Hoe maak ik een eenmalig herstelwachtwoord aan voor gebruik tijdens LastPass-accountherstel?

U maakt eenmalige herstelwachtwoorden door u aan te melden bij LastPass via de LastPass-browserextensie, de online kluis (LastPass-website) en/of de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik.

Wat is een eenmalig herstelwachtwoord?

Het Herstel Eenmalig Wachtwoord wordt gebruikt als een herstelmiddel om u in staat te stellen uw hoofdwachtwoord te wijzigen en toegang te krijgen tot uw LastPass-gegevensbank als uw hoofdwachtwoord ooit wordt vergeten. Aangezien uw kluis gecodeerd is, is dit de sleutel die wordt gebruikt om deze te decoderen tijdens het herstel van uw account. Meer informatie over ROTP's.

Maak ROTP's vanaf uw desktopcomputer met de LastPass-website

Log in op uw online web vault (d.w.z. de LastPass website) vanaf een apparaat dat u vertrouwt om een nieuwe ROTP te maken.

1. Ga naar de aanmeldingspagina van LastPass: https://lastpass.com/?ac=1.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden
U hebt zich aangemeld bij uw kluis en een eenmalig herstelwachtwoord voor deze browser aangemaakt.

Maak ROTP's aan vanaf uw desktopcomputer met de browserextensie

Om het meeste uit ROTP's te halen, meldt u zich aan bij de LastPass-browserextensie en/of LastPass-website.
  • In zo veel browsers en en op zoveel vertrouwde apparaten als voor u beschikbaar zijn
  • In iedere browser waarvan u de cache heeft gewist – door uw browsercache te wissen wordt uw ROTP ongeldig, maar als u zich aanmeldt bij de LastPass-extensie en/of -website wordt het opnieuw aanmaakt.
  • In browsers die u normaal gesproken niet gebruikt – u wist waarschijnlijk minder vaak de cache van een browser die u niet vaak gebruikt
  1. De LastPass-browserextensie installeren (hier downloaden).
  2. Klik op het niet-actieve LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  3. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in
  4. Klik op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld, en u hebt een eenmalig herstelwachtwoord voor deze specifieke browser aangemaakt.

Wat nu te doen: Maak nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan op vertrouwde apparaten (sterk aanbevolen)
Maak nieuwe Herstel eenmalige wachtwoorden voor accountherstel (in het geval uw hoofdwachtwoord ooit wordt vergeten) door het volgende te doen:
  1. Meld u af bij LastPass op elke vertrouwde computer en/of mobiel apparaat waarop u LastPass hebt geïnstalleerd en toegang hebt gehad tot uw LastPass-gegevensbank. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Log opnieuw in met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Wat nu te doen: Als u een openbare/onvertrouwde computer gebruikt (aanbevolen)

Verwijder de browsercache van alle webbrowsers waarin u LastPass hebt geopend om het Herstel eenmalig wachtwoord dat is aangemaakt bij het openen van de LastPass-website te wissen.

Wat nu te doen: Als u tijdelijke, eenmalige wachtwoorden gebruikt (optioneel)

Genereer nieuwe tijdelijke, eenmalige wachtwoorden omdat alle OTP's die u eerder hebt gegenereerd nu ongeldig zijn gemaakt en niet langer worden vermeld omdat uw kluis opnieuw is versleuteld na uw wijziging van uw hoofdwachtwoord.

ROTP's aanmaken op uw mobiele apparaat

Voor mobiele apparaten werkt het Herstel eenmalig wachtwoord via mobiel accountherstel, dat gebruikmaakt van biometrie voor gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie, zodat u uw hoofdwachtwoord kunt wijzigen. Zie de instructies voor accountherstel voor iOS of Android.