Hoe kan ik Gezichtsontgrendeling instellen en gebruiken met LastPass op een Pixel 4?

Als je een Pixel 4 mobiel apparaat hebt, kun je de LastPass-app voor Android installeren en gebruiken en Face Unlock gebruiken als je biometrische authenticatie om je inloggegevens voor sites en mobiele apps naadloos te vullen.

Let op: Uw Pixel 4 mobiele apparaat moet Android OS 10 of later draaien en de laatste versie van de LastPass-app voor Android geïnstalleerd hebben.

Gezichtsontgrendeling configureren voor uw apparaat

1. Stel gezichtsontgrendeling in voor uw Pixel 4-toestel onder de "Gezichtsontgrendeling configureren" instructies hier.
    2. Controleer onder de instellingen voor gezichtsontgrendeling of de instelling App-login en -betalingen is ingeschakeld (zou standaard moeten zijn ingeschakeld tijdens de installatie).

Instellingen voor gezichtsontgrendeling

Gezichtsontgrendeling inschakelen voor LastPass

1. Download en installeer de LastPass Password Manager app voor Android.
    2. Open de app op uw mobiele apparaat.
    3. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en selecteer vervolgens Aanmelden

Tip: Als u nog geen LastPass-account hebt, selecteert u Account maken rechtsboven in de hoofdwerkbalk en volgt u de stappen om een account aan te maken.

4. Afhankelijk van of u al eerder bent ingelogd, zal een van de volgende dingen gebeuren:
      • Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij de app, wordt u gevraagd Biometrische gegevens inschakelen.
      • Als dit niet de eerste keer is dat u inlogt en u de biometrische gegevens niet hebt ingeschakeld, kunt u deze handmatig inschakelen door te selecteren in de navigatie linksboven en vervolgens Instellingen > Beveiliging te selecteren en de instelling Ontgrendelen met biometrische gegevens in te schakelen.
    5. Kijk naar uw toestel terwijl u het in staande positie houdt om het installatieproces te voltooien.
    Resultaten: LastPass is nu ingeschakeld om Face Unlock te gebruiken voor authenticatie bij het openen van de LastPass-app en het invullen van inloggegevens op apps en websites.

Gezichtsontgrendeling gebruiken voor automatisch invullen

1. Ga naar een app of website op uw apparaat (waarvoor LastPass opgeslagen aanmeldingsgegevens heeft).
    2. Selecteer Automatisch invullen met LastPass in het aanmeldingsvenster.
    3. Houd uw apparaat rechtop voor uw gezicht.
    Resultaten: Zodra gezichtsherkenning is geaccepteerd, worden uw inloggegevens automatisch ingevuld en kunt u doorgaan met inloggen op uw app of website.

Probleemoplossing

Als u een apparaat hebt dat biometrie ondersteunt en LastPass ontgrendelen of automatisch invullen werkt niet, controleer dan uw beveiligingsinstellingen.

• Controleer uw beveiligingsinstellingen.
      1. Selecteer in de navigatie linksboven.
      2. Selecteer Instellingen > Beveiliging.

Probleemoplossing: Als de optie "Ontgrendelen met biometrische gegevens" grijs is en "Niet ondersteund op uw apparaat" wordt weergegeven, betekent dit dat u de optie App sign-in & payments moet inschakelen in uw Face Unlock-instellingen

• Update Face Unlock instellingen.
      1. Open op uw Pixel 4 toestel uw Instellingen.
      2. Selecteer Beveiliging > Gezichtsontgrendeling.
      3. Geef uw pincode, patroon of wachtwoord op.
      4. Schakel de instelling App-login en -betalingen in.
      5. Ga terug naar de LastPass-app.
      6. Selecteer en vervolgens Instellingen > Beveiliging.
      7. Activeer de instelling Ontgrendelen met biometrische gegevens.
    Resultaten: LastPass is nu ingeschakeld om Face Unlock te gebruiken voor authenticatie bij het openen van de LastPass-app en het invullen van inloggegevens op apps en websites.