Hoe meld ik me aan bij Windows met LastPass Workstation Login?

Zodra u de installatie van LastPass Workstation Login voor Windows hebt voltooid, kunt u de LastPass Authenticator-app's opgeslagen biometrische gegevens of PIN-code (als biometrische gegevens niet beschikbaar zijn) gebruiken om in te loggen op uw Windows werkstation - geen wachtwoord nodig!

Let op: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Als alternatief kunt u inloggen met een One Time Password (instructies hieronder), dat wordt gegenereerd binnen de LastPass Authenticator-app op uw geregistreerde apparaat (indien het beleid dit toestaat), of u kunt inloggen zoals gebruikelijk met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor uw Windows account.

Onthoud: Als u het wachtwoord van uw Windows-gebruikersaccount wijzigt, moet u zich ten minste één keer aanmelden met uw Windows-gebruikersnaam en -wachtwoord om u te authenticeren voordat u zich weer kunt aanmelden met de LastPass Authenticator-app.

Log in met een push-notificatie

Uw mobiele apparaat moet online zijn (verbonden met het internet) om deze inlogmethode te kunnen gebruiken.

1. Open op uw mobiele apparaat de LastPass Authenticator-app.
    2. Klik op uw werkstation om LastPass te selecteren als uw aanmeldingsoptie.
    3. Uw Windows gebruikersnaam is al ingevuld - meld u nu aan bij Windows.
    4. Op uw mobiele apparaat tikt u op of selecteert u Accepteren wanneer u daarom wordt gevraagd
    5. Verifieer uw identiteit met behulp van opgeslagen biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie, of PIN-code als biometrische gegevens niet beschikbaar zijn) op de app.

Inloggen zonder wachtwoord via Workstation Login

Resultaten: U bent nu ingelogd in Windows - geen wachtwoord nodig!

Aanmelden met een eenmalig wachtwoord (OTP)

U kunt inloggen op uw Windows werkstation met een One Time Password gegenereerd vanuit de LastPass Authenticator-app, wat een inlogmethode is die kan worden gebruikt als uw computer offline is.

Beperking: Om u toegang te geven tot uw werkstation in offline modus, moet uw LastPass Business-beheerder u toewijzen aan een Workstation Login-beleidsregel waarmee offline toegang wordt toegestaan.
    1. Klik op uw werkstation om LastPass te selecteren als uw aanmeldingsoptie.
    2. Vink het vakje aan voor de optie Log in met wachtwoord of eenmalig wachtwoord.
    3. Open op uw mobiele apparaat de LastPass Authenticator-app en zoek het 8-cijferige alfanumerieke One Time Password dat wordt weergegeven voor uw Windows-werkstation.
    4. Terug op uw werkstation, voert u uw eenmalige wachtwoord in het veld in en logt u in.

Belangrijk: Dit is hoofdlettergevoelig en moet precies zo worden ingevuld.

Eenmalig wachtwoord in Workstation Login

Resultaten: U bent nu ingelogd op uw Windows werkstation met behulp van de LastPass Authenticator-app's One Time Password.