Hoe schakel ik meervoudige verificatie uit als gebruiker?

Als u besluit meervoudige verificatie uit te schakelen voor uw LastPass-account, kunt u dit doen in uw accountinstellingen.

Meld u aan bij uw LastPass-kluis om uit te schakelen

1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie naast de ingeschakelde optie voor meervoudige verificatie.
  5. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Nee in de vervolgkeuzelijst.
  6. Klik als u klaar bent op Bijwerken, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
  7. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op OK.
Volgende stap: U wordt geadviseerd uw LastPass-account ook volledig te verwijderen uit de lijst met ingeschreven accounts in uw verificatie-app, tenzij u van plan bent uw LastPass-account later opnieuw aan te melden met dezelfde verificatie-app of hetzelfde apparaat.

Uitschakelen van multifactorauthenticatie vanwege een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt, verloren heeft, kunt u meervoudige verificatie uitschakelen via e-mail zodat u zich kunt aanmelden bij uw LastPass-account.

Over het uitschakelen van de LastPass Authenticator

Opgelet: De LastPass Authenticator kan niet via e-mail worden uitgeschakeld. Om toegang te krijgen tot uw account, kunt u Accountherstel per SMS gebruiken om in te loggen en vervolgens de meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als SMS herstel nog niet eerder was ingesteld, neem dan contact op metLastPass-support door direct naar dit artikel te navigeren en onderaan een contactoptie te selecteren