Wachtwoorden voor websites veranderen

Als best practice op het gebied van beveiliging wordt u geadviseerd uw opgeslagen wachtwoorden regelmatig te wijzigen. Zo beperkt u eventuele beveiligingsrisico's tot een minimum. Wijzig eerst uw wachtwoord voor de gewenste website in de instellingen van de site zelf en werk het vervolgens bij in LastPass.

Tip: Kluisitems die zijn gemarkeerd met de rode aanduiding 'Onveilig wachtwoord' zijn waarschuwingen over de wachtwoordsterkte. Het is aan te raden om het zwakke of hergebruikte wachtwoord van een dergelijk item te wijzigen, of een ontbrekend wachtwoord aan het item toe te voegen.

Automatisch bijwerken met de LastPass-browserextensie

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en uw LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld.

3. Ga naar de gewenste site en meld u aan met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord.
    4. Verander uw wachtwoord in de aanmeldingsinstellingen voor uw account bij de site.

Tip: U kunt LastPass als volgt een sterk wachtwoord voor u laten maken:
      Ervaring met uitbreiding Instructies
      Eerdere ervaring Klik op het pictogram Wachtwoord genereren via het in het veld actieve LastPass-pictogram LastPass actief pictogram of door Veilig wachtwoord genereren te selecteren in de webbrowser-extensie.
      Nieuwe ervaring Klik op het pictogram Wachtwoord genereren via het in het veld actieve LastPass-pictogram LastPass actief pictogram of door het tabblad Generator te selecteren in de webbrowser-extensie.

5. Als uw wijzigingen zijn opgeslagen, klikt u na de vraag van LastPass op Bijwerken om het opgeslagen wachtwoord in uw LastPass-kluis automatisch te laten bijwerken.

Wachtwoord automatisch bijwerken

Handmatig bijwerken

1. Ga naar de gewenste site en verander uw wachtwoord in de aanmeldingsinstellingen voor uw account bij de site.

Tip: U kunt LastPass als volgt een sterk wachtwoord voor u laten maken:
      Ervaring met uitbreiding Instructies
      Eerdere ervaring Klik op het pictogram Wachtwoord genereren via het in het veld actieve LastPass-pictogram LastPass actief pictogram of door Veilig wachtwoord genereren te selecteren in de webbrowser-extensie.
      Nieuwe ervaring Klik op het pictogram Wachtwoord genereren via het in het veld actieve LastPass-pictogram LastPass actief pictogram of door het tabblad Generator te selecteren in de webbrowser-extensie.

2. Meld u af bij de site.
    3. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    4. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoordin en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld.

5. Selecteer een van de volgende opties:
      Update methode Instructies
      Het in het veld actieve LastPass-pictogram gebruiken actief LastPass-pictogram
      1. Klik in het inlogveld van uw site op het actieve LastPass-veldpictogram .
      2. Ga met de muis over de vermelding die u wilt bijwerken en selecteer vervolgens het pictogram Bewerken Pictogram bewerken.
      3. Voer uw wijzigingen door. U kunt eventueel op het pictogram Tekst weergeven klikken om de tekst tijdens het typen te kunnen lezen. U kunt ook op het Geschiedenis-pictogram klikken om de geschiedenis van uw gebruikersnaam en/of de wachtwoorden voor de opgeslagen website te bekijken.
      4. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
        Bijwerken met het veldpictogram
      Via de browserextensie
      1. Klik op het actieve LastPass pictogram actief LastPass-pictogram, doe dan een van de volgende dingen:
        • Ga met de muis over de gewenste vermelding in de lijst met overeenkomende sites bovenaan het menu van de webbrowseruitbreiding en selecteer het pictogram Bewerken Pictogram bewerken.
        • Zoek uw opgeslagen site op met behulp van het zoekveld en selecteer het pictogram Bewerken Pictogram bewerken.
      2. Voer uw wijzigingen door. U kunt eventueel op het pictogram Tekst weergeven klikken om de tekst tijdens het typen te kunnen lezen. U kunt ook op het Geschiedenis-pictogram klikken om de geschiedenis van uw gebruikersnaam en/of de wachtwoorden voor de opgeslagen website te bekijken.
      3. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
        Bijwerken met de LastPass-browserextensie
      In je kluis
      1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      2. Selecteer Wachtwoorden in het navigatiegedeelte links.
      3. Zoek de gewenste site, houd de cursor erboven en klik op het pictogram Bewerken .
      4. Voer uw wijzigingen door. U kunt eventueel op het pictogram Tekst weergeven klikken om de tekst tijdens het typen te kunnen lezen. U kunt ook op het pictogram Geschiedenis klikken om de gebruikersnaam- en/of wachtwoordgeschiedenis voor dit opgeslagen site-item te bekijken.
      5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
        Scherm 'Wachtwoord bewerken'