Hoe kan ik offline toegang tot mijn LastPass-kluis toestaan?

Wanneer u zich aanmeldt bij uw LastPass-account via een desktopcomputer of een mobiel apparaat terwijl u een internetverbinding heeft, maakt u een lokaal gecachete versie van uw versleutelde gegevens op de lokale schijf. Dit zijn de gegevens die LastPass laadt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass terwijl u offline bent. U kunt zich zonder internetverbinding aanmelden bij elke LastPass-browserextensie, LastPass-desktop-app of LastPass-app voor mobiel gebruik; als er geen internetverbinding is, gaat deze standaard over op de offline-modus, mits dit is toegestaan.

Beperking:

Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, zijn de mogelijkheden om deze handelingen uit te voeren mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Let op: Als u uw LastPass Local Cache wist, moet u zich opnieuw aanmelden terwijl u online bent (via de webbrowser extensie of mobiele app) om uw cache opnieuw aan te maken voordat u zich weer kunt aanmelden met offline toegang

Info over federatieve aanmelding voor gebruikers

Er zijn functiebeperkingen die gelden voor LastPass-gebruikers van wie de accounts zijn geconfigureerd voor federatieve aanmelding met behulp van AD FS, Azure AD, Okta of Google Workspace.

Een beperking is dat offline toegang niet is toegestaan, aangezien de client-zijde (webbrowser extensie) online moet blijven om de encryptiesleutel van de gebruiker te verkrijgen en de LastPass-kluis van de gebruiker te ontgrendelen.

Zie Wat zijn de beperkingen voor LastPass-gebruikers met federatieve aanmelding? voor meer informatie.

Over offline toegang voor wachtwoordloze verificatie

Met de offline modus voor wachtwoordloze verificatie kunnen gebruikers zich verifiëren met de LastPass Authenticator met behulp van een tijdgebaseerde eenmalige wachtwoordcode om toegang te krijgen tot de gewenste bron (d.w.z. LastPass-gegevensbank, SSO Apps, of hun werkstation via Workstation Login), zelfs als er geen internetverbinding is.

Om te bepalen of de offline modus beschikbaar is voor wachtwoordloze verificatie via de LastPass Authenticator, kunnen LastPass-administrators aangepaste verificatiebeleidsinstellingen beheren.