Hoe beheer ik strikt gelijkwaardige subdomeinen?

Als u één account heeft dat over meerdere subdomeinen gedeeld wordt, kunt u LastPass gebruiken om die sites in te stellen als gelijkwaardige subdomeinen. U hoeft dan geen onafhankelijke sitevermeldingen voor elk daarvan in uw kluis op te slaan.

Voeg een nieuw gelijkwaardig subdomein toe

Voor gelijkwaardige subdomeinen (wat betekent dat u dezelfde login gegevens heeft voor Site #1: https://subdomain.example.com en Site #2: https://sample.com), als u meer granulair wilt zijn over welke invul opties verschijnen op specifieke URLs, dan zou u uw gelijkwaardige subdomein toevoegen als: =subdomain.example.com, sample.com in uw invoer.

Om te onthouden:
    • Zowel domeinen als subdomeinen kunnen door een LastPass-gebruiker worden ingevoerd (bijv. sample.com en services.sample.com)
    • Alle subdomeinen en paden worden standaard als gelijkwaardig beschouwd (bijv. services.sample.com, waarbij 'services' het subdomein is)
    • Om subdomeinen te markeren als domeinen met dezelfde aanmeldingsgegevens in LastPass, is een specifieke syntaxis vereist. U moet "=" direct voor het subdomein invoeren. Gebruik vervolgens een spatie na het domein, dan een komma en tot slot weer spatie (bijv. =services.sample.com , login.lastpass.com)
    • Topleveldomeinnamen (TLD's) worden niet geaccepteerd en als ongeldig beschouwd (bijv. *.com)
    Info over deze taak: Om gelijkwaardige subdomeinen toe te voegen, doe je het volgende:
    1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Klik op het tabblad Gelijkwaardige domeinnamen.
    4. Als u geen van de gewenste domeinen in deze lijst kunt vinden, klikt u op Toevoegen.
    5. Voer een lijst van subdomeinen in die u wenst te gebruiken met dezelfde login gegevens, gebruik makend van de hierboven beschreven syntaxis (voorbeeld: =services.logmein.com, login.lastpass.com).
    6. Klik opToevoegen wanneer u klaar bent. Als u een bericht ziet dat uw vermelding niet als gelijkwaardig wordt beschouwd, raadpleegt u Waarom herkent LastPass mijn gelijkwaardige domein niet als geldig domein?
    7. Voer, indien daarom wordt gevraagd, uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Verzenden
    8. Wanneer daarom wordt gevraagd, klikt u op OK om te bevestigen.

Bewerk een bestaand equivalent subdomein

Info over deze taak: Als tenminste één van de subdomeinen die u gelijkwaardig wilt maken al in de lijst staat, doe dan het volgende om een bestaande vermelding te bewerken:
    1. Voor een Globale vermelding in de kolom "Type" klikt u op het Uitbreidingspictogram rechts van de rij. Klik voor een lokale vermelding op het pictogram Bewerken .

Let op: "Enterprise"-domeinen die door een LastPass-beheerder zijn ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.

2. Bewerk de lijst om alle subdomeinen op te nemen waarvoor u dezelfde aanmeldingsgegevens hebt, en klik dan op Update.
    3. Voer, indien daarom wordt gevraagd, uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Verzenden
    4. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.

Een set subdomeinen verwijderen

1. Klik op het pictogram Verwijderen in de sectie "Gelijkwaardige domeinnamen”.
    2. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.