Hoe kan ik problemen met de LastPass-app-extensie voor Safari oplossen of deze extensie verwijderen?

Heeft u hulp nodig? Hieronder vindt u een aantal bekende problemen bij het installeren en gebruiken van de LastPass-app-extensie voor Safari op uw Mac en leest u hoe u die kunt oplossen. U kunt de app-extensie zo nodig verwijderen en opnieuw installeren.

Controleren of uw versie van macOS wordt ondersteund

De Safari-app-extensie wordt ondersteund op de twee (2) meest recente belangrijke macOS-versies waarvoor een 64-bits processor vereist is.

De verouderde Safari-extensie (Safari Legacy Extension) blijft werken op Mac OS X 10.11 (El Capitan) of lager, maar als gevolg van beperkingen van Apple wordt deze extensie niet langer bijgewerkt.

Update de LastPass voor Safari app extensie

Controleer op updates en installeer de laatste.

1. Stop Safari.
  2. Selecteer het LastPass-menubalkpictogram LastPass Menubalk pictogram en selecteer vervolgens Controleren op updates
  3. Optioneel: Vink desgewenst het vakje voor de optie Updates in de toekomst automatisch downloaden en installeren aan om LastPass automatisch te laten bijwerken wanneer een nieuwe versie beschikbaar is
  4. Selecteren Update installeren
  5. Selecteer Installeren en Opnieuw starten om de LastPass voor Safari app extensie opnieuw te openen

Probleem: Het LastPass voor Safari app extensie menu is leeg

De hoofdoorzaak van dit probleem kan zijn dat uw sleutelhanger "Lokale items" niet kan worden ontgrendeld. Meer informatie over mogelijke oorzaken en oplossingen voor dit probleem vindt u in Apple Discussions.
Opmerking: Als u Active Directory-gegevens gebruikt om in te loggen op uw Mac, of als de rechten voor uw Mac-gebruikersaccount beperkt zijn, neem dan contact op met uw IT-beheerder voor hulp bij het ontgrendelen van uw sleutelhanger "lokale items".
Blanco menu in LastPass voor Safari app extensie
U kunt ook proberen de LastPass voor Safari app-extensie als volgt opnieuw in te schakelen:
  1. In de menubalk selecteert u Safari > Voorkeuren
  2. Selecteer het tabblad Extensions (Extensies).
  3. Vink het vakje voor de optie LastPass in de linkernavigatie uit
  4. Vink het vakje voor de optie LastPass aan om deze optie opnieuw in te schakelen
  5. Stop Safari en start de browser opnieuw. Mogelijk heeft u op de extensie geklikt voordat LastPass klaar was met de aanmelding bij uw account.

Probleem: U kunt de extensie niet inschakelen of ze is verdwenen uit Safari

1. Stop Safari.
  2. Start Safari opnieuw.
  3. In de menubalk selecteert u Safari > Voorkeuren
  4. Selecteer het tabblad Extensions (Extensies).
  5. Vink het vakje voor de optie LastPass in de linkernavigatie uit
  6. Vink het vakje voor de optie LastPass aan om deze optie opnieuw in te schakelen
  7. Controleer of de LastPass voor Safari app extensie is teruggekeerd en goed werkt.
Volgende stap: Als u nog steeds problemen heeft, kunt u proberen uw Safari-cache te legen en vervolgens Safari te sluiten en opnieuw te starten.

Verwijderen en opnieuw installeren

1. Stop Safari.
  2. Sluit de LastPass voor Safari app extensie app af.
  3. Zodra beide zijn gesloten, gaat u naar uw map Toepassingen.
  4. Klik op het pictogram van de LastPass Safari Extension App en sleep het naar de Prullenmand
  5. Volg deze instructies om de LastPass voor Safari-app-extensie opnieuw te installeren en u aan te melden