Hoe kan ik offline toegang tot mijn LastPass-gegevensbank toestaan?

Wanneer u zich aanmeldt bij uw LastPass-account via een desktopcomputer of een mobiel apparaat terwijl u internetverbinding heeft, maakt u een lokaal gecachete versie van uw versleutelde gegevens aan op de lokale schijf.

Dit zijn de gegevens die LastPass laadt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass terwijl u offline bent. Elke LastPass-browserextensie, desktop app, of mobiele app kan worden aangemeld zonder internetverbinding, en zal standaard naar de offline modus gaan als er geen verbinding is, als dat is toegestaan.

Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.
    Let op: Als u uw LastPass Local Cache wist, moet u opnieuw inloggen terwijl u online bent (via de webbrowser-extensie of mobiele app) om uw cache opnieuw aan te maken voordat u opnieuw kunt inloggen met behulp van offline toegang.

Info over federatieve aanmelding voor gebruikers

Er zijn functiebeperkingen die gelden voor LastPass-gebruikers van wie de accounts zijn geconfigureerd voor federatief inloggen met AD FS, Azure AD, Okta, Google Workspace, PingOne, PingFederate of OneLogin.

Een beperking is dat offline toegang niet is toegestaan, aangezien de client-zijde (webbrowser extensie) online moet blijven om de encryptiesleutel van de gebruiker te verkrijgen en de LastPass-kluis van de gebruiker te ontsluiten.

Zie Wat zijn de beperkingen voor LastPass-gebruikers met federatieve aanmelding? voor meer informatie.

Over offline toegang voor inloggen zonder wachtwoord

Offline modus voor wachtwoordloos inloggen stelt gebruikers in staat om zich te authenticeren met de LastPass Authenticator-app met behulp van een tijdgebonden One-Time Passcode om toegang te krijgen tot hun gewenste bron (d.w.z. LastPass vault, SSO Apps, of hun werkstation via Workstation Login) zelfs wanneer er geen internetverbinding aanwezig is.

Om te bepalen of de offline modus beschikbaar is voor wachtwoordloos inloggen via de LastPass Authenticator-app bij toegang tot SSO apps en/of werkstations, kunnen LastPass admins aangepaste authenticatiebeleidsinstellingen beheren.

Bekijk de "Gerelateerde artikelen" hieronder voor instructies.