Wachtwoorden voor websites veranderen

Als best practice op het gebied van beveiliging wordt u geadviseerd uw opgeslagen wachtwoorden regelmatig te wijzigen. Zo beperkt u eventuele beveiligingsrisico's tot een minimum. Wijzig eerst uw wachtwoord voor de gewenste website in de instellingen van de site zelf en werk het vervolgens bij in LastPass.

Tip: Kluisitems die zijn gemarkeerd met de rode aanduiding 'Onveilig wachtwoord' zijn waarschuwingen over de wachtwoordsterkte. Het is aan te raden om het zwakke of hergebruikte wachtwoord van een dergelijk item te wijzigen, of een ontbrekend wachtwoord aan het item toe te voegen.

Automatisch bijwerken met de LastPass-browserextensie

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en uw LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld.

3. Ga naar de gewenste site en meld u aan met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord.
    4. Verander uw wachtwoord in de aanmeldingsinstellingen voor uw account bij de site.

Tip: U kunt LastPass eventueel een sterk wachtwoord laten aanmaken door in het invoerveld te klikken op het pictogram Wachtwoord genereren .

5. Als uw wijzigingen zijn opgeslagen, klikt u na de vraag van LastPass op Bijwerken om het opgeslagen wachtwoord in uw LastPass-kluis automatisch te laten bijwerken.

Wachtwoord automatisch bijwerken

Handmatig bijwerken met het veldpictogram

1. Ga naar de gewenste site en verander uw wachtwoord in de aanmeldingsinstellingen voor uw account bij de site. U kunt LastPass eventueel een sterk wachtwoord laten aanmaken door in het invoerveld te klikken op het pictogram Wachtwoord genereren .
    2. Meld u af bij de site.
    3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    4. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoordin en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld.

5. Klik in het aanmeldvenster van de site op het LastPass-pictogram in het invoerveld.
    6. Beweeg de cursor boven het item dat u wilt bijwerken en kies vervolgens Bewerken.
    7. Voer uw wijzigingen door. U kunt eventueel op het pictogram Tekst weergeven klikken om de tekst tijdens het typen te kunnen lezen. U kunt ook op het Geschiedenis-pictogram klikken om de geschiedenis van uw gebruikersnaam en/of de wachtwoorden voor de opgeslagen website te bekijken.
    8. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Bijwerken met het veldpictogram

Handmatig bijwerken met de browserextensie

1. Ga naar de gewenste site en verander uw wachtwoord in de aanmeldingsinstellingen voor uw account bij de site.

Tip: U kunt LastPass eventueel een sterk wachtwoord laten aanmaken door in het invoerveld te klikken op het pictogram Wachtwoord genereren .

2. Meld u af bij de site.
    3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    4. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoordin en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld.

5. Klik op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:
      • Beweeg de cursor boven de gewenste vermelding in de lijst met overeenkomende sites boven in het menu van de browserextensie en klik op Bewerken.
      • Zoek de opgeslagen site met het zoekveld en klik op Bewerken.
    6. Voer uw wijzigingen door. U kunt eventueel op het pictogram Tekst weergeven klikken om de tekst tijdens het typen te kunnen lezen. U kunt ook op het Geschiedenis-pictogram klikken om de geschiedenis van uw gebruikersnaam en/of de wachtwoorden voor de opgeslagen website te bekijken.
    7. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Bijwerken met de LastPass-browserextensie

Handmatig bijwerken vanuit de kluis

1. Ga naar de gewenste site en meld u aan met uw gebruikersnaam en uw huidige wachtwoord.
    2. Verander uw wachtwoord in de aanmeldingsinstellingen voor uw account bij de site.
    3. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    4. Selecteer Wachtwoorden in het navigatiegedeelte links.
    5. Zoek de gewenste site, houd de cursor erboven en klik op het pictogram Bewerken .
    6. Voer uw wijzigingen door. U kunt eventueel op het pictogram Tekst weergeven klikken om de tekst tijdens het typen te kunnen lezen. U kunt ook op het Geschiedenis-pictogram klikken om de geschiedenis van uw gebruikersnaam en/of de wachtwoorden voor de opgeslagen website te bekijken.
    7. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Scherm 'Wachtwoord bewerken'