Beheer van Algemene Nooit-URL's en Algemene Uitsluitend-URL's door LastPass-beheerders

LastPass Business-administrators kunnen Global Never en Global Only URL's toevoegen in de Admin Console om te bepalen of u wilt dat LastPass uw gebruikers om actie vraagt. U kunt daarnaast een jokerteken (*) gebruiken voor zowel een subdomein als een subpad als u Algemene Nooit-URL's toevoegt.

Let op: Als u ervoor kiest om geen wildcard karakter (*) te gebruiken voor uw URL of domein, zal LastPass de "Nooit onthouden" logica toepassen op de exacte string die u hebt toegevoegd. Bovendien, als een gebruiker probeert om een Site handmatig op te slaan voor een URL of domein dat is toegevoegd als een Global Never URL, zullen zij worden geïnformeerd dat er een beleidsbeperking van kracht is die hen verhindert om het op te slaan

Als u geen LastPass-beheerder bent en deze instellingen als gebruiker vanuit uw kluis wilt beheren, raadpleegt u Nooit-URL's beheren. Houd er wel rekening mee dat uw beheerder mogelijk beleidsregels heeft ingesteld waarmee wijzigingen worden verhinderd. Onthoud dat Algemene Uitsluitend-URL's alleen door beheerders van LastPass Business kunnen worden toegevoegd en beheerd.

Algemene Nooit-URL's en Uitsluitend-URL's

Algemene Nooit-URL's en apps beheren

Let op:  Het gebruik van een jokerteken (*) wordt alleen ondersteund voor URL's en domeinen.
Als u een zwarte lijst wilt maken met URL's en domeinen waarvoor u vragen van LastPass wilt uitschakelen, doet u het volgende:
  1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Algemene Nooit-URL's/Uitsluitend-URL's.
  4. Voer een of meer URL's en/of domeinen in, gescheiden door komma's of een teken voor nieuwe regel.
  5. Kies uit het volgende:
    • URL's en domeinen – U voorkomt dat LastPass om een exacte URL of een exact domein vraagt:

Voorbeeld: Toegevoegd als: https://sample.com,http://testing.com,https://example.com

Voorbeeld: Opgeslagen als: sample.com, testing.com, example.com

• URL's en subdomeinen – U voorkomt dat LastPass om een exacte URL of een exact subdomein vraagt:

Voorbeeld: Toegevoegd als: https://sample.com,http://testing.com,https://example.com

Voorbeeld: Opgeslagen als: https://subdomain.example.com/,https://subdomain.sample.com/

Opmerking:  Om te voorkomen dat LastPass interactie heeft met opgegeven sites die subdomeinen in hun URL's hebben, moet de site worden opgeslagen onder Global Never URL's in het volgende formaat: *.example.com/*

• URL's en domeinen met jokerteken(s) – U voorkomt dat LastPass vraagt naar variaties voor, na en/of voor én na een URL:

Voorbeeld: Toegevoegd als: https://*.sample.com,http://testing.com*,https://*.example.com*

Voorbeeld: Opgeslagen als: *sample.com, testing.com*, *example.com*

6. Klik op Bijwerken als u klaar bent.

Resultaat: U heeft een Global Never URL toegevoegd.

Algemene Alleen-URL's beheren

Let op:  Het is niet aanbevolen om Global Only URL's te gebruiken tenzij er een specifieke behoefte is in uw infrastructuur waar u slechts een paar selecte domeinen wilt inschakelen voor LastPass prompts.
Als u een lijst met toegestane sites wilt maken voor een selecte groep domeinen waarvoor vragen van LastPass worden ingeschakeld, doet u het volgende:
  1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties > Algemene Nooit-URL's/Uitsluitend-URL's
  3. Voer een of meer URL's en/of domeinen in in het gedeelte "Algemene Alleen-URL's".
  4. Klik op Bijwerken als u klaar bent.

Resultaat: Je hebt een Global Only URL toegevoegd.