Aan de slag met de LastPass Browser Extensie

Voor de meest naadloze ervaring is het ten zeerste aanbevolen dat u de LastPass-browserextensie downloadt en gebruikt, die kan worden gebruikt voor al uw wachtwoordbeheer zonder ooit weg te hoeven navigeren van de website die u bezoekt.

Deze browserextensie biedt verschillende functies en hulpmiddelen, waaronder de mogelijkheid om:

• Vul gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in via autofill
    • Nieuwe wachtwoorden opslaan
    • Wijzigingen in bestaande wachtwoorden bijwerken
    • Genereer ter plekke veilige wachtwoorden
    • Toevoegen en gebruiken van formuliervullingen (notities, adressen, betaalkaarten, bankrekeningen, enz.)
    • Direct toegang tot uw kluis
    • Instellingen en voorkeuren aanpassen
    • Waarschuwingen voor riskante wachtwoorden in uw kluis bekijken

Stap 1: Uw LastPass-account maken

Als u dat nog niet hebt gedaan, maak dan uw LastPass account aan om een e-mailadres en hoofdwachtwoord vast te stellen.

Stap 2: Download de LastPass browser extensie

Zodra uw account is aangemaakt, kunt u de LastPass browserextensie downloaden op basis van uw gewenste voorkeur:

• Klik op Eenvoudig installeren om direct de extensie te downloaden voor de browser die u op dat moment gebruikt, OF
    • Klik op Downloaden naast de gewenste browser, OF
    • Klik op Downloaden naast de LastPass Universal Windows Installer om te installeren voor meerdere ondersteunde webbrowsers op Windows. Dit installatieprogramma bevat ook een aanbevolen binaire component, waarmee verschillende belangrijke voorzieningen van LastPass mogelijk worden, zoals hier beschreven.
    Let op: Zie voor meer informatie onze Systeemvereisten voor gebruikers.

Stap 3: Meld u (ten minste één keer) aan bij de LastPass-browserextensie

Nadat u de LastPass-browserextensie heeft geïnstalleerd, wordt u nadrukkelijk geadviseerd zich ten minste één keer bij de extensie aan te melden om uw LastPass-kluis te openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk:

• Hiermee kunt u enkele opties voor accountherstel gebruiken (SMS-herstel of terugzetten naar een oud wachtwoord) als u ooit uw hoofdwachtwoord bent vergeten of opnieuw moet instellen.
    • Hierdoor wordt er een momentopname van uw kluisgegevens gemaakt in de vorm van een versleuteld, lokaal opgeslagen, gecachet bestand.
    • Hierdoor wordt er automatisch een deelsleutel gegenereerd zodat u gedeelde mappen kunt maken en delen (indien van toepassing).

Wat zijn de aanmeldingsstatussen voor de LastPass-browserextensie?

Stap #4: Beheer de voorkeuren van uw browserextensies

Beheer uw LastPass-browserextensie Voorkeuren om uw LastPass extensie (per browser) in te stellen op een manier die voor u het beste werkt. Dit omvat instellingen voor het afmelden van de browser, meldingen, sneltoetsen en nog veel meer.

Stap 5: Uw accountinstellingen beheren

Beheer uw accountinstellingen om de verschillende instellingen voor beveiliging en configuratie aan uw eigen wensen aan te passen.

Stap 6: Gebruik de LastPass browserextensie

Nu uw LastPass account is ingesteld, kunt u de LastPass-browserextensie gebruiken om gemakkelijk items in uw kluis te zoeken en te openen, uw gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites te bekijken en te kopiëren, uw kluisitems (adressen, betaalkaarten, enz.) te beheren, en nog veel meer! Leer hoe u de LastPass browserextensie kunt gebruiken en u kunt ook de LastPass-snelstartgids bekijken.
    Attentie: Momenteel zijn er twee verschillende extensiemenu-ervaringen, dus de instructies kunnen verschillen afhankelijk van uw navigatie-ervaring. De "nieuwe ervaring" geldt voor versie 4.104.0 en nieuwer voor de LastPass-browserextensie, terwijl de "vorige ervaring" verwijst naar versie 4.103.0 en eerder.
    Opmerking: In de "nieuwe ervaring" van de LastPass-browserextensie kan het versienummer van de extensie (te vinden in het menu "Over LastPass" in de vorige ervaring) worden gevonden door naar de extensiepagina van uw webbrowser te gaan (in Chrome is de extensiepagina bijvoorbeeld te vinden op ). Het "Over LastPass" menu zal in een toekomstige release terugkeren - stay tuned!

Afbeelding 1. LastPass browserextensie menu (nieuwe ervaring, v4.104.0 en nieuwer)Menu van de LastPass browserextensie

Afbeelding 2. LastPass browserextensie menu (vorige ervaring, v4.103.0 en eerder)Menu van de LastPass browserextensie