Hoe installeer ik Workstation Login van LastPass voor Windows als beheerder?

Als LastPass Business-beheerder kunt u het installatieprogramma voor Workstation Login van LastPass downloaden en uitvoeren op de Windows-computers van uw gebruikers. U kunt ook beleidsregels voor Workstation Login configureren overeenkomstig uw zakelijk beleid.

Zodra de app is geïmplementeerd, moeten de gebruikers het installatieprogramma uitvoeren om Workstation Login te installeren op hun individuele apparaat. Wanneer de installatie is voltooid, kunnen zij de LastPass Authenticator-app's opgeslagen biometrische gegevens of een One Time Password gebruiken om in te loggen op hun werkstations, afhankelijk van het ingeschakelde beleid.

Let op: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Account- en systeemvereisten

• Een account van een betaalde versie of actieve proefversie van LastPass Business + de add-on Advanced MFA
    • Een Windows-apparaat met Windows 10 of hoger
    • Een mobiel apparaat met de LastPass Authenticator-app geïnstalleerd en met wachtwoordloos inloggen geactiveerd - Activeringsinstructies weergeven

Stap 1: Beleid configureren voor Workstation Login

U kunt beleidsregels configureren voor gebruikers met betrekking tot de verificatiemethoden en functies die gebruikers tot hun beschikking hebben nadat ze zich bij hun werkstation hebben aangemeld.

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Ga naar Toepassingen > Apps zonder wachtwoorden > Workstation Login.
    4. Klik op Nieuwe beleidsregel.
    5. Voer een naam in voor de beleidsregel.
    6. Schakel indien gewenst de selectievakjes in voor een van de volgende instellingen:
      • Verificatie toestaan als werkstation offline is – Hiermee kunnen gebruikers zich aanmelden met Workstation Login en de verificatie uitvoeren met een eenmalig wachtwoord wanneer er geen internetverbinding aanwezig is.
      • Gebruik van cloud-SSO-apps toestaan zonder verdere verificatie – Hiermee kunnen (de aan deze beleidsregel toegewezen) gebruikers/groepen zich verifiëren met Workstation Login, vervolgens de cloudapps met SSO openen, en zich automatisch aanmelden via single sign-on zonder extra verificatiemeldingen.
        Let op: Hoewel dit de gebruiker inlogt bij zijn Cloud Apps portaal, logt dit de gebruiker niet direct in bij zijn LastPass kluis. Gebruikers moeten zich afzonderlijk bij LastPass aanmelden om hun kluis voor wachtwoordbeheer te openen.
    7. Klik op Opslaan.

Beleidsregel toevoegen voor Workstation Login

8. Selecteer de gewenste gebruikers/groepen die u aan deze beleidsregel wilt toewijzen.
    9. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Problemen oplossen: Wanneer u gebruikers aan uw beleid toewijst, zullen ze, als ze nog niet zijn ingesteld op wachtwoordloos inloggen, een activeringsmail ontvangen om aan de slag te gaan.

Resultaten: U hebt een Workstation Login beleid gemaakt en uw geselecteerde gebruikers/groepen toegewezen.

Stap 2: Download het LastPass Workstation Login stille installatieprogramma voor Windows

Sla het installatieprogramma voor Windows op.

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Ga naar Toepassingen > Apps zonder wachtwoorden > Workstation Login.
    4. Klik op de Windows-hyperlink om het bestand WorkstationLoginInstaller.zip voor Windows te downloaden en op te slaan.

Installatieprogramma's voor Workstation Login

Stap 3: Workstation Login implementeren of distribueren

Kies een van de volgende opties zodra het programma is gedownload:

• Als uw gebruikers geen lokale beheerdersrechten hebben en u deze niet voor hen wilt inschakelen, implementeer het installatieprogramma dan op de achtergrond met de door uw organisatie gewenste distributiemethode. Geef uw gebruikers na de installatie deze instructies voor het koppelen van hun LastPass account met behulp van de LastPass Authenticator-app.
    • Als uw gebruikers lokale beheerdersrechten hebben en u hen wilt toestaan het programma zelf te installeren, distribueer het installatieprogramma dan onder uw gebruikers en geef hen de volgende instructies:
      1. LastPass Workstation Login installeren voor Windows
      2. De LastPass Authenticator-app koppelen

Stap 4: Contact opnemen met uw gebruikers

Als uw gebruikers het configuratieproces voltooien, kunnen uw gebruikers zich bij hun Windows-computers aanmelden – geen wachtwoord vereist!

Als u wilt zien hoe de wachtwoordloze aanmeldingservaring eruit ziet voor de eindgebruiker, raadpleegt u Hoe meld ik me aan bij Windows met Workstation Login voor LastPass?