin Console (uit deel 1), selecteer LastPass configureren.
    3. Plak onder Service Provider de volgende URL in het ACS-veld: https://yourworkdomain.artifactoryonline.com/yourworkdomain/webapp/saml/loginResponse
    4. Selecteer Geavanceerde instellingen.
    5. Plak in het veld ID van entiteit de in deel 2 gekopieerde Service provider entity URL .
    6. Optioneel: Voeg desgewenst in de sectie Geavanceerde instellingen een van de volgende aanvullende aanpassingen toe:

Naam in LastPass Beschrijving/Waarde
      Korte naam De naam van de app zoals deze wordt weergegeven in de Admin Console (en Cloud Apps, als uw gebruikers een LastPass wachtwoordbeheer kluis hebben)
      Rol Aangepaste rol die u aanmaakte om gebruikers en de daaraan toegewezen rechten te organiseren
      Identiteit Verstrekker (LastPass) Dit is de URL van de identiteitsprovider, en dat is LastPass:
      https://identity.lastpass.com
      Relay-status URL waarnaar de dienstaanbieder de gebruiker doorstuurt na verwerking van het SAML-antwoord
      Identifier Deze instellingen zijn afhankelijk van de app die u configureert - raadpleeg de documentatie van de SSO app, en selecteer dan een van de volgende:
      • E-mail (standaard)
      • Secundair e-mailadres
      • Gebruikers-ID
      • Groepen
      • Rollen
      • Aangepast
      SAML-signatuurmethode SHA256 (gebruikt 256-bits hash)
      Ondertekening & encryptie Maak uw gewenste selecties uit het volgende:
      • Assertion ondertekenen
      • Assertion versleutelen
      • Aanvraag ondertekenen
      • Antwoord ondertekenen
      Partnercertificaat uploaden Selecteer het partnercertificaat dat u lokaal hebt opgeslagen (indien van toepassing)
      Aangepaste attributen Om meer aangepaste attributen toe te voegen, selecteert u SAML-attribuut toevoegen en kiest u uit de volgende opties:
      • E-mail
      • Secundair e-mailadres
      • Gebruikers-ID
      • Groepen
      • Rollen
      • Aangepast (verbonden met de SSO app)
      Tip: U kunt aangepaste attribuutverklaringen definiëren wanneer u een nieuwe SAML-integratie maakt of een bestaande wijzigt. Deze statements worden toegevoegd aan de SAML-assertions die met uw toepassing zijn gedeeld.

7. Klik op Opslaan & gebruikers toewijzen > Gebruikers, groepen en rollen om te beginnen met het maken van uw selecties.
    8. Zoek en selecteer uw gewenste gebruikers, groepen en/of rollen en klik vervolgens op Toewijzen.
    9. Klik op Opslaan en doorgaan > Voltooien.

Resultaat: De setup voor uw SSO app is compleet! De LastPass-gebruikers die u aan deze SSO-app hebt toegewezen, kunnen nu hun LastPass-account gebruiken om zich voortaan aan te melden bij deze SSO-app.