Hoe werk ik Workstation Login LastPass voor Mac bij?

Wanneer een nieuwe versie van LastPass Workstation Login beschikbaar is voor Mac, kunnen beheerders of gebruikers updaten door eerst de bestaande versie te verwijderen en vervolgens de nieuwste versie op hun werkstations te installeren.

Let op: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Voordat u begint:

Om uw versie van LastPass Workstation Login bij te werken naar de nieuwste, moet u een Mac draaien met de volgende macOS-versies met een vereiste 64-bits processor:
    • macOS Catalina (10.15.2)
    • macOS Big Sur (11.2)

Stap 1: Admins krijgen bericht dat er een update beschikbaar is

Beheerders ontvangen een e-mailbericht van LastPass waarin staat dat er een nieuwe versie van Workstation Login beschikbaar is, en de nieuwe versie moet binnen 14 dagen na ontvangst van de e-mail worden geïnstalleerd. Om veiligheidsredenen zal Workstation Login na de respijtperiode van 14 dagen niet meer werken totdat de nieuwste versie is geïnstalleerd.

Stap 2: Admins downloaden de laatste versie

1. Log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om toegang te krijgen tot de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com.
    2. Ga naar Toepassingen > Apps zonder wachtwoorden > Workstation Login.
    3. Klik op de hyperlink Mac om het bestand WorkstationLoginMac.pkg voor macOS te downloaden en op te slaan.
    Workstation Login installateurs

Stap 3: Admins ondernemen actie (als Workstation Login geïnstalleerd is)

Beheerders die Workstation Login op hun Mac hebben geïnstalleerd, moeten hun bestaande versie verwijderen en de nieuwste installeren, net als hun gebruikers moeten doen.

1. Verwijder de bestaande versie van Workstation Login.
    2. Start het werkstation opnieuw op (vereist).
    3. Installeer de laatste versie van Workstation Login en registreer uw Mac opnieuw.

Stap 4: Admins implementeren de laatste versie

Zodra de nieuwste versie van Workstation Login is gedownload, kunnen beheerders de silent installer inzetten via de distributiemethoden die hun organisatie verkiest.

Stap 5: Admins informeren gebruikers om actie te ondernemen

Het wordt aanbevolen dat beheerders een mededeling naar hun gebruikers sturen met de mededeling dat hun bestaande versie van Workstation Login na de opgegeven datum niet meer werkt, en dat zij het volgende moeten doen:

1. Hun bestaande versie van Workstation Login verwijderen (of admins die de toepassingen van hun gebruikers beheren, moeten de installatie voor hen ongedaan maken).
    2. Start hun werkstation opnieuw op (vereist).
    3. Installeer de laatste versie van Workstation Login (installateur geleverd door admin) en registreer hun Mac opnieuw.

Bijwerkingsproces is voltooid

De nieuwste versie van Workstation Login is nu geïnstalleerd, en admins en gebruikers kunnen blijven inloggen op met werkstation door authenticatie met de LastPass Authenticator-app.