Hoe activeer ik een nieuw zakelijk LastPass-account en meld ik me aan?

Welkom bij LastPass! U kunt zich op elk moment aanmelden voor een proefaccount of een betaald LastPass Teams- of LastPass Business-account en het vervolgens activeren door uw eigen unieke hoofdwachtwoord te maken, dat uw LastPass-gegevens zal versleutelen.

Let op: Wanneer u een gloednieuwe LastPass Teams of LastPass Business account aanmaakt, wordt u automatisch een LastPass-beheerder voor uw account.

Wat is een zakelijk account?

• LastPass Teams
    • LastPass Business
    • LastPass Business + add-on Advanced SSO
    • LastPass Business + add-on Advanced MFA

U kunt meer informatie bekijken over ieder type zakelijk account.

Stap 1: LastPass downloaden en installeren

Allereerst moet u LastPass downloaden en installeren. Als u in een vergrendelde omgeving werkt met beperkte bevoegdheden voor het downloaden en installeren van toepassingen, kunt u uw beheerder vragen LastPass voor u te installeren.

Stap 2: Aanmelden bij LastPass

Vervolgens kunt u onze pagina met prijsinformatie over abonnementen bekijken om de beschikbare functies in elk van onze zakelijke abonnementen te vergelijken, prijzen te bekijken en u aan te melden voor de oplossing die het best voor uw organisatie werkt.

Stap 3: LastPass activeren via uw welkomst-e-mail

Zodra u zich hebt aangemeld voor een nieuwe LastPass-account, ontvangt u een welkomstmail met uw LastPass-gebruikersnaam (e-mailadres) en een tijdelijke activeringscode waarmee u inlogt (eenmalig) en vervolgens uw eigen unieke hoofdwachtwoord instelt dat zal worden gebruikt om uw LastPass kluis te versleutelen.

1. Open de welkomst-e-mail met de titel 'LastPass-account aangemaakt' die u van de LastPass-beheerder van uw bedrijf ontvangen heeft.
    2. Kopieer de Activeringscode.
    3. Klik op LastPass activeren.

Uitnodiging voor zakelijke LastPass-account

4. U wordt doorgestuurd naar de pagina waar u het aanmaken van uw account kunt voltooien. Plak hier de activeringscode in het veld (uw LastPass-e-mailadres is al ingevuld).
    5. Maak een nieuw hoofdwachtwoord aan, en voer het dan opnieuw in om te bevestigen. Stel desgewenst (aanbevolen) een Herinnering in - dit is een aanwijzing die in een herinneringsmail wordt verzonden om u te helpen uw hoofdwachtwoord te onthouden als het ooit wordt vergeten).
    6. Klik op Doorgaan.

Activering van het account

Resultaat: Uw LastPass kluis wordt dan gedecodeerd en opnieuw gecodeerd om uw nieuw aangemaakte hoofdwachtwoord te gebruiken om voortaan in te loggen bij LastPass.

7. Zodra uw account is aangemaakt, kunt u kiezen uit de volgende opties voor het installeren van de LastPass-browserextensie:
      • Als u LastPass al hebt geïnstalleerd, klikt u op OK op de bevestigingspagina, en u wordt doorgestuurd naar uw LastPass-kluis.
      • Als u LastPass niet hebt geïnstalleerd, kunt u op LastPass installeren klikken op de bevestigingspagina om de LastPass-browserextensiete installeren en in te loggen.
    Resultaten: U heeft met succes uw LastPass-beheerder account geactiveerd en bent nu ingelogd in de LastPass Admin Console.
    Volgende stap: Om aan de slag te gaan als LastPass-beheerder, zie de verschillende middelen in onze LastPass Admin Toolkit.