Hoe kan ik mijn LastPass-account opnieuw koppelen met LastPass Authenticator?

U kunt uw LastPass-account loskoppelen van de LastPass Authenticator, en vervolgens opnieuw koppelen om de verbinding te herstellen (als probleemoplossende stap, indien nodig).

1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
  4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor de LastPass Authenticator.
  5. Selecteer voor de optie "Ingeschakeld" No in het vervolgkeuzemenu
  6. Klik op Bijwerken.
  7. Voer, indien daarom wordt gevraagd, uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Doorgaan > OK.
  8. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor de LastPass Authenticator.
  9. Voor de optie "Ingeschakeld" selecteert u Ja in de vervolgkeuzelijst.
  10. Klik op Bijwerken.
  11. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan.
  12. Klik op Registreren.
  13. Op de volgende pagina klikt u op Bewerken > Opnieuw beginnen met koppelen > Volgende.

Resultaat: Op de inschrijvingspagina wordt een QR-code (streepjescode) weergegeven.

14. Open de LastPass Authenticator op uw mobiele apparaat.
  15. Tik op het pictogram Toevoegen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  16. Scan de QR-code (streepjescode).

Resultaat: Een nieuwe vermelding voor uw LastPass-account wordt nu weergegeven in de LastPass Authenticator-app.

17. Klik, terug op de inschrijfpagina, op Volgende > Klaar.
  18. Klik in uw kluis op OK > OK.
U hebt met succes uw LastPass-account losgekoppeld en vervolgens opnieuw gekoppeld met de LastPass Authenticator.
Volgende stap: U moet uw eerste LastPass-accountvermelding in de LastPass Authenticator-app (die werd vervangen door de nieuwe vermelding) verwijderen en de nieuwe LastPass-accountvermelding gebruiken vanaf nu.