Hoe wijzig ik mijn e-mailadres voor LastPass?

U kunt het e-mailadres dat aan uw LastPass-account is gekoppeld wijzigen, en indien nodig teste-mails versturen om na te gaan of u e-mails van LastPass ontvangt.

Uw e-mailadres wijzigen

U kunt het e-mailadres van uw LastPass-account bijwerken vanuit uw Accountinstellingen in uw kluis.

• Update uw e-mailadres.
      1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
        • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
        • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
      2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
      3. Onder Login Credentials voert u in het veld E-mailadres voor account uw nieuwe e-mailadres in.
      4. Optioneel: Selecteer desgewenst Testmail verzenden > OK om te controleren of e-mails kunnen worden ontvangen van LastPass op de inbox van uw nieuwe e-mailadres voordat u de update uitvoert.
    • Controleer de toegang tot uw huidige e-mailadres.
      1. Als u klaar bent, selecteert u Update > Verificatiemail sturen.

Resultaat: U krijgt een verificatielink naar uw huidige e-mailadres gestuurd (ook opgegeven in de prompt).

2. Controleer de inbox van uw huidige e-mailadres voor een "LastPass-verificatiemail" bericht, klik dan op de verificatie link. Hiermee bevestigt u dat u toegang heeft tot uw huidige e-mailadres.
    • Controleer de toegang tot uw nieuwe e-mailadres.
      1. Ga terug naar uw LastPass-kluis. Met uw nieuwe e-mailadres nog steeds in de lijst (van Stap 3 hierboven), selecteer Update.

Resultaat: Er is een verificatiecode naar uw nieuwe e-mailadres gestuurd.

2. Controleer de inbox van uw nieuwe e-mailadres voor een bericht "Verifieer uw e-mailadres voor LastPass", en kopieer vervolgens de verificatiecode in de e-mail.

Verifieer e-mail met code die naar het nieuwe e-mailadres wordt gestuurd

3. Ga terug naar uw LastPass kluis en plak de code in de prompt, klik dan op Bevestigen.

Verifieer e-mailprompt om code te plakken en te bevestigen

4. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Bevestigen.

Resultaat: Uw LastPass-kluis wordt opnieuw versleuteld om de wijzigingen voor uw bijgewerkte e-mailadres op te slaan.

5. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op OK.
    Resultaten: Uw LastPass e-mailadres is succesvol bijgewerkt, en u bent nu uitgelogd bij LastPass.
    Volgende stap: Log opnieuw in op LastPass om uw nieuwe e-mailadres te gebruiken.

Een test-e-mail versturen

U kunt uzelf een test-e-mail sturen om te controleren of u op uw huidige e-mailadres e-mails van LastPass kunt ontvangen.

1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Selecteer onder Login Credentials Testmail verzenden > OK.
    4. Controleer de inbox van uw nieuwe e-mailadres voor een "LastPass-verificatiemail" bericht.
    Resultaten: U hebt bevestigd dat u verificatiemails van LastPass kunt ontvangen op uw nieuwe e-mailadres.
    Als u geen verificatiemail van LastPass ontvangt, controleer dan uw mappen met spam en ongewenste e-mail, en zorg ervoor dat u de volgende e-mailadressen aan uw lijst met toegestane e-mailadressen heeft toegevoegd:
    • support-replies@logmein.com
    • do-not-reply-support@lastpass.com
    • support@lastpass.com
    Let op: Als u Hotmail of Outlook.com gebruikt als uw e-mailserviceprovider, dient u bovenstaande e-mailadressen toe te voegen aan uw lijst met toegestane e-mailadressen.

Instructies voor LastPass Business account admins

Als u een beheerder bent van een LastPass Business account, bekijk dan deze instructies over hoe u de e-mailadressen van uw gebruikers kunt bijwerken.