Hoe beheer ik mijn gelijkwaardige domeinnamen in accountinstellingen?

Als u meerdere websites van een enkele provider gebruikt, kunt u deze sites toevoegen als gelijkwaardige domeinnamen. U hoeft dan slechts één gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken.

Let op:  Voor gebruikers van LastPass Business kunnen extra algemene gelijkwaardige domeinen worden ingesteld door een LastPass-beheerder, die worden weergeven als "Enterprise-domeinen" in uw lijst. Domeinen die door een beheerder worden ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd door gebruikers.
    Om te onthouden:
    • Zowel domeinen als subdomeinen kunnen door een LastPass-gebruiker worden ingevoerd (bijv. sample.com en services.sample.com)
    • Alle subdomeinen en paden worden standaard als gelijkwaardig beschouwd (bijv. services.sample.com, waarbij 'services' het subdomein is)
    • Om subdomeinen te markeren als domeinen met dezelfde aanmeldingsgegevens in LastPass, is een specifieke syntaxis vereist. U moet "=" direct voor het subdomein invoeren. Gebruik vervolgens een spatie na het domein, dan een komma en tot slot weer spatie (bijv. =services.sample.com , login.lastpass.com)
    • Topleveldomeinnamen (TLD's) worden niet geaccepteerd en als ongeldig beschouwd (bijv. *.com)

Gelijkwaardige domeinnamen die zijn aangemerkt als 'Algemeen' zijn domeinen die zijn ingesteld door LastPass, en kunnen worden bewerkt, of in hun geheel worden verwijderd. Gelijkwaardige domeinnamen die door uzelf worden toegevoegd, worden aangemerkt als 'Lokaal'. Ook deze kunnen worden bewerkt of verwijderd.

Een nieuw gelijkwaardig domein toevoegen

Info over deze taak: Ga als volgt te werk om domeinen met dezelfde aanmeldingsgegevens te markeren in LastPass:
    1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Selecteer het tabblad Equivalente domeinen.

Lijst van gelijkwaardige domeinnamen in accountinstellingen

4. Als u de gewenste domeinen niet ziet in deze lijst, klik dan op Toevoegen.
    5. Voeg een lijst van domeinen toe, gescheiden door een komma, die u wilt gebruiken met dezelfde aanmeldingsgegevens. Klik vervolgens op Toevoegen.

Gelijkwaardige domeinnamen toevoegen

Probleemoplossing: Als u een bericht ziet dat uw vermelding niet als gelijkwaardig wordt beschouwd, raadpleegt u Waarom herkent LastPass mijn gelijkwaardige domein niet als geldig domein?.

6. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Verzenden.
    7. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.

Een bestaand gelijkwaardig domein bewerken

Let op:'Enterprise'-domeinen die door een beheerder van LastPass zijn ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.
    Info over deze taak: Als ten minste een van de domeinen die u gelijkwaardig wilt maken al in de lijst staat, gaat u als volgt te werk om het bestaande item te bewerken:
    1. Eenmaal in uw kluis, selecteert u Accountinstellingen in het navigatiedeelvenster
    2. Selecteer het tabblad Equivalente domeinen.
    3. Als u in de kolom Type een algemene invoer wilt toevoegen, klikt u aan de rechterkant van de rij op het pictogram Uitvouwen . Voor een lokale invoer klikt u op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie.
    4. Bewerkt de lijst zodat deze alle domeinen bevat waarvoor u dezelfde aanmeldingsgegevens gebruikt en klik vervolgens op Bijwerken.

Gelijkwaardige domeinnamen bewerken

5. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Verzenden.

Een set domeinen verwijderen

Let op:'Enterprise'-domeinen die door een beheerder van LastPass zijn ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.
    1. Eenmaal in uw kluis, selecteert u Accountinstellingen in het navigatiedeelvenster
    2. Selecteer het tabblad Equivalente domeinen.
    3. Selecteer het pictogram Invoer verwijderen Verwijderen naast de domeinvermelding die u wilt verwijderen
    4. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.
    Resultaten: U heeft uw geselecteerde domein(en) verwijderd.