Aan de slag als LastPass Families-gebruiker

Welkom bij LastPass Families! U bent uitgenodigd als gebruiker van LastPass Families. Laten we eerst kijken wat LastPass is en waarom u het moet gebruiken.

Wat is LastPass?

LastPass is een betrouwbare wachtwoordbeheerder die al uw gebruikersnamen en wachtwoorden veilig opslaat op één centrale locatie, uw kluis. Als u een wachtwoord opslaat in uw kluis, onthoudt LastPass het voor u. Als u zich wilt aanmelden bij een website, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in.

Een wachtwoordbeheerder kan echter nog veel meer voor u doen:

• Nieuwe wachtwoorden voor u aanmaken
  • Uw beveiligingsscore en dark web-monitoringwaarschuwingen weergeven
  • Informatie als pincodes en lidmaatschapsnummers opslaan
  • Wachtwoorden delen met anderen
  • Adressen en creditcardgegevens invullen in online formulieren
LastPass-kluis weergegeven op alle apparaattypen

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

LastPass wil u als wachtwoordbeheerder helpen met uw dagelijkse online leven, en tegelijkertijd de beveiliging van alle accounts van uw gezin versterken.

Enkele belangrijke voordelen van LastPass:

• Het is handig: wachtwoorden vergeten of verkeerd intikken is verleden tijd.
  • Het bespaart tijd: u meldt zich razendsnel aan bij uw online accounts.
  • Het is veiliger: u kunt lange wachtwoorden gebruiken die u niet zelf hoeft te onthouden

Nu u het idee begrijpt, kijken we naar de eerste stappen om u op weg te helpen.

Stap 1: Stel uw hoofdwachtwoord in

Als u een bericht heeft ontvangen dat de beheerder van uw gezinsaccount bij Families u heeft toegevoegd als LastPass-gebruiker, moet u uw eigen hoofdwachtwoord maken. Het is belangrijk dat dit wachtwoord sterk is en dat u het nergens anders gebruikt. Dit wachtwoord moet in geen geval worden gebruikt voor een andere website of toepassing. Het is uitsluitend bedoeld voor aanmelding bij uw LastPass-account. Meer informatie.

Tip: Wij raden u aan de volgende beste praktijken te gebruiken bij het maken van uw hoofdwachtwoord:
  • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
  • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
  • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
  • Gebruik geen persoonlijke informatie
  • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!
Hoofdwachtwoord aanmaken

Stap 2: Download en installeer LastPass

Nu u uw hoofdwachtwoord hebt aangemaakt, kunt u toegang krijgen tot uw account door LastPass te downloaden en te installeren. U kunt ook de LastPass-app voor iOS of Android downloaden voor gebruik onderweg. Nadat u bent aangemeld op uw computer of mobiele apparaat, kunt u uw LastPass-kluis openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Stap 3: Meld u (ten minste één keer) aan bij de LastPass-browserextensie

Zodra u de LastPass-webbrowser-extensie hebt geïnstalleerd, is het sterk aanbevolen dat u minstens één keer inlogt op de extensie om toegang te krijgen tot uw LastPass-kluis, dat is het centrale punt binnen uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hiermee kunt u een aantal herstelopties gebruiken (Herstel eenmalig wachtwoord, SMS-herstel of terugkeren naar een oud wachtwoord) als u ooit uw masterwachtwoord vergeet of opnieuw moet instellen.
  • Creëert een momentopname van uw kluisgegevens in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecached bestand.
  • Genereert automatisch een verdeelsleutel zodat u gedeelde mappen kunt maken en gebruiken (indien van toepassing).

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de LastPass-browserextensie?

– Grijs of zwart
Status – Inactief
Aanmeldingsstatus – Niet aangemeld
– Geel
Status – Er is een fout opgetreden – Klik op het pictogram om de foutmelding te bekijken
Aanmeldingsstatus – Niet aangemeld
– Rood
Status – Actief
Aanmeldingsstatus – Aangemeld

Aanmeldingstatussen Safari-app-extensie

De Safari-app-extensie wordt weergegeven met de volgende aanmeldingsstatussen:
– Lichtgrijs met lichtgrijze stippen
Status – Inactief
Aanmeldingsstatus – Niet aangemeld
Lichtgrijs met donkergrijze stippen
Status – Actief
Aanmeldingsstatus – Aangemeld

Stap 4: Leer hoe LastPass werkt

Vervolgens leert u hoe u LastPass gebruikt om uw gebruikersnamen en wachtwoorden te beheren. We hebben een paar nuttige trainingsvideo's gemaakt om de belangrijkste functies van LastPass uit te leggen.