Hoe bekijk ik onveilige wachtwoorden in mijn LastPass-kluis?

LastPass helpt u eenvoudig onveilige sitewachtwoorden te identificeren in uw kluis, en leidt u vervolgens door het proces om die onveilige wachtwoorden te wijzigen, zowel op de betreffende website als in uw kluis, met behulp van de ingebouwde veilige wachtwoordgenerator.

Een wachtwoord wordt als 'onveilig' beschouwd als het zwak is, opnieuw gebruikt is, of helemaal ontbreekt voor een sitevermelding in uw kluis.

U kunt deze wachtwoorden die aandacht behoeven bekijken vanuit uw kluis op de pagina Wachtwoorden, of op de pagina Wachtwoordbeveiliging van het Beveiligingsdashboard.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar voor gebruikers van LastPass Free. Raadpleeg meer informatie over hoe u een upgrade uitvoert naar LastPass Premium of bekijk de abonnementen en prijzen van LastPass voor meer informatie over de beschikbare functies.
    Opmerking: U kunt 'onveilig wachtwoord'-waarschuwingen in uw kluis uitschakelen door Wachtwoordwaarschuwingen uitschakelen te selecteren in Accountsinstellingen > Geavanceerde instellingen weergeven, en vervolgens Bijwerken te selecteren.
    U kunt onveilige wachtwoorden als volgt weergeven:
    1. Meld u aan en open het Beveiligingsdashboard in LastPass op een van de volgende manieren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Beveiligingsdashboard in het menu.
      • Meld u aan bij https://lastpass.com/?ac=1 met uw e-mailadres en hoofdwachtwoorden selecteer vervolgens Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
    2. Klik in het paneel Beveiligingsscore op Wachtwoorden bekijken.

Paneel Beveiligingsscore

Op de pagina Wachtwoordbeveiliging worden alle onveilige wachtwoorden weergegeven. U kunt eventueel de optie ‘Filteren op’ rechtsboven gebruiken om alleen zwakke, oude of hergebruikte wachtwoorden weer te geven.
    Pagina Wachtwoordbeveiliging

Weergeven op de pagina Wachtwoorden

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Selecteer Wachtwoorden of Alle items in het navigatiegedeelte links.

Resultaat: Alle sitewachtwoorden die aandacht behoeven worden weergegeven met de aanduiding 'Onveilig wachtwoord'.Onveilig wachtwoord op de pagina Wachtwoorden

4. Om het type onveiligheid te bekijken (d.w.z. zwak, hergebruikt of ontbrekend wachtwoord), selecteert u de wachtwoordvermelding.

Onveilig wachtwoord wijzigen

U heeft de onveilige wachtwoorden in uw kluis geïdentificeerd.

Weergeven op de pagina Wachtwoordbeveiliging

1. Meld u aan en open het Beveiligingsdashboard in LastPass op een van de volgende manieren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Beveiligingsdashboard in het menu.
      • Meld u aan bij https://lastpass.com/?ac=1 met uw e-mailadres en hoofdwachtwoorden selecteer vervolgens Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
    2. Selecteer Wachtwoorden bekijken in het paneel Beveiligingsscore.

Paneel Beveiligingsscore

Op de pagina Wachtwoordbeveiliging worden alle onveilige wachtwoorden weergegeven. U kunt eventueel de optie ‘Filteren op’ rechtsboven gebruiken om alleen zwakke, oude of hergebruikte wachtwoorden weer te geven.
    Pagina Wachtwoordbeveiliging