Uw hoofdwachtwoord wijzigen

Het hoofdwachtwoord van uw LastPass-account geeft toegang tot alles in uw account: al uw websitewachtwoorden, beveiligde notities, opgeslagen gegevens voor het automatisch invullen van formulieren, en nog veel meer. Er geldt geen limiet voor de tekenlengte van het hoofdwachtwoord, maar wij adviseren het gebruik van een wachtwoord van ten minste 12 tekens dat goed te onthouden is.

Let op: Als u zich uw huidige hoofdwachtwoord niet kunt herinneren, moet u de mogelijkheden voor accountherstel van LastPass gebruiken.
Belangrijk: Voordat u verder gaat met het doorlopen van de instructies hieronder, moet u ervoor zorgen dat u pop-upblokkers tijdelijk hebt uitgeschakeld; anders moet u pop-ups van de LastPass-website toestaan als daarom wordt gevraagd in de werkbalk van uw webbrowser.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte 'Aanmeldingsgegevens' en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.

4. Voer uw huidige hoofdwachtwoord in, maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord aan en geef een wachtwoordhint op (aanbevolen – dit is een geheugensteuntje dat in een e-mail aan u wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u het onverhoopt ooit vergeet).

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

5. Klik op Bewaar hoofdwachtwoord.

Resultaat: Uw wijzigingen worden opgeslagen en u wordt afgemeld bij LastPass.

6. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
U heeft uw hoofdwachtwoord gereset en bent nu aangemeld bij LastPass.
Volgende stap: Maak nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan op vertrouwde apparaten (sterk aanbevolen)
Doe het volgende om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken voor accountherstel (in het geval u uw hoofdwachtwoord ooit vergeet):
  1. Meld u af bij LastPass op elke vertrouwde computer en/of elk mobiel apparaat waar u LastPass heeft geïnstalleerd en uw kluis heeft geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Volgende stap: Als u een openbare/niet vertrouwde computer gebruikt (aanbevolen)

Wis de browsercache van alle webbrowsers waarin u LastPass heeft geopend om het eenmalig herstelwachtwoord te wissen dat is aangemaakt bij het openen van de LastPass-website.

Volgende stap: Als u tijdelijke, eenmalige wachtwoorden gebruikt (optioneel)

Genereer nieuwe tijdelijke, eenmalige wachtwoorden. Alle OTP's die u eerder hebt gegenereerd zijn nu namelijk ongeldig gemaakt en worden niet langer vermeld, omdat uw kluis opnieuw is versleuteld nadat u uw hoofdwachtwoord had gewijzigd .