Overstappen van Google Authenticator op Microsoft Authenticator (beheerders)

Als uw LastPass Business account een afgedwongen beleid heeft om het gebruik van Google Authenticator als enige optie voor meervoudige verificatie te vereisen (maar uw gebruikers in plaats daarvan de Microsoft Authenticator hebben gebruikt) en u nu uw gebruikers wilt migreren om specifiek en alleen de Microsoft Authenticator optie te gebruiken, volgt u de onderstaande stappen.

Hierna krijgen uw gebruikers de vraag om zich eerst te verifiëren met hun bestaande verificatie-instellingen (dus ze gebruiken Microsoft Authenticator als dit gevraagd wordt in een venster van Google Authenticator), dan wordt hen gevraagd om zich aan te melden voor Microsoft Authenticator voor toekomstig gebruik.

Voordat u begint:
Belangrijk:

Voordat u de onderstaande stappen uitvoert, is het sterk aanbevolen dat u eerst contact opneemt met uw gebruikers om hen te informeren dat zij zich moeten afmelden van Google Authenticator en zich vervolgens moeten aanmelden bij Microsoft Authenticator als hun Multifactor Authentication-optie, hetzij terwijl ze zijn aangemeld of de volgende keer dat ze zich aanmelden bij LastPass. U kunt uw eindgebruikers helpen bij dit migratieproces door de stappen die worden beschreven in Hoe migreert u van Google Authenticator naar Microsoft Authenticator op te nemen in uw communicatie naar uw organisatie.

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar Instellingen > Beleid.
  3. Klik op Beleidsregel toevoegen en voeg het beleid "Gebruik van Microsoft Authenticator vereisen" toe, selecteer vervolgens uw gewenste gebruikersgroep en klik op Opslaan
  4. Ga naar Geavanceerde opties > Enterprise-opties > Ingeschakelde opties voor meervoudige verificatie en zorg ervoor dat "Google Authenticator" ingeschakeld blijft. In een toekomstige release wordt hier de optie "Microsoft Authenticator" toegevoegd. Tot die tijd werkt de Google Authenticator als gelijkwaardig alternatief voor de Microsoft Authenticator als verplichte optie.
  5. Ga terug naar Instellingen > Beleidsregels en klik op Verwijderen voor de "Gebruik van Google Authenticator vereisen" die gebruikers eerst zal vragen om zich te authenticeren met hun bestaande authenticatie-instellingen (d.w.z. daadwerkelijk gebruik van de Microsoft Authenticator wanneer ze worden gevraagd met een Google Authenticator-venster), dan zullen ze worden gevraagd om zich te registreren met Microsoft Authenticator te gebruiken voor de toekomst.