Hoe installeer ik de LastPass-app-extensie voor Safari op mijn Mac om me daar aan te melden?

Installeer de LastPass-app-extensie voor Safari en meld u aan om uw kluis vanaf uw Mac te openen.

De Safari-app-extensie wordt ondersteund op macOS 10.12 (Sierra) of hoger.

Kennisgeving: LastPass heeft de ondersteuning voor de oudere Mac-app voor desktop per 29 februari 2020 stopgezet.
    NB: De verouderde Safari-extensie (Safari Legacy Extension) blijft werken op Mac OS X 10.11 (El Capitan) of lager, maar als gevolg van beperkingen van Apple wordt deze extensie niet langer bijgewerkt.
    Opmerking: Als uw LastPass-beheerder uw LastPass Business-account zo heeft ingericht dat u uw aanmeldingsgegevens van Active Directory gebruikt om u aan te melden bij LastPass (federatieve aanmelding met AD FS, Azure AD, Okta, Google Workspace of PingOne), raadpleegt u Federatieve aanmelding voor LastPass Business-gebruikers voor gedetailleerde instructies voor aanmelding.
    1. Download de Safari-app-extensie van LastPass.
    2. Ga naar het gedownloade bestand LastPass.dmg en dubbelklik om het bestand te openen.
    3. Versleep het LastPass-appsymbool naar de map Programma's.

Probleemoplossing: Als u al een eerdere versie van de Safari-app-extensie had geïnstalleerd en de melding krijgt dat LastPass.app al aanwezig is in de map Programma's, klikt u op Vervangen.

4. Open de map Programma's, dubbelklik op de LastPass-app en selecteer Openen.
    5. Voer in het aanmeldscherm van de Safari-appextensie uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.

Aanmeldscherm LastPass-kluis

6. Als meervoudige verificatie is ingeschakeld voor uw account, moet u zich aanmelden via de standaardoptie voor meervoudige verificatie (die indien gewenst gewijzigd kan worden). Volg de aanwijzingen om de verificatie uit te voeren, afhankelijk van de manier waarop meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw account (gezichtsherkenning/vingerafdrukherkenning, pushbericht, tijdelijke eenmalige wachtwoordcode, sms-wachtwoordcode, stemgesprek, enzovoort).

Opmerking: U kunt ook op Extra opties voor meervoudige verificatie klikken (op computer) of op Gebruik alternatieve verificatie-optie tikken (op mobiel apparaat) om een andere methode te kiezen (tenzij uw account onderdeel is van een bedrijfsaccount waarvoor deze optie is uitgeschakeld). U kunt ook instellen dat u het apparaat gedurende 30 dagen wilt vertrouwen (tenzij deze optie is uitgeschakeld door uw LastPass-beheerder).

7. Klik desgevraagd op Open Safari om de Safari-extensie van LastPass in te schakelen.

Probleemoplossing: Als deze prompt wordt afgewezen zonder in te schakelen, kunt u de LastPass voor Safari app-extensie handmatig inschakelen door het volgende te doen:

1. Selecteer Safari > Voorkeuren in de menubalk.
      2. Selecteer het tabblad Extensies.
      3. Vink het selectievakje aan om de optie LastPass in te schakelen in het navigatiegedeelte links.
      Safari-voorkeuren met geselecteerde extensies

U hebt de app-extensie LastPass voor Safari op uw Mac geïnstalleerd en ingeschakeld, u aangemeld bij de app, en toegang gekregen tot uw kluis.

App-extensie LastPass-kluis in Safari

Volgende stap:  Als u zich een keer moet afmelden, kunt u zich weer aanmelden via het pictogram van de app-extensie LastPass voor Safari Uitbreidingspictogram Safari-app in de webbrowser, of via het LastPass-pictogram LastPass-menubalkpictogram in de bovenste knoppenbalk. Aanmeldscherm app-extensie LastPass voor Safari