Hoe bekijk ik onveilige wachtwoorden in mijn LastPass-kluis?

LastPass helpt u eenvoudig onveilige sitewachtwoorden te identificeren in uw kluis, en leidt u vervolgens door het proces om die onveilige wachtwoorden te wijzigen, zowel op de betreffende website als in uw kluis, met behulp van de ingebouwde veilige wachtwoordgenerator.

Een wachtwoord wordt als 'onveilig' beschouwd als het zwak is, opnieuw gebruikt is, of helemaal ontbreekt voor een sitevermelding in uw kluis.

U kunt deze wachtwoorden die aandacht nodig hebben bekijken vanuit uw kluis op de pagina Wachtwoorden, of vanuit de pagina Wachtwoordbeveiliging via het Veiligheidsdashboard.

Let op: Deze functie is niet beschikbaar voor gebruikers van LastPass Free. Raadpleeg meer informatie over hoe u een upgrade uitvoert naar LastPass Premium of bekijk de abonnementen en prijzen van LastPass voor meer informatie over de beschikbare functies.
    Let op: U kunt waarschuwingen voor "wachtwoord in gevaar" die in uw kluis of in de browserextensie worden weergegeven, uitschakelen. Kijk voor meer informatie op Hoe schakel ik wachtwoordwaarschuwingen voor risicovolle wachtwoorden uit?.

Weergeven op de pagina Wachtwoorden

1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Selecteer Wachtwoorden of Alle items in het navigatiegedeelte links.

Resultaat: Alle sitewachtwoorden die aandacht behoeven worden weergegeven met de aanduiding 'Onveilig wachtwoord'.Onveilig wachtwoord op de pagina Wachtwoorden

4. Om het type onveiligheid te bekijken (d.w.z. zwak, hergebruikt of ontbrekend wachtwoord), selecteert u de wachtwoordvermelding.

Onveilig wachtwoord wijzigen

Resultaten: U hebt de riskante wachtwoorden in uw kluis geïdentificeerd.

Weergave van de pagina Wachtwoordveiligheid

1. Meld u aan en open het Beveiligingsdashboard in LastPass op een van de volgende manieren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Beveiligingsdashboard in het menu.
      • Meld u aan bij https://lastpass.com/?ac=1 met uw e-mailadres en hoofdwachtwoorden selecteer vervolgens Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
    2. Selecteer Wachtwoorden bekijken in het paneel Beveiligingsscore.

Paneel Beveiligingsscore

Resultaten: Op de pagina Wachtwoordveiligheid worden alle riskante wachtwoorden weergegeven. Desgewenst kunt u de optie "Filteren op" rechtsboven gebruiken om alleen zwakke, hergebruikte of ontbrekende wachtwoorden weer te geven.
    Pagina Wachtwoordbeveiliging