Hoe schakel ik meervoudige verificatie uit als gebruiker?

Als u besluit meervoudige verificatie uit te schakelen voor uw LastPass-account, kunt u dit doen in uw accountinstellingen.

Aanmelden bij uw LastPass-kluis om meervoudige verificatie uit te schakelen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
    4. Selecteer het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie naast de ingeschakelde optie voor meervoudige verificatie.
    5. Voor de optie Ingeschakeld selecteert u Nee in de vervolgkeuzelijst.
    6. Selecteer Bijwerken als u klaar bent, voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.
    7. Wanneer u gevraagd wordt te bevestigen, klikt u op OK.
    Volgende stap: U wordt geadviseerd uw LastPass-account ook volledig te verwijderen uit de lijst met ingeschreven accounts in uw verificatie-app, tenzij u van plan bent uw LastPass-account later opnieuw aan te melden met dezelfde verificatie-app of hetzelfde apparaat.

Meervoudige verificatie uitschakelen vanwege een nieuw of zoekgeraakt apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of als u het mobiele apparaat dat u voor de verificatie gebruikt verloren heeft, kunt u meervoudige verificatie uitschakelen via e-mail zodat u zich kunt aanmelden bij uw LastPass-account.

De LastPass Authenticator uitschakelen

Let op: De LastPass Authenticator kan niet via e-mail worden uitgeschakeld. Om toegang tot uw account te krijgen, kunt u sms-accountherstel gebruiken om u aan te melden, en vervolgens meervoudige verificatie voor uw apparaat uitschakelen. Als sms-accountherstel nog niet was ingesteld, neem dan contact op met LastPass Support, door direct naar dit artikel te gaan en een van de contactopties onderin te selecteren.