Aan de slag als LastPass Teams-gebruiker

Welkom bij LastPass Teams! Nu dat uw LastPass-beheerder u heeft toegevoegd als een gebruiker op de LastPass Teams account van uw organisatie, laten we even de tijd nemen om te bekijken wat LastPass is, en waarom u het zou moeten gaan gebruiken.

Wat is LastPass?

LastPass is een veilige wachtwoordbeheerder die al uw gebruikersnamen en wachtwoorden opslaat op één veilige plaats, een zogenaamde kluis. Als u een wachtwoord opslaat in uw kluis, onthoudt LastPass het voor u. Als u zich wilt aanmelden bij een website, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in.

LastPass doet nog veel meer dingen, waaronder:

• Maakt nieuwe wachtwoorden voor u aan
    • Uw beveiligingsscore en dark web-monitoringwaarschuwingen weergeven
    • Informatie als pincodes en lidmaatschapsnummers opslaan
    • Wachtwoorden met anderen delen
    • Adressen en creditcardgegevens invullen in online formulieren

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

LastPass wil u als wachtwoordbeheerder helpen met uw dagelijkse online werk, en tegelijkertijd de beveiliging van uw organisatie.

Enkele belangrijke voordelen van LastPass:

• Het is handig: wachtwoorden vergeten of verkeerd intikken is verleden tijd.
    • Het bespaart tijd: u meldt zich razendsnel aan bij uw online accounts.
    • Het is veiliger: u kunt lange wachtwoorden gebruiken die u niet zelf hoeft te onthouden
    LastPass kluis weergegeven op alle soorten apparaten

Nu u het idee begrijpt, kijken we naar de eerste stappen om u op weg te helpen.

Stap 1: Stel uw hoofdwachtwoord in

Zodra u bericht hebt gekregen dat uw organisatie u heeft toegevoegd als LastPass-gebruiker, moet u uw eigen sterke, unieke hoofdwachtwoord aanmaken. Dit wachtwoord mag nooit opnieuw worden gebruikt voor een website of toepassing, want het is alleen bedoeld om in te loggen op uw LastPass-account. Meer informatie.

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

Hoofdwachtwoord aanmaken

Stap 2: Installeer LastPass op uw apparaten

Nu u uw hoofdwachtwoord hebt aangemaakt, hebt u toegang tot uw account door LastPass te downloaden en te installeren op al uw apparaten, inclusief de LastPass-app voor iOS of Android voor als u onderweg bent.

Stap 3: Meld u (ten minste één keer) aan bij de LastPass-browserextensie

Nadat u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd, wordt u nadrukkelijk geadviseerd zich ten minste één keer bij de extensie aan te melden om uw LastPass-kluis te openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hiermee kunt u enkele herstelopties gebruiken (Herstel eenmalig wachtwoord, SMS-herstel of terugzetten naar een oud wachtwoord) als u ooit uw hoofdwachtwoord bent vergeten of moet resetten.
    • Hierdoor kan uw LastPass-beheerder uw hoofdwachtwoord resetten (als de beleidsregel is ingeschakeld) als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet of opnieuw moet instellen.
    • Hierdoor wordt er een momentopname van uw kluisgegevens gemaakt in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecachet bestand.
    • Hierdoor wordt er automatisch een deelsleutel gegenereerd zodat u gedeelde mappen kunt maken en delen.
    Ingelogd op LastPass extensie

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de LastPass-browserextensie?

Stap 4: Leer hoe LastPass werkt

Vervolgens leert u hoe u LastPass gebruikt om uw gebruikersnamen en wachtwoorden te beheren. We hebben een gebruiksvriendelijk en uitgebreid trainingsportal opgezet waar u de belangrijkste functies van LastPass kunt leren kennen door een live-training te volgen, een opgenomen training te bekijken en/of een tutorial in uw eigen tempo te volgen.