Aan de slag als LastPass Business-gebruiker

Welkom bij LastPass Business! Uw beheerder heeft u toegevoegd als gebruiker van de LastPass Business-account van uw organisatie. Laten we eerst kijken wat LastPass is en waarom u het moet gebruiken.

Wat is LastPass?

Met LastPass kunt u op het werk gemakkelijk al uw apps en websites gebruiken. Door Single Sign-On (SSO) te combineren met wachtwoordbeheer, verbindt LastPass u met Cloud-apps en worden al uw gebruikersnamen en wachtwoorden veilig opgeslagen op één locatie, de zogeheten kluis. Uw beheerder kan toepassingen voor u inschakelen of u kunt wachtwoorden in uw kluis opslaan wanneer u zich bij websites aanmeldt. Als u een wachtwoord opslaat in uw kluis, onthoudt LastPass het voor u. Als u zich wilt aanmelden bij een website, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in.

Maar een wachtwoordbeheerder met SSO-oplossing zorgt ook nog voor veel andere dingen, zoals:

• Nieuwe unieke en veilige wachtwoorden genereren voor u
  • Uw beveiligingsscore en dark web-monitoringwaarschuwingen weergeven
  • Informatie als pincodes en lidmaatschapsnummers opslaan
  • Wachtwoorden delen met anderen
  • Adressen en creditcardgegevens invullen in online formulieren
  • Aanmelding met één klik mogelijk maken voor apps die u op het werk gebruikt

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

LastPass helpt u met uw dagelijkse online werk en verbetert tegelijkertijd de beveiliging van uw organisatie.

Enkele belangrijke voordelen van LastPass:

• Het is handig: wachtwoorden vergeten of verkeerd intikken is verleden tijd.
  • Het bespaart tijd: u meldt zich razendsnel aan bij uw online accounts.
  • Het is veiliger: u kunt lange wachtwoorden gebruiken die u niet zelf hoeft te onthouden

Nu u het idee begrijpt, kijken we naar de eerste stappen om u op weg te helpen.

Stap 1: Activeer uw LastPass-account

Zodra u bericht hebt gekregen dat uw organisatie u heeft toegevoegd als LastPass-gebruiker, moet u uw account activeren door een hoofdwachtwoord te maken, vervolgens de LastPass webbrowser-extensie te installeren en in te loggen op uw kluis. De stappen variëren afhankelijk van de vraag of u al een LastPass-account heeft.
Opmerking: Uw beheerder kan de optie inschakelen om uw Active Directory-account te gebruiken om toegang te krijgen tot uw LastPass-gegevensbank, die het wachtwoord is dat u gebruikt om in te loggen op uw computer. Als dat het geval is, hoeft u geen master password aan te maken. U kunt zich in plaats daarvan bij LastPass aanmelden met uw bestaande Active Directory-account via Okta, Azure AD of AD FS. Raadpleeg voor deze instructies Federatief aanmelden voor LastPass Business-gebruikers.

Stap 2: Meld u (ten minste één keer) aan bij de LastPass-browserextensie

Zodra u de LastPass-webbrowser-extensie hebt geïnstalleerd, is het sterk aanbevolen dat u minstens één keer inlogt op de extensie om toegang te krijgen tot uw LastPass-kluis, dat is het centrale punt binnen uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hiermee kunt u een aantal herstelopties gebruiken (SMS herstel of terugkeren naar een oud hoofdwachtwoord) als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet of moet resetten. U wordt ook met klem geadviseerd mobiel accountherstel in te stellen voor iOS of Android, voor het geval u niet in staat bent andere herstelopties te gebruiken.
  • Hiermee kan uw LastPass-beheerder uw hoofdwachtwoord resetten (als het beleid is ingeschakeld) als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet of moet resetten.
  • Creëert een momentopname van uw kluisgegevens in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecached bestand.
  • Genereert automatisch een sharing key zodat u gedeelde mappen kunt maken en gebruiken.

Stap 3: Leer hoe LastPass werkt

Vervolgens leert u hoe u LastPass gebruikt om u aan te melden bij uw bedrijfsapps en uw gebruikersnamen en wachtwoorden te beheren. We hebben een gebruiksvriendelijk en uitgebreid trainingsportal opgezet waar u de belangrijkste functies van LastPass kunt leren kennen door een live-training te volgen, een opgenomen training te bekijken en/of een tutorial in uw eigen tempo te volgen.

Extra trainingsmaterialen

Hieronder vindt u ook enkele extra trainingsmaterialen waarmee u de verschillende functies en tools in uw LastPass Business-account leert gebruiken.

LastPass Business Helpdeskgids voor beheerders (PDF)

• Een stapsgewijze (Engelstalige) instructie waarin wordt uitgelegd hoe u uw medewerkers laat beginnen met het gebruik van LastPass.

Inleidende videotutorials

• Deze korte tutorials introduceren de belangrijkste functies van LastPass en laten zien hoe ze werken.

LastPass Naslaggids voor eindgebruikers (PDF)

• Een praktische (Engelstalige) handout die u kunt afdrukken om op uw bureau bij de hand te houden.