Hoe schakel ik dark web-monitoring in LastPass in?

Om dark web-monitoring te gaan gebruiken, moet u het inschakelen vanuit het Beveiligingsdashboard van uw LastPass-kluis. Als u deze functie inschakelt, worden alle e-mailadressen die in uw kluis worden opgeslagen gecontroleerd op datalekken.

Opmerking: Naast het realtime monitoren van uw e-mailadressen controleert LastPass met terugwerkende kracht op eventuele datalekken tot één jaar voordat dark web-monitoring wordt ingeschakeld (slechts eenmalig, op het moment van registratie).
    Tip: Bent u een LastPass-beheerder van een LastPass Business-account? U kunt het beleid "Stel monitoring van het dark web in" en de instellingen ervan beheren voor uw eindgebruikers
    Herinnering: Zodra Monitoring van het dark web is ingeschakeld, blijft de functie permanent aan staan. Er kunnen maximaal 100 e-mailadressen gemonitord worden.
    Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.
    1. Meld u aan en open het Beveiligingsdashboard in LastPass op een van de volgende manieren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Beveiligingsdashboard in het menu.
      • Meld u aan bij https://lastpass.com/?ac=1 met uw e-mailadres en hoofdwachtwoorden selecteer vervolgens Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
    2. In het deelvenster Monitoring van het dark web klikt u op Monitoring activeren.

Let op: Er wordt een gehashte versie van uw e-mailadressen gemonitord die niet wordt gebruikt voor enig ander doel dan controle op beveiligingslekken.

Schakel monitoring van het dark web in

Resultaten: U hebt nu dark web monitoring ingeschakeld, en alle e-mailadressen die in uw kluis zijn opgeslagen worden gecontroleerd op inbreuken op de gegevensbeveiliging.
    Volgende stap: U kunt nieuwe e-mailadressen die u wilt monitoren starten, stoppen, of toevoegen.