Hoe integreer ik Symantec VIP met mijn LastPass Business-account?

LastPass Business ondersteunt Symantec VIP-authenticatie. Om deze integratie op te zetten, moet u LastPass voorzien van een Symantec VIP-certificaat.

Vereist voor installatie

• Symantec VIP-account
    • LastPass Business-account

Stap 1: Download het Symantec VIP-certificaat voor LastPass

Stap 2: Stel de Symantec VIP integratie in LastPass Business in

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
    2. Ga naar Geavanceerde opties > Business-opties > Opties voor meervoudige verificatie > Symantec VIP.

Verificatie met Symantec VIP configureren

3. Upload het certificaat in PEM-indeling.
    4. Voer het wachtwoord voor het certificaat in.
    5. Klik op Bijwerken als u klaar bent.

Stap 3: Stel Symantec VIP in als optie voor meervoudige verificatie

1. Ga vanuit de Admin Console naar Geavanceerde opties > Business-opties > Opties voor meervoudige verificatie
    2. Zet onder Ingeschakelde opties voor meervoudige verificatie de schakelaar voor de optie Symantec VIP aan.

Stap 4: Een beleidsregel voor meervoudige verificatie toevoegen en configureren

1. Ga in de Admin Console naar Instellingen > Beleidsregels in het navigatiegedeelte links.
    2. Onder Meervoudige verificatie, selecteert u Gebruik van een optie voor meervoudige verificatie verplichten
    3. Selecteer de lijst met gebruikers op wie deze beleidsregel moet worden toegepast.
    4. Voeg opmerkingen toe voor aanvullende informatie over deze beleidsregel (optioneel).
    5. Klik op Wijzigingen opslaan als u klaar bent.

Stap 5: Adviseer uw gebruikers meervoudige verificatie in te stellen

Als u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, kunnen gebruikers meervoudige verificatie instellen en activeren voor hun LastPass Business-accounts.

Over het verwijderen van gebruikers die zijn ingeschakeld met Symantec VIP

De Symantec VIP integratie is gekoppeld aan uw LastPass Business account. Als u gebruikers verwijdert van uw bedrijfsaccount zonder eerst Symantec VIP uit te schakelen als hun meervoudige verificatie optie, dan kunnen - eenmaal verwijderd - deze gebruikers geblokkeerd raken van hun LastPass account (als hun account is omgezet naar een LastPass Free account). Om deze reden raden wij aan de Symantec VIP uit te schakelen voor gebruikers die u van plan bent te verwijderen.

Info over deze taak: Voer de volgende stappen uit om Symantec VIP voor bepaalde gebruikers uit te schakelen.
    1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Admin Console.
    2. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
    3. Schakel het selectievakje in naast de gewenste gebruikers.

Tip: Om te sorteren op gebruikers die zijn ingeschakeld met Symantec VIP, klikt u op de kolomkoprij Meervoudige verificatie in de tabel met gebruikers.

4. Selecteer Meer acties > Meervoudige verificatie voor geselecteerde gebruikers uitschakelen.
    5. Klik op OK om te bevestigen.
    Resultaten: U hebt Symantec VIP uitgeschakeld voor uw geselecteerde gebruikers, en u kunt die gebruikers nu veilig verwijderen van uw bedrijfsaccount zonder het risico dat ze worden afgesloten (als hun accounts converteren naar LastPass Free accounts).