Hoe kan ik mijn actieve LastPass-sessies weergeven en beheren?

U kunt alle apparaten en IP-adressen weergeven die u heeft gebruikt om uw LastPass-account te openen met de LastPass-browserextensie of met aanmelding bij uw online kluis. Als u een account open heeft gelaten op een ander apparaat of dit niet meer zeker weet, kunt u al uw actieve sessies weergeven, en de sessies indien gewenst verwijderen.

Attentie: Momenteel zijn er twee verschillende extensiemenu-ervaringen, dus de instructies kunnen verschillen afhankelijk van uw navigatie-ervaring. De "nieuwe ervaring" geldt voor versie 4.104.0 en nieuwer voor de LastPass-browserextensie, terwijl de "vorige ervaring" verwijst naar versie 4.103.0 en eerder.
    Let op: Als u een gebruiker van LastPass Free bent en Mobiel heeft geselecteerd als uw actieve apparaattype, kunt u deze handelingen nog steeds op uw computer uitvoeren.
    Beperking: Deze functie wordt niet ondersteund op de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik.

De LastPass-browserextensie gebruiken

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
    4. Klik op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
    5. Neem de actie die past bij uw navigatie-ervaring:
      • Nieuwe ervaring - Selecteer het tabblad Account en ga dan naar Los een probleem zelf op > Meld u overal af van LastPass.
      • Eerdere ervaring - Selecteer Accountopties OF < uw gebruikersnaam > onderaan het menu, ga dan naar Geavanceerd > Andere sessies.
    6. Kies uit de volgende opties:
      • Geselecteerde sessies afbreken – Selecteer iedere sessie die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Geselecteerde sessies afbreken.
      • Alle sessies behalve deze afbreken - Selecteer deze optie om alle sessies te verwijderen behalve de sessie waarin u actief bent.
    Resultaten: U heeft uw gewenste sessies bekeken en/of vernietigd.
    Volgende stap: Voor alle sessies die u heeft afgebroken, moet u zich opnieuw aanmelden bij LastPass om uw account vanaf het betreffende apparaat/de betreffende browser te openen.

De LastPass-website gebruiken (online webkluis)

U kunt uw actieve sessies beheren vanuit uw online web kluis via de LastPass website.

1. Ga naar https://lastpass.com/?ac=1.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden
    3. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    4. Klik op het tabblad Algemeen op Geavanceerde instellingen weergeven.
    5. Klik in het gedeelte 'Tools' op Sessies afbreken.
    6. Kies uit de volgende opties:
      • Geselecteerde sessies afbreken – Selecteer iedere sessie die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Geselecteerde sessies afbreken.
      • Alle sessies behalve deze afbreken - Selecteer deze optie om alle sessies te verwijderen behalve de sessie waarin u actief bent.
    Resultaten: U heeft uw gewenste sessies bekeken en/of vernietigd.
    Volgende stap: Voor alle sessies die u heeft afgebroken, moet u zich opnieuw aanmelden bij LastPass om uw account vanaf het betreffende apparaat/de betreffende browser te openen.