Hoe verander ik mijn instellingen voor sneltoetsen in de voorkeuren voor LastPass?

Sneltoetsen zijn toetscombinaties die u kunt instellen en vervolgens kunt gebruiken voor een aantal LastPass-voorzieningen. Aangezien sneltoetsen variëren per besturingssysteem en browser, selecteert LastPass de standaardsneltoetsen voor de specifieke extensie die u gebruikt. Het is belangrijk om na te gaan of een wijziging van een van uw LastPass-sneltoetsen geen gevolgen heeft voor andere standaardsneltoetsen op uw computer.

Sneltoetsen voorkeuren voor LastPass

• Veilig wachtwoord aanmaken – Als u een nieuwe account aanmaakt, kunt u met deze sneltoets het dialoogvenster Wachtwoord genereren openen en het automatisch gegenereerde wachtwoord kopiëren. De Generate Secure Password HotKey is standaard Alt+G. Voor Mac is er geen standaard HotKey.

• Pagina nogmaals controleren – Als de pagina is gewijzigd nadat deze is geladen en LastPass de beschikbare velden niet automatisch heeft ingevuld, kunt u LastPass met deze sneltoets snel vragen de pagina opnieuw te controleren. De optie "Pagina nogmaals controleren" is ook beschikbaar via het menu Tools in de menuopties van uw LastPass-pictogram. De Recheck Page HotKey is Alt+I standaard. Voor Mac is er geen standaard HotKey.

• Website zoeken – Hiermee roept u een dialoogvenster op met al uw opgeslagen websites, met een zoekbalk waarmee u eenvoudig uw sites kunt sorteren. U hoeft niet in uw LastPass-gewelf te zijn om het dialoogvenster Zoeken op site te openen met de HotKey. Standaard is de Site Search HotKey Alt+W voor Windows en Shift+Meta+L voor Mac.

• Volgende overeenkomende site (bij meerdere)– Als u meerdere aanmeldingen voor hetzelfde domein of dezelfde URL heeft, vult LastPass automatisch een van uw sets aanmeldingsgegevens in, maar wordt u ook gevraagd of u eventueel andere opgeslagen sets aanmeldingsgegevens wilt gebruiken. U kunt gemakkelijk naar de volgende autofill-opties gaan door deze sneltoets te gebruiken, met als standaard Alt+Page Up voor Windows en Meta+Page Up voor Mac.

• Vorige overeenkomende site (bij meerdere)– Als u meerdere aanmeldingen voor hetzelfde domein of dezelfde URL heeft, vult LastPass automatisch een van uw set aanmeldingsgegevens in, maar wordt u ook gevraagd of u eventueel een van uw andere opgeslagen sets aanmeldingsgegevens wilt gebruiken. U kunt gemakkelijk naar de vorige autofill-opties gaan door deze sneltoets te gebruiken, met als standaard Alt+Page Down voor Windows en Meta+Page Down voor Mac.

• Formulier versturen – Met deze optie wordt automatisch een aanmeldingsformulier of webformulier verstuurd. De sneltoets Submit Form is standaard Alt+J.

• Mijn LastPass-kluis openen - Wilt u snel toegang tot uw lokale kluis? Deze HotKey opent uw lokale kluis in een nieuw tabblad of venster, afhankelijk van uw Algemene instellingen. Standaard is de HotKey Open Vault Ctrl+Alt+H voor Windows.

• Alle ingevoerde gegevens opslaan – Met deze optie kunt u automatisch alle aanmeldingsgegevens voor de pagina vastleggen. LastPass laat u de vastgelegde gegevens zien in een dialoogvenster waarin u de instellingen voor de site kunt bewerken voordat u ze opslaat. Er is geen standaardsneltoets voor "Alle ingevoerde gegevens opslaan".

• Afmelden - Hiermee kunt u uw LastPass-sessie onmiddellijk beëindigen, en wordt u automatisch uitgelogd van alle open kluispagina's en extensies die browserstatus delen. Er is geen standaardsneltoets voor "Afmelden".

• Standaardgegevens voor formulieren invullen – Zodra u een standaardprofiel voor het invullen van formulieren heeft ingesteld, kunt u deze sneltoets gebruiken om met slechts enkele toetsaanslagen automatisch een webformulier in te vullen. Er is geen standaardsneltoets voor "Standaardgegevens voor formulieren invullen".

• Pop-over openen (alleen Mac) - Hiermee kunt u het pictogrammenu van LastPass in het veld openen om het gewenste opgeslagen item te selecteren. De standaard HotKey is Meta+\ waarbij Meta de "Optie"-toets is).