Hoe meld ik me aan bij LastPass met verschillende opties voor meervoudige verificatie?

Met LastPass kunt u meerdere opties voor meervoudige verificatie instellen en configureren, zodat u uw LastPass-kluis kunt openen vanaf elk apparaat waarop u verificatiemethoden heeft ingesteld en opgeslagen.

Gebruik een alternatieve multifactor optie vanaf het bureaublad

Voordat u begint: U moet meer dan één meervoudige verificatie-optie hebben ingeschakeld in de Multifactoropties van uw LastPass-valk voordat u verder kunt gaan.
    Info over deze taak: U kunt zich bij LastPass aanmelden met de LastPass-browserextensie of via de aanmeldingspagina van uw online webkluis en een alternatieve optie voor meervoudige verificatie kiezen om toegang te krijgen tot uw kluis.
    Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.
    1. Meld u op een van de volgende manieren aan bij LastPass:
      • LastPass-browserextensie - Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het pictogram LastPass , log dan in met uw emailadres en hoofdwachtwoord.

• Online kluis op het web - Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.

2. Wanneer om meervoudige verificatie wordt gevraagd, klikt u op Extra opties voor meervoudige verificatie.

Let op: Als u deel uitmaakt van een bedrijfsaccount en een beleid is opgelegd om slechts één multifactoroptie toe te staan, zal de sectie "Extra opties voor meervoudige verificatie" niet worden weergegeven.

3. Selecteer de gewenste multifactor-optie uit de lijst onderaan.

Bijkomende Multifactor Opties scherm

4. Volg de aanwijzingen voor verificatie, die variëren afhankelijk van de multifactor-optie die u hebt geselecteerd (bv. een eenmalige toegangscode invoeren, een SMS-code invoeren die naar uw telefoon wordt gestuurd, gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie gebruiken, enz.)
      1. Als u een wachtwoord of SMS-code invoert, klikt u op Aanmelding verifiëren om verder te gaan.
    5. Optioneel: Desgewenst kunt u de schakelaar voor Vertrouw deze computer 30 dagen inschakelen, zodat u binnen dat tijdsbestek niet wordt gevraagd om te verifiëren.
    Resultaten: U bent nu aangemeld bij LastPass en hebt u geverifieerd met een andere multifactor-optie dan de standaardkeuze van uw account.

Gebruik een alternatieve multifactoroptie vanaf uw mobiele apparaat

Voordat u begint: U moet meer dan één meervoudige verificatie-optie hebben ingeschakeld in de Multifactoropties van uw LastPass-valk voordat u verder kunt gaan.
    1. Open de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik op uw iOS- of Android-apparaat.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in, tik vervolgens op of selecteer Aanmelden
    3. Wanneer om verificatie op basis van meerdere factoren wordt gevraagd, tikt u op of selecteert u Gebruik alternatieve verificatie-optie.

Let op: Als u onderdeel bent van een bedrijfsaccount en er een beleidsregel is ingesteld om alleen één optie voor meervoudige verificatie toe te staan, wordt het gedeelte 'Gebruik alternatieve verificatie-optie' niet weergegeven.

4. Tik op of selecteer de gewenste optie voor meervoudige verificatie in de lijst onderaan.

5. Volg de aanwijzingen voor verificatie, die variëren afhankelijk van de multifactor-optie die u hebt geselecteerd (bijv. een eenmalige toegangscode invoeren, een SMS-code invoeren die naar uw telefoon wordt verzonden, gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie gebruiken, uw NFC-sleutel scannen, enzovoort).
    6. Optioneel: Desgewenst kunt u de schakelaar voor Vertrouw dit apparaat inschakelen, zodat u de komende 30 dagen niet wordt gevraagd om te verifiëren.
    Resultaten: U heeft zich nu aangemeld bij de LastPass Password Manager mobiele app en geverifieerd met een andere multifactor optie dan de standaard selectie van uw account.