Hoe kan ik LastPass webbrowser extensies inzetten op mijn LastPass zakelijke account?

We raden aan om de beleidsregels van uw browser te gebruiken om de LastPass-browserextensies in uw bedrijf te implementeren. Dit biedt een installatie op de achtergrond zonder ingrijpen van de gebruiker en voorkomt dat gebruikers de LastPass-browserextensie verwijderen of uitschakelen. Ook kan een mechanisme voor automatisch bijwerken geïnstalleerd worden, net als de optie om ingebouwde wachtwoordbeheerders uit te schakelen.

Opmerking: LastPass wordt niet ondersteund op sites die in de IE-modus worden uitgevoerd.
Opmerking: Safari biedt geen ondersteuning voor de onderstaande implementatiemethoden. Voor het implementeren van de LastPass webbrowser extensie in Safari, zie de instructies voor LastPass Software Installeren met behulp van de Admin Console

Stap 1: De mogelijkheid inschakelen om browsers te beheren met behulp van beleidsregels

Deze stappen variëren afhankelijk van de gebruikte besturingssystemen.

Windows

Als u webbrowsers wilt beheren op Windows, kunt u het ADM- of ADMX-sjabloon voor elke browser downloaden:

• Chrome – Lees dit artikel zorgvuldig, download het .zip-bestand met beleidssjablonen en volg de instructies.
  • Edge – Lees dit artikel zorgvuldig, download het beheersjabloon en volg de instructies.
  • Firefox – Lees dit artikel zorgvuldig, download het sjabloon en volg de instructies.
  • Internet Explorer - LastPass wordt niet ondersteund op sites die in IE-modus draaien.

macOS

Als u webbrowsers voor macOS wilt beheren, kunt u het bestand met eigenschappen (PLIST-bestand) voor elke browser gebruiken:

Linux

Stap 2: Gebruik de beleidsregels van uw browser om de LastPass-extensies te installeren en ingebouwde wachtwoordbeheerders uit te schakelen.

Nadat aanpassen van de browser is ingeschakeld kunt u configuratietools gebruiken om de benodigde beleidsregels in te stellen.

Windows

In Windows kunt u Groepsbeleid gebruiken om beleidsregels In te stellen voor browsers:

• Chrome – Gebruik de beleidsregel ExtensionInstallForcelist om de LastPass-extensie in Chrome te implementeren, en ga naar Beheersjablonen > Google > Google Chrome > Wachtwoordbeheerder > Wachtwoorden opslaan in de wachtwoordbeheerder inschakelen = Uitgeschakeld .

Software\Policies\Google\Chrome\ExtensionInstallForcelist\1 = hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd;https://clients2.google.com/service/update2/crx

• Edge – Gebruik de beleidsregel ExtensionInstallForcelist om de LastPass-extensie op de achtergrond in Edge te installeren. Meer informatie over beleidsregels in uw browser instellen vanaf groepsbeleidobjecten (GPO's). U moet ExtensionInstallForcelist ook instellen met de volgende parameters:
    • extensionID: bbcinlkgjjkejfdpemiealijmmooekmp
    • updateURL:  https://edge.microsoft.com/extensionwebstorebase/v1/crx
    • Schakel de ingebouwde wachtwoordbeheerder uit door PasswordManagerEnabled in te stellen op False en de IE-modus in te schakelen.
  • Firefox – U kunt het .JSON-bestand downloaden en het naar de Firefox-installatiedirectory verplaatsen via %programfiles%\mozilla firefox\distribution\ of u kunt het volgende codefragment te gebruiken:
    {
      "policies": {
        "ExtensionSettings": {
          "support@lastpass.com": {
            "installation_mode": "force_installed",
            "install_url": "https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/lastpass-password-manager/latest.xpi"