Hoe beheer ik strikt gelijkwaardige subdomeinen?

Als u één account heeft dat over meerdere subdomeinen gedeeld wordt, kunt u LastPass gebruiken om die sites in te stellen als gelijkwaardige subdomeinen. U hoeft dan geen onafhankelijke site-vermeldingen voor elk daarvan in uw kluis op te slaan.

Voeg een nieuw gelijkwaardig subdomein toe

Voor gelijkwaardige subdomeinen (wat betekent dat je dezelfde login gegevens hebt voor Site 1: https://subdomain.example.com en website 2: https://sample.com), als u meer granulair wilt zijn over welke invulopties verschijnen op specifieke URL's, dan zou u uw equivalent subdomein toevoegen als: =subdomain.example.com, sample.com in uw vermelding.

Hou in gedachten:
  • U kunt zowel domeinen als subdomeinen invoeren (bijv. logmein.com en services.logmein.com)
  • Alle subdomeinen en paden worden standaard automatisch als gelijkwaardig beschouwd (bijv. services.logmein.com, waarbij "services" het subdomein is)
  • Als u subdomeinen invoert, moet u specifieke syntaxis gebruiken. U moet "=" direct voor het subdomein invoeren. Gebruik vervolgens een spatie na het domein, dan een komma en tot slot weer spatie (bijv. =services.logmein.com , login.lastpass.com)
  • Topleveldomeinnamen (TLD's) worden niet geaccepteerd en als ongeldig beschouwd (bijv. *.com)
Om subdomeinen te markeren als domeinen met dezelfde aanmeldingsgegevens in LastPass, is een specifieke syntaxis vereist. U moet "=" invoeren direct voor het subdomein, dan een spatie invoeren na het domein, dan een komma invoeren, en dan weer een spatie invoeren.
  1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Gelijkwaardige domeinnamen.
  4. Als u geen van de gewenste domeinen in deze lijst kunt vinden, klikt u op Toevoegen.
  5. Voer een lijst van subdomeinen in die u wenst te gebruiken met dezelfde login gegevens, gebruik makend van de hierboven beschreven syntaxis (voorbeeld: =services.logmein.com, login.lastpass.com).
  6. Klik opToevoegen wanneer u klaar bent. Als u een bericht ziet dat uw vermelding niet als gelijkwaardig wordt beschouwd, raadpleegt u Waarom herkent LastPass mijn gelijkwaardige domein niet als geldig domein?
  7. Voer, indien daarom wordt gevraagd, uw Hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Verzenden.
  8. Klik op OK om te bevestigen wanneer daarom wordt gevraagd.

Bewerk een bestaand equivalent subdomein

Als tenminste één van de subdomeinen die u gelijkwaardig wilt maken al in de lijst staat, doe dan het volgende om een bestaande vermelding te bewerken:
  1. Voor een globale vermelding in de kolom "Type" klikt u op het pictogram Uitvouwen rechts van de rij. Klik voor een lokale vermelding op het pictogram Bewerken .

Opmerking: "Enterprise"-domeinen die door een LastPass-beheerder zijn ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.

2. Bewerk de lijst om alle subdomeinen op te nemen waarvoor u dezelfde aanmeldingsgegevens hebt, en klik dan op Update.
  3. Voer, indien daarom wordt gevraagd, uw Hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Verzenden.
  4. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.

Een set subdomeinen verwijderen

1. Klik op het pictogram Verwijderen in de sectie "Gelijkwaardige domeinnamen”.
  2. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.