Meervoudige verificatie inschakelen (beheerders)

Meervoudige verificatie is een extra beveiligingslaag die u in LastPass kunt inschakelen, en vereist een tweede stap voordat u toegang tot uw account kunt verkrijgen. Als u deze beveiligingsfunctie inschakelt, beschermt u uw account tegen keyloggers en andere bedreigingen – zelfs als uw hoofdwachtwoord in gevaar is, is uw account niet toegankelijk zonder deze tweede vorm van verificatie.

Voor LastPass Teams- en LastPass Business-accounts kunnen beheerders specifieke verificatiemethoden voor meervoudige verificatie vereisen en bepaalde beleidsregels inschakelen, zodat gebruikers pas toegang tot hun LastPass-account krijgen nadat ze een verificatie hebben uitgevoerd. Voor sommige verificatiemethoden zijn extra stappen nodig tijdens de configuratie.

Als u meervoudige verificatie wilt configureren als beheerder, meld u dan aan en open de Admin Console via https://admin.lastpass.com. Volg vervolgens de onderstaande stappen.

Opmerking:  Bent u geen LastPass-beheerder? Zie de stappen voor meervoudige verificatie inschakelen als gebruiker.

Stap 1: Configureer de integratie van uw verificatiemethode (indien van toepassing; alleen LastPass Business)

Voor de volgende verificatiemethoden is een actief account met de betreffende service vereist om de integratie in uw LastPass Business account te configureren:

Als u een van de bovenstaande verificatiemethoden gebruikt, moet u eerst de integratie voor uw verificatiemethode voltooien. Ga anders verder naar de volgende stap.

Stap 2: Selecteer uw opties voor meervoudige verificatie

Standaard zijn alle verificatiemethoden ingeschakeld in LastPass Teams- en LastPass Business-accounts. Indien gewenst kunt u specifieke verificatiemethoden selecteren die moeten worden gebruikt voor meervoudige verificatie van uw account. Alleen de opties die u selecteert worden beschikbaar voor uw gebruikers om in te stellen.

Let op: Gebruikers met LastPass Business-accounts waarvoor federatieve aanmelding met Azure AD, Okta, Google Workspace, PingOne of PingFederate is ingesteld, moeten alle opties voor meervoudige verificatie uitschakelen in de LastPass Admin Console. Meervoudige verificatie moet namelijk worden ingesteld op het niveau van de identiteitsprovider. Meer informatie.

Stap 3: Voeg beleidsregels en configuraties toe voor meervoudige verificatie

Indien gewenst kunt u verschillende beleidsregels voor uw organisatie toevoegen en configureren in LastPass Teams of Business die betrekking hebben op meervoudige verificatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruikers te verplichten om hun identiteit te verifiëren voordat ze toegang krijgen tot hun account. Ook kunt u beperkingen afdwingen voor de beschikbare verificatiemethoden, de volgorde van de verificatiemethoden vaststellen, en nog veel meer.

Let op: als u een specifieke verificatiemethode vereist, moet u controleren of deze methode ook is geactiveerd als optie voor meervoudige verificatie (Stap 2).

Let op: Gebruikers met LastPass Business-accounts waarvoor federatieve aanmelding met Azure AD, Okta, Google Workspace, PingOne of PingFederate is ingesteld, moeten alle opties voor meervoudige verificatie uitschakelen in de LastPass Admin Console. Meervoudige verificatie moet namelijk worden ingesteld op het niveau van de identiteitsprovider. Meer informatie.

Stap 4: Adviseer uw gebruikers meervoudige verificatie in te stellen

Als u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, kunnen gebruikers meervoudige verificatie instellen en activeren voor hun account binnen LastPass Teams of LastPass Business.