Hoe implementeer ik de LastPass browserextensies in mijn LastPass-bedrijfsaccount?

We raden u aan een webbrowserbeleid te gebruiken om de LastPass-browserextensiein uw onderneming te implementeren. Dit biedt een stille installatie zonder interactie van de gebruiker, en voorkomt dat gebruikers de LastPass-browserextensie deïnstalleren of uitschakelen. Ook kan een mechanisme voor automatisch bijwerken geïnstalleerd worden, net als de optie om ingebouwde wachtwoordbeheerders uit te schakelen.

Let op: LastPass wordt niet ondersteund op sites die in de IE-modus worden uitgevoerd.
    Let op: Safari biedt geen ondersteuning voor de onderstaande implementatiemethoden. Voor het implementeren van de LastPass-browserextensie voor Safari, zie de instructies voor LastPass-software installeren met behulp van de Admin Console.

Stap 1: De mogelijkheid inschakelen om browsers te beheren met behulp van beleidsregels

Deze stappen variëren afhankelijk van de gebruikte besturingssystemen.

Windows

Als u webbrowsers wilt beheren op Windows, kunt u het ADM- of ADMX-sjabloon voor elke browser downloaden:

• Chrome – Lees dit artikel zorgvuldig, download het .zip-bestand met beleidssjablonen en volg de instructies.
    • Edge – Lees dit artikel zorgvuldig, download het beheersjabloon en volg de instructies.
    • Firefox – Lees dit artikel zorgvuldig, download het sjabloon en volg de instructies.

macOS

Als u webbrowsers voor macOS wilt beheren, kunt u het bestand met eigenschappen (PLIST-bestand) voor elke browser gebruiken:

Linux

Stap 2: Gebruik de beleidsregels van uw browser om de LastPass-extensies te installeren en ingebouwde wachtwoordbeheerders uit te schakelen.

Nadat aanpassen van de browser is ingeschakeld kunt u configuratietools gebruiken om de benodigde beleidsregels in te stellen.

Windows

In Windows kunt u Groepsbeleid gebruiken om beleidsregels In te stellen voor browsers:

• Chrome – Gebruik de beleidsregel ExtensionInstallForcelist om de LastPass-extensie in Chrome te implementeren, en ga naar Beheersjablonen > Google > Google Chrome > Wachtwoordbeheerder > Wachtwoorden opslaan in de wachtwoordbeheerder inschakelen = Uitgeschakeld .

Software\Policies\Google\Chrome\ExtensionInstallForcelist\1 = hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd;https://clients2.google.com/service/update2/crx

• Edge – Gebruik de beleidsregel ExtensionInstallForcelist om de LastPass-extensie op de achtergrond in Edge te installeren. Meer informatie over beleidsregels in uw browser instellen vanaf groepsbeleidobjecten (GPO's). U moet ExtensionInstallForcelist ook instellen met de volgende parameters:
      • extensionID: bbcinlkgjjkejfdpemiealijmmooekmp
      • updateURL:  https://edge.microsoft.com/extensionwebstorebase/v1/crx
      • Schakel de ingebouwde wachtwoordbeheerder uit door PasswordManagerEnabled in te stellen op False en de IE-modus in te schakelen.
    • Firefox – U kunt het .JSON-bestand downloaden en het naar de Firefox-installatiedirectory verplaatsen via %programfiles%\mozilla firefox\distribution\ of u kunt het volgende codefragment te gebruiken:
      {
        "policies": {
          "ExtensionSettings": {
            "support@lastpass.com": {
              "installation_mode": "force_installed",
              "install_url": "https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/lastpass-password-manager/latest.xpi"