Aan de slag als LastPass Families-gebruiker

Welkom bij LastPass Families! U bent uitgenodigd als gebruiker van LastPass Families. Laten we eerst kijken wat LastPass is en waarom u het moet gebruiken.

Wat is LastPass?

LastPass is een veilige wachtwoordbeheerder die al uw gebruikersnamen en wachtwoorden opslaat op één veilige plaats, een zogenaamde kluis. Als u een wachtwoord opslaat in uw kluis, onthoudt LastPass het voor u. Als u zich wilt aanmelden bij een website, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in.

LastPass doet nog veel meer dingen, waaronder:

• Maakt nieuwe wachtwoorden voor u aan
    • Uw beveiligingsscore en dark web-monitoringwaarschuwingen weergeven
    • Informatie als pincodes en lidmaatschapsnummers opslaan
    • Wachtwoorden met anderen delen
    • Adressen en creditcardgegevens invullen in online formulieren

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

LastPass wil u als wachtwoordbeheerder helpen met uw dagelijkse online leven, en tegelijkertijd de beveiliging van alle accounts van uw gezin versterken.

Enkele belangrijke voordelen van LastPass:

• Het is handig: wachtwoorden vergeten of verkeerd intikken is verleden tijd.
    • Het bespaart tijd: u meldt zich razendsnel aan bij uw online accounts.
    • Het is veiliger: u kunt lange wachtwoorden gebruiken die u niet zelf hoeft te onthouden
    LastPass kluis weergegeven op alle soorten apparaten

Nu u het idee begrijpt, kijken we naar de eerste stappen om u op weg te helpen.

Stap 1: Word lid van LastPass Families

Stap 2: Installeer LastPass op uw apparaten

Nu u uw hoofdwachtwoord hebt aangemaakt, hebt u toegang tot uw account door LastPass te downloaden en te installeren op al uw apparaten, inclusief de LastPass-app voor iOS of Android voor als u onderweg bent.

Stap 3: Meld u (ten minste één keer) aan bij de LastPass-browserextensie

Nadat u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd, wordt u nadrukkelijk geadviseerd zich ten minste één keer bij de extensie aan te melden om uw LastPass-kluis te openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hiermee kunt u enkele herstelopties gebruiken (Herstel eenmalig wachtwoord, SMS herstel, of teruggaan naar een vorig hoofdwachtwoord) als u ooit uw hoofdwachtwoord bent vergeten of opnieuw moet instellen.
    • Hierdoor wordt er een momentopname van uw kluisgegevens gemaakt in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecachet bestand.
    • Genereert automatisch een verdeelsleutel zodat u gedeelde mappen kunt maken en gebruiken (indien van toepassing).
    Ingelogd op LastPass extensie

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de LastPass-browserextensie?

Stap 4: Leer hoe LastPass werkt

Vervolgens leert u hoe u LastPass gebruikt om uw gebruikersnamen en wachtwoorden te beheren. We hebben een paar nuttige trainingsvideo's gemaakt om de belangrijkste functies van LastPass uit te leggen.