Hoe wijzig ik mijn e-mailadres voor LastPass?

U kunt het e-mailadres dat aan uw LastPass-account is gekoppeld wijzigen, en indien nodig teste-mails versturen om na te gaan of u e-mails van LastPass ontvangt.

Uw e-mailadres wijzigen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Bewerk het veld E-mailadres voor account onder Aanmeldingsgegevens.
    4. Optioneel: u kunt eventueel op Test-e-mail versturen klikken om te controleren of e-mails kunnen worden ontvangen op het betreffende e-mailadres, voordat u uw e-mailadres bijwerkt.
    5. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.

Resultaat: U wordt gevraagd de verificatiecode in te voeren die per e-mail is verzonden.

6. Controleer de inbox van uw nieuwe e-mailadres voor LastPass en kopieer de code uit de verificatiemail.

Verifieer e-mail met code die naar het nieuwe e-mailadres wordt gestuurd

7. Ga terug naar LastPass, plak de code in het invoerveld en klik op Bevestigen.

Verifieer e-mailprompt om code te plakken en te bevestigen

8. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Bevestigen.

Resultaat: Uw LastPass-kluis wordt opnieuw versleuteld om de wijzigingen voor uw bijgewerkte e-mailadres op te slaan.

9. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op OK.
    U wordt nu afgemeld bij LastPass.
    Volgende stap: Meld u weer aan bij LastPass om uw nieuwe aanmeldingsgegevens te verifiëren.

Een test-e-mail versturen

U kunt uzelf een test-e-mail sturen om te controleren of u op uw huidige e-mailadres e-mails van LastPass kunt ontvangen.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Klik onder Aanmeldingsgegevens op Testmail verzenden en klik op OK.
    4. Check de inbox van uw nieuwe e-mailadres om na te gaan of u een verificatie-e-mail van LastPass heeft ontvangen.
    Als u geen verificatiemail van LastPass ontvangt, controleer dan uw mappen met spam en ongewenste e-mail, en zorg ervoor dat u de volgende e-mailadressen aan uw lijst met toegestane e-mailadressen heeft toegevoegd:
    • support-replies@logmein.com
    • do-not-reply-support@lastpass.com
    • support@lastpass.com
    Opmerking: Als u Hotmail of Outlook.com gebruikt als uw e-mailserviceprovider, dient u bovenstaande e-mailadressen toe te voegen aan uw lijst met toegestane e-mailadressen.

Instructies voor beheerders van zakelijke accounts

Als u beheerder bent van een LastPass Business-account, raadpleegt u deze instructies over het bijwerken van de e-mailadressen van uw gebruikers.