Hoe importeer ik opgeslagen gegevens met behulp van de functie voor het importeren van wachtwoorden voor Windows?

U kunt zowel de wachtwoorden die u heeft opgeslagen in uw webbrowser als uw wifi-wachtwoorden importeren in uw LastPass-kluis. Voer daartoe eerst het universele installatieprogramma van LastPass voor Windows uit, en vervolgens een afzonderlijk programma voor het importeren van wachtwoorden (dat met het universele installatieprogramma meegeleverd wordt).

Voordat u begint: Om door te gaan, moet u beheerdersrechten hebben voor uw apparaat.
  1. Ga naar de downloadpagina van LastPass: https://lastpass.com/misc_download2.php.
  2. Zoek het universele installatieprogramma van LastPass voor Windows en klik op Downloaden.
  3. Sla het bestand LastPassInstaller.exe op, en voer het vervolgens uit.
  4. Optioneel: Selecteer alleen de webbrowsers waarvoor u de LastPass webbrowser-extensie wilt installeren
  5. Klik op Installeren.

Resultaat: De door u geselecteerde browsers gaan open en tonen nu een inactief LastPass-pictogram in de werkbalken van uw webbrowser

6. Klik op Sluiten wanneer de installatie voltooid is.
  7. Zoek op uw Windows-apparaat naar de toepassing Import Password (Wachtwoorden importeren) en voer het programma uit.
  8. Selecteer Aanmelden bij bestaand account.
  9. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: LastPass verzamelt al uw onveilig opgeslagen wachtwoorden op uw computer.

10. Het volgende scherm toont het volgende:
    • Bron (webbrowser en/of Wi-Fi)
    • Website (URL van site en/of beveiligde notitie voor Wi-Fi)
    • Gebruikersnaam (gebruikersnaam voor een website of Wi-Fi-netwerknaam)
    • Wachtwoord

11. Kies uit de volgende opties:
    • Klik op Importeren om alle weergegeven gegevens te importeren (aanbevolen)
    • Houd de CTRL-toets ingedrukt en selecteer de gegevens die u wilt importeren, klik dan op Importeren
  12. Klik op OK op het bevestigingsbericht
Uw opgeslagen wachtwoorden en/of Wi-Fi-wachtwoorden zijn met succes geïmporteerd in uw LastPass-kluis.