Hoe verander ik mijn algemene instellingen in de voorkeuren voor LastPass?

Met de algemene instellingen kunt u aangeven hoe er moet worden omgegaan met inactiviteit en automatische afmelding wanneer u uw browser sluit. Dit zijn de belangrijkste instellingen. Zorg ervoor dat uw selectie een zorgvuldige afweging tussen beveiliging en gebruiksgemak is.

Beveiliging

• Afmelden als alle browsers worden gesloten – Hiermee geeft u aan wanneer LastPass uw sessie moet afmelden bij het afsluiten van alle browser met een LastPass-sessie. Vink het selectievakje aan om de functie in te schakelen. De volgende keer dat u een browser start, wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te vullen. Als u bij LastPass aangemeld wilt blijven na het afsluiten van de browser, laat u dit selectievakje leeg. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

• Afmelden na dit aantal minuten inactiviteit – Hiermee geeft u de maximale duur van inactiviteit aan (geen enkele toetsenbord- of muisactiviteit op het apparaat; dit geldt dus niet alleen voor activiteit in de browser waarin de extensie is geïnstalleerd) die u wilt laten verlopen voordat LastPass uw account automatisch afmeldt bij de actieve sessie voor de browser waarin de extensie is geïnstalleerd. Na de opgegeven tijdsduur (in minuten) wordt er een niet-actief LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram weergegeven, dat aanduidt dat u bent afgemeld. Als er activiteit op het apparaat plaatsvindt voordat de opgegeven tijd is verstreken, wordt het aftellen voor afmelden opnieuw gestart. Als u ongeacht de duur van de inactiviteit bij uw LastPass-account aangemeld wilt blijven via de LastPass-browserextensie, schakelt u deze instelling niet in. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

Algemeen

• Extensie pagina's openen in... - Met deze instelling kunt u kiezen of u wilt dat LastPass extensiepagina's in nieuwe tabbladen opent. Als u bijvoorbeeld op uw LastPass-pictogram klikt en een site selecteert, zal LastPass de URL starten volgens uw specificaties en u automatisch aanmelden bij de site. LastPass opent nieuwe pagina's standaard in tabbladen.

• Automatisch inloggegevens invullen – Deze standaardinstelling geeft aan dat LastPass eventueel opgeslagen aanmeldingsvelden (zoals gebruikersnaam en wachtwoord) automatisch moet invullen wanneer u een opgeslagen URL opent.

• Opties voor invullen automatisch weergeven - Indien ingeschakeld, toont LastPass de vulopties automatisch bij interactie met een invulbaar invoerveld. LastPass schakelt deze optie standaard in.

• Kluis weergeven na aanmelden - Deze instelling zorgt ervoor dat uw kluis onmiddellijk wordt geopend nadat u zich hebt aangemeld bij de LastPass webbrowser-extensie.

Uiterlijk

• LastPass-opties verbergen in contextmenu – Hiermee schakelt u de LastPass-menuopties onder de rechtermuisknop uit. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

Formulierfunctie

• Standaard formulierfunctie – Als u uw standaardprofiel voor het invullen van formulieren wilt opgeven, selecteert u een opgeslagen profiel in de vervolgkeuzelijst. Er is standaard geen profiel geselecteerd; deze optie is bedoeld voor gebruik in combinatie met de sneltoetsen voor het invullen van formulieren.

• Geen velden overschrijven die reeds zijn ingevuld – Als u handmatig gegevens wilt invullen in een bepaald veld van een webformulier en niet wilt dat LastPass het veld overschrijft met opgeslagen gegevens, schakelt u deze instelling in (standaard uitgeschakeld).