Integratie van de Dropbox-app

Stel een Dropbox-appintegratie in, zodat uw gebruikers zich bij deze app kunnen aanmelden met dezelfde referenties die ze gebruiken voor LastPass.

Deel 1 - De SSO-app toevoegen aan LastPass

Info over deze taak:
    1. Meld u aan en ga naar de LastPass nieuwe Admin Console door een van de volgende handelingen uit te voeren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Admin Console in het menu.
      • Log in op https://admin.lastpass.com met uw beheerders e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
    3. Selecteer Toepassing toevoegen in de navigatie rechtsboven (of Doorzoek de catalogus als u uw eerste app toevoegt).
    4. Zoek en selecteer uw app in de catalogus (of Toepassing toevoegen die niet in de lijst staat als u uw app niet kunt vinden).
    5. Klik op Doorgaan, en u wordt naar het gedeelte LastPass configureren van de app-configuratie geleid.

Fastpath: LastPass vult automatisch alle vereiste informatie in het gedeelte Toepassing configureren voor u in. Bij sommige apps kunt u de instellingen uploaden in een XML-bestand, bij andere moet u de volgende informatie kopiëren en plakken:
      Naam in LastPass Waarde
      ID van entiteit
      https://identity.lastpass.com
      SSO Eindpunt
      https://identity.lastpass.com/SAML/SSOService
      URL voor afmelding
      https://identity.lastpass.com/Login/Logout
      Certificaat vingerafdruk Voorzien in het gedeelte Toepassing configureren van de SSO app. Download indien nodig het LastPass certificaat in PEM, DER, of Metadata downloaden (XML) formaat.
      Certificaat vingerafdruk (SHA-256)
      Certificaat (PEM)

6. Voor de volgende stappen opent u een nieuw venster of tabblad van de webbrowser. Ga naar de instellingen van de app om single sign-on in te schakelen, en zorg ervoor dat uw app LastPass herkent als de Identity Provider.

Deel 2 - De app configureren in Dropbox

Info over deze taak: Zie voor gedetailleerde instructies Dropbox-documentatie.
    1. Open een nieuw tabblad in je browser en log in op je Dropbox-beheerdersaccount op https://www.dropbox.com/team/admin.
    2. Selecteer Instellingen in de linker navigatie, selecteer dan Single Sign-On.

Instellingen in de Admin Console van Dropbox

3. Selecteer Enable single sign-on. Kies tussen Optioneel en Verplicht (op basis van de veiligheidsvereisten van uw bedrijf).

Eenmalige aanmelding inschakelen in de Admin Console van Dropbox

4. Plak in het veld Identity provider sign-in URL de volgende SSO endpoint URL (gekopieerd uit de LastPass Admin Console):

https://identity.cloud.lastpass.com/SAML/SSOService

5. In het gedeelte Certificaat uploadt u het LastPass-certificaat dat u in deel 1 hebt gedownload.
    6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Instellingen voor eenmalige aanmelding configureren in de Admin Console van Dropbox

Deel 3 - Voltooi de configuratie van de Dropbox SSO-app in LastPass

1. Ga terug naar de Nieuwe Admin Console van LastPass.
    2. Terug op de pagina Toepassing configureren in de LastPass Admin Console (uit deel 1), selecteer LastPass configureren.
    3. Plak in het veld ACS de volgende URL:

https://www.dropbox.com/saml_login

4. Optioneel: Schakel Extra verificatie vereisen in als u wilt dat gebruikers hun identiteit bevestigen met behulp van de LastPass Authenticator-app bij elke aanmelding bij deze SSO-app.

Onthoud: Wachtwoordloos inloggen voor SSO-apps ondersteunt alleen verificatie met behulp van opgeslagen biometrie (gezicht of vingerafdruk) via pushmelding in de LastPass Authenticator-app.

5. Selecteer Geavanceerde instellingen.
    6. In het veld ID van entiteit voert u Dropbox in.
    7. Optioneel: Voeg desgewenst een van de volgende extra aanpassingen toe:

Naam in LastPass Beschrijving/Waarde
      Korte naam De naam van de app zoals deze wordt weergegeven in de Admin Console (en Cloud Apps, als uw gebruikers een LastPass wachtwoordbeheer kluis hebben)
      Rol Aangepaste rol die u aanmaakte om gebruikers en de daaraan toegewezen rechten te organiseren
      Identiteit Verstrekker (LastPass)
      https://identity.lastpass.com
      Relay-status URL waarnaar de dienstaanbieder de gebruiker doorstuurt na verwerking van het SAML-antwoord
      Identifier Deze instellingen zijn afhankelijk van de app die u configureert - raadpleeg de documentatie van de SSO app, en selecteer dan een van de volgende:
      • E-mail (standaard)
      • Secundair e-mailadres
      • Gebruikers-ID
      • Groepen
      • Rollen
      • Aangepast
      SAML-signatuurmethode Selecteer een van de volgende, gebaseerd op de gewenste lengte van de versleutelingscode:
      • SHA1 (gebruikt 160-bits hash)
      • SHA256 (gebruikt 256-bits hash)
      Ondertekening & encryptie Maak uw gewenste selecties uit het volgende:
      • Assertion ondertekenen
      • Assertion versleutelen
      • Aanvraag ondertekenen
      • Antwoord ondertekenen
      Partnercertificaat uploaden Selecteer het partnercertificaat dat u lokaal hebt opgeslagen (indien van toepassing)
      Aangepaste attributen Om meer aangepaste attributen toe te voegen, selecteert u SAML-attribuut toevoegen en kiest u uit de volgende opties:
      • E-mail
      • Secundair e-mailadres
      • Gebruikers-ID
      • Groepen
      • Rollen
      • Aangepast (verbonden met de SSO app)
      Tip: U kunt aangepaste attribuutverklaringen definiëren wanneer u een nieuwe SAML-integratie maakt of een bestaande wijzigt. Deze statements worden toegevoegd aan de SAML-assertions die met uw toepassing zijn gedeeld.

8. Klik op Opslaan & gebruikers toewijzen > Gebruikers, groepen en rollen om te beginnen met het maken van uw selecties.
    9. Zoek en selecteer uw gewenste gebruikers, groepen en/of rollen en klik vervolgens op Toewijzen.
    10. Klik op Opslaan en doorgaan > Voltooien.

Resultaat: De setup voor uw SSO app is compleet! De LastPass-gebruikers die u aan deze SSO-app hebt toegewezen, kunnen nu hun LastPass-account gebruiken om zich voortaan aan te melden bij deze SSO-app.