Hoe kan ik problemen met de LastPass-app-extensie voor Safari oplossen of deze extensie verwijderen?

Heeft u hulp nodig? Hieronder vindt u een aantal bekende problemen bij het installeren en gebruiken van de LastPass-app-extensie voor Safari op uw Mac en leest u hoe u die kunt oplossen. U kunt de app-extensie zo nodig verwijderen en opnieuw installeren.

Kennisgeving: LastPass heeft de ondersteuning voor de oudere Mac-app voor desktop per 29 februari 2020 stopgezet.
    Attentie: Als u een foutmelding krijgt bij het gebruik van de deelfunctie (individueel delen of gedeelde mappen), moet u upgraden naar de nieuwste versie van de LastPass-browserextensie (v4.104.0 of nieuwer). Als u ervoor kiest om het updatebericht te verwerpen zonder actie te ondernemen, is de functie Delen niet beschikbaar totdat u een upgrade naar de nieuwste versie uitvoert. Download de laatste versie van LastPass op uw apparaat.

Controleren of uw versie van macOS wordt ondersteund

De Safari-app-extensie wordt ondersteund op de twee (2) meest recente hoofdversies van macOS. Een 64-bits-processor is vereist.

De verouderde Safari-extensie (Safari Legacy Extension) blijft werken op Mac OS X 10.11 (El Capitan) of lager, maar als gevolg van beperkingen van Apple wordt deze extensie niet langer bijgewerkt.

De Safari-app-extensie van LastPass bijwerken

Ga na of er updates beschikbaar zijn en installeer de laatste versie.

1. Sluit Safari af.
    2. Selecteer het LastPass-menubalkpictogram LastPass-menubalkpictogram en selecteer vervolgens Controleren op updates.
    3. Optioneel: U kunt eventueel het selectievakje bij de optie Toekomstige updates automatisch downloaden en installeren inschakelen zodat LastPass automatisch wordt bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is.
    4. Selecteer Update installeren.
    5. Selecteer Installeren and opnieuw opstarten om de app-extensie LastPass voor Safari opnieuw te openen.

Probleem: Het menu van de app-extensie LastPass voor Safari is leeg

Dit probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat uw sleutelhanger 'Lokale onderdelen' niet kan worden ontgrendeld. Meer informatie over mogelijke oorzaken en oplossingen hiervoor vindt u in de Apple-discussies.
    Let op: Als u Active Directory-referenties gebruikt om u aan te melden bij uw Mac, of als de bevoegdheden voor uw Mac-gebruikersaccount beperkt zijn, neemt u contact op met uw IT-beheerder om u te helpen uw sleutelhanger 'Lokale onderdelen' te ontgrendelen.
    Leeg menu in de app-extensie LastPass voor Safari
    Info over deze taak: U kunt ook proberen de app-extensie LastPass voor Safari als volgt opnieuw in te schakelen:
    1. Selecteer Safari > Voorkeuren in de menubalk.
    2. Selecteer het tabblad Extensions (Extensies).
    3. Verwijder het vinkje in het selectievakje bij de optie LastPass in navigatiegedeelte links.
    4. Vink het selectievakje bij de optie LastPass weer aan om de LastPass-extensie opnieuw in te schakelen.
    5. Sluit Safari af en start de browser opnieuw. Mogelijk heeft u op de extensie geklikt voordat LastPass klaar was met de aanmelding bij uw account.

Probleem: U kunt de extensie niet inschakelen of de extensie is verdwenen uit Safari

1. Sluit Safari af.
    2. Start Safari opnieuw.
    3. Selecteer Safari > Voorkeuren in de menubalk.
    4. Selecteer het tabblad Extensions (Extensies).
    5. Verwijder het vinkje in het selectievakje bij de optie LastPass in navigatiegedeelte links.
    6. Vink het selectievakje bij de optie LastPass weer aan om de LastPass-extensie opnieuw in te schakelen.
    7. Controleer of de app-extensie LastPass voor Safari weer wordt weergegeven en goed werkt.
    Volgende stap: Als u nog steeds problemen heeft, kunt u proberen uw Safari-cache te legen en vervolgens Safari te sluiten en opnieuw te starten.

Verwijderen en opnieuw installeren

1. Sluit Safari af.
    2. Sluit de app-extensie LastPass voor Safari af.
    3. Zodra beide gesloten zijn, gaat u naar de map Programma's.
    4. Versleep het pictogram van app-extensie LastPass voor Safari naar de Prullenmand.
    5. Volg deze instructies om de app-extensie LastPass voor Safari opnieuw te installeren en u daar aan te melden.