Hoe schakel ik dark web-monitoring in LastPass in?

Om dark web-monitoring te gaan gebruiken, moet u het monitoren inschakelen vanuit het Beveiligingsdashboard van uw LastPass-kluis. Als u deze functie inschakelt, worden alle e-mailadressen die in uw kluis worden opgeslagen gecontroleerd op basis van bekende datalekken.

Tip: Bent u een LastPass-beheerder voor een LastPass Business account? U kunt het beleid "Stel monitoring van het dark web in" en de instellingen ervan beheren voor uw eindgebruikers
Onthoud: Zodra dark web monitoring is ingeschakeld, is het een functie die altijd aan staat. Er kunnen maximaal 100 e-mailadressen gemonitord worden.
Beperking: Als u een zakelijk LastPass-account heeft, kan de mogelijkheid om deze acties uit te voeren beperkt worden door beleidsregels van uw LastPass-beheerder.
  1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Beveiligingsdashboard in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik in het paneel voor dark web-monitoring op Monitoring activeren.

Opmerking: Een gehashte versie van uw e-mailadressen zal worden bewaakt en zal niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan het controleren op inbreuken op de beveiliging.

Inschakelen van dark web monitoring

U hebt dark web-monitoring nu ingeschakeld. Alle e-mailadressen die in uw kluis zijn opgeslagen, worden gecontroleerd op eventuele datalekken.
Volgende stap: U kunt nieuwe e-mailadressen die u wilt monitoren starten, stoppen, of toevoegen.