Help! Ik ben bang dat mijn LastPass-account is gecompromitteerd!

Als u vermoedt dat uw LastPass-account gecompromitteerd is maar u wel toegang heeft tot uw account, meldt u zich dan direct aan bij LastPass en volg de onderstaande stappen.

Alle andere actieve sessies afbreken

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden
  3. Klik in de knoppenbalk van de browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram.
  4. Ga naar Accountopties of selecteer het LastPass-e-mailadres in het menu en ga naar Geavanceerd > Andere sessies > Alle sessies behalve deze afbreken.

Uw accountgeschiedenis bekijken

1. Klik, terwijl u bent ingelogd op LastPass, op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de werkbalk van uw webbrowser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Ga naar Geavanceerde opties > Accountgeschiedenis weergeven.
  4. Ga na of er verdachte activiteit is geweest.

Opmerking:

Het bewaren van aanmeldingsgegevens en de geschiedenis van ingevulde formulieren is voor alle LastPass-accounts standaard ingeschakeld.

Uw account beperken tot uitsluitend vertrouwde apparaten

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Selecteer het tabblad Mobiele apparaten.
  5. Verwijder onbekende of gestolen apparaten uit deze lijst.

Uw account beperken tot uitsluitend vertrouwde locaties

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik onderin op Geavanceerde instellingen weergeven.
  5. Ga naar "Beveiliging" en schakel onder "Landbeperking" het selectievakje in voor Sta aanmelden alleen toe vanuit bepaalde landen. Plaats vervolgens een vinkje bij alle landen van waaruit u toegang tot LastPass wilt toestaan.
  6. Klik op Bijwerken als u klaar bent.

Wijzig uw hoofdwachtwoord

1. Klik terwijl u bij LastPass bent aangemeld op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Selecteer Mijn kluis openen.
  3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. In de sectie Aanmeldingsgegevens onder hoofdwachtwoord, klik op Hoofdwachtwoord wijzigen
  5. Voer in de nieuwe webbrowserpagina of het tabblad dat wordt geopend uw huidige hoofdwachtwoord in, en maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord. Voer een wachtwoordhint in (aanbevolen - dit is een hint die in een herinneringse-mail wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u het ooit bent vergeten)
  6. Klik op Bewaar hoofdwachtwoord als u klaar bent.

Resultaat: U wordt afgemeld bij LastPass.

7. Meld u opnieuw aan bij LastPass met uw bijgewerkte hoofdwachtwoord

E-mailadressen voor uw LastPass-account bijwerken

Als uw e-mailadres ook is gecompromitteerd, is het aanbevolen dat u het e-mailadres van uw LastPass-account bijwerkt met een ander e-mailadres, evenals uw beveiligingsemailadres (als u er een had ingesteld voordat u werd gecompromitteerd).

Als u geen toegang tot uw LastPass-account heeft...

Herstel uw hoofdwachtwoord

Navigeer naar https://lastpass.com/revert, voer uw e-mailadres in en klik vervolgens op E-mail verzenden. Meer informatie over het wijzigen van uw hoofdwachtwoord

Uw LastPass-account verwijderen (allerlaatste mogelijkheid)

Als u niet in staat bent om uw hoofdwachtwoord terug te draaien, is het aanbevolen dat u uw LastPass-account verwijdert.

Het wordt zeer aanbevolen om uw wachtwoorden voor belangrijke accounts (bijv. internetbankieren, social media, etc) te vervangen door veilige wachtwoorden te genereren.

Dit zijn enkele best practices om uzelf in de toekomst te beschermen tegen schadelijke aanvallen: