Aan de slag als LastPass Teams-gebruiker

Welkom bij LastPass Teams! Uw beheerder heeft u toegevoegd als gebruiker van de LastPass Teams-account van uw organisatie. Laten we eerst kijken wat LastPass is en waarom u het moet gebruiken.

Wat is LastPass?

LastPass is een betrouwbare wachtwoordbeheerder die al uw gebruikersnamen en wachtwoorden veilig opslaat op één centrale locatie, uw kluis. Als u een wachtwoord opslaat in uw kluis, onthoudt LastPass het voor u. Als u zich wilt aanmelden bij een website, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in.

Een wachtwoordbeheerder kan echter nog veel meer voor u doen:

• Nieuwe wachtwoorden voor u aanmaken
  • Uw beveiligingsscore en dark web-monitoringwaarschuwingen weergeven
  • Informatie als pincodes en lidmaatschapsnummers opslaan
  • Wachtwoorden delen met anderen
  • Adressen en creditcardgegevens invullen in online formulieren

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

LastPass wil u als wachtwoordbeheerder helpen met uw dagelijkse online werk, en tegelijkertijd de beveiliging van uw organisatie.

Enkele belangrijke voordelen van LastPass:

• Het is handig: wachtwoorden vergeten of verkeerd intikken is verleden tijd.
  • Het bespaart tijd: u meldt zich razendsnel aan bij uw online accounts.
  • Het is veiliger – U kunt lange wachtwoorden gebruiken die moeilijk te onthouden zijn

Teams-kluis op smartphone en laptop

Nu u het idee begrijpt, kijken we naar de eerste stappen om u op weg te helpen.

Stap 1: Stel uw hoofdwachtwoord in

Als u een bericht heeft ontvangen dat u bent toegevoegd als LastPass-gebruiker, moet u uw eigen hoofdwachtwoord maken. Het is belangrijk dat dit wachtwoord sterk is en dat u het nergens anders gebruikt. Dit wachtwoord moet in geen geval worden gebruikt voor een andere website of toepassing. Het is uitsluitend bedoeld voor aanmelding bij uw LastPass-account. Meer informatie.

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
  • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
  • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
  • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
  • Gebruik geen persoonlijke informatie
  • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

Hoofdwachtwoord aanmaken

Stap 2: Download en installeer LastPass

Nu u uw hoofdwachtwoord heeft gemaakt, heeft u toegang tot uw account. Download en installeer LastPass om uw account te gebruiken. U kunt ook de LastPass-app voor iOS of Android downloaden voor gebruik onderweg.

Stap 3: Meld u (ten minste één keer) aan bij de LastPass-browserextensie

Nadat u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd, wordt u nadrukkelijk geadviseerd zich ten minste één keer bij de extensie aan te melden om uw LastPass-kluis te openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hierdoor kunt u enkele herstelopties gebruiken (eenmalig herstelwachtwoord, sms-herstel of terugkeren naar een oud wachtwoord) als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet of opnieuw moet instellen.
  • Hierdoor kan uw LastPass Teams-beheerder uw hoofdwachtwoord resetten (als de beleidsregel is ingeschakeld) als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet of opnieuw moet instellen.
  • Hierdoor wordt er een momentopname van uw kluisgegevens gemaakt in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecachet bestand.
  • Hierdoor wordt er automatisch een deelsleutel gegenereerd zodat u gedeelde mappen kunt maken en delen.

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de LastPass-browserextensie?

Stap 4: Leer hoe LastPass werkt

Vervolgens leert u hoe u LastPass gebruikt om uw gebruikersnamen en wachtwoorden te beheren. We hebben een gebruiksvriendelijk en uitgebreid trainingsportal opgezet waar u de belangrijkste functies van LastPass kunt leren kennen door een live-training te volgen, een opgenomen training te bekijken en/of een tutorial in uw eigen tempo te volgen.