Hoe kan ik een nieuwe LastPass zakelijke account gebruiker voorzien als ze nog geen e-mail adres hebben?

Standaard wordt bij het aanmaken van een gebruiker een e-mail gestuurd naar de gebruiker met zijn tijdelijke wachtwoord of een activeringslink (als zijn account al bestaat). Als u echter gebruikers moet leveren die nog geen e-mailadres hebben (bijv. het leveren van gebruikers via directory-integraties), kunt u de gebruiker toch aan uw account toevoegen.

Let op:

De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
    2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
    3. Vink beide volgende opties uit:
      • Nieuwe gebruikers informeren per e-mail
      • Bestaande gebruikers informeren per e-mail
    4. Klik op Gebruiker toevoegen.
    5. Ga terug naar de pagina Gebruikers en selecteer uw nieuw toegevoegde gebruiker.
    6. Klik op het pictogram Meer opties Drie puntjes en selecteer vervolgens Initieel wachtwoord instellen.
    7. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op OK.
    8. Voer uw eigen hoofdwachtwoord in, klik dan op Verzenden
    9. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in en bevestig het. Bewaar het ergens veilig, want u zult het later aan de gebruiker moeten uitdelen.
    10. Vink het vakje aan voor de optie Wijziging van wachtwoord forceren bij volgende aanmelding
    11. Klik op Verzenden.
    Volgende stap:

Nu uw gebruiker is aangemaakt, kunt u de gebruikersaccount desgewenst inrichten (bijv. de gebruiker toevoegen aan groepen, beleidsregels, gedeelde mappen, enz.) Als u klaar bent, deelt u de gebruikersnaam en het hoofdwachtwoord die u hebt aangemaakt, uit aan uw nieuwe gebruiker.