HELP FILE


Hoe draag ik de opgeslagen kluisgegevens van een gebruiker over aan een andere gebruiker?

LastPass-beheerders van zakelijke accounts hebben de mogelijkheid om de inhoud van de kluis van een gebruiker over te dragen aan een andere gebruiker in de vorm van een gedeelde map. Nadat de gegevens zijn overgebracht, wordt de oorspronkelijke gebruikersaccount automatisch gewist.

Voordat u begint: U moet een LastPass-beheerdersaccount hebben dat is ingeschakeld met het beleid "Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten".

Lees aandachtig alvorens verder te gaan

Houd er rekening mee dat het overdragen van de kluisgegevens van een gebruiker aan een andere gebruiker zal resulteren in het volledig verwijderen van de LastPass-account van de oorspronkelijke gebruiker. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Als het uw doel is om inhoud van de kluis van een gebruiker naar een andere te delen, kunt u overwegen om een van de volgende alternatieve opties te gebruiken:

  • Als u een LastPass-beheerder bent die is ingeschakeld met het beleid "Superbeheerders toestaan gedeelde mappen te openen", en beheerder bent van de gedeelde map die u wilt delen, kunt u de gedeelde map toewijzen aan een andere gebruiker. Meer informatie vindt u hier.
  • Als LastPass-gebruiker kunt u gedeelde mappen gebruiken om vanuit uw kluis met anderen te delen. Meer informatie vindt u hier.

De kluisgegevens van een gebruiker overdragen aan een andere gebruiker

  1. Meld u aan en open de LastPass Admin Console op een van de volgende manieren:
    • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Admin Console in het menu.
    • Log in op https://lastpass.com/company/#!/dashboard met uw admin e-mail adres en master password.
  2. Selecteer Gebruikers in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer de gewenste gebruiker.
  4. Klik op het pictogram Meer opties in de navigatie rechtsboven
  5. Kiezen Account overdragen

  6. Zoek de gebruiker naar wie de rekening wordt overgedragen en klik vervolgens op Selecteren.
  7. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.
  8. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Verzenden
  9. Klik in het bevestigingsvenster op Sluiten.
De kluisgegevens worden overgebracht naar de account van de geselecteerde gebruiker en opgenomen als een gedeelde map met de naam "SF van verwijderde " binnen hun eigen kluis met volledige beheerdersrechten.

Delen van kluisgegevens van een overgedragen rekening

Zodra de kluisgegevens als een gedeelde map zijn opgenomen, wordt de gebruiker als beheerder aangewezen en kan hij de inhoud met andere gebruikers delen vanaf binnen zijn kluis en/of de Admin Console.