Hoe kan ik als gebruiker migreren van Google Authenticator naar Microsoft Authenticator?

Als u als gebruiker momenteel Google Authenticator kunt gebruiken als uw optie voor meervoudige verificatie (maar in plaats daarvan Microsoft Authenticator hebt gebruikt), kan uw LastPass -beheerder u vragen om u af te melden voor het gebruik van Google Authenticator en u aan te melden voor het gebruik van Microsoft Authenticator om het beveiligingsbeleid af te dwingen. De vereiste stappen variëren, afhankelijk van het feit of u de migratie handmatig uitvoert terwijl u al bent ingelogd op LastPass, of dat u wordt gevraagd Microsoft Authenticator in te stellen bij het inloggen op LastPass.

Let op: Als u een LastPass Business admin bent, zie Hoe te migreren van Google Authenticator naar Microsoft Authenticator (Admins).

Migreren terwijl u al bent ingelogd op LastPass

Info over deze taak: Uw beheerder heeft uw beveiligingsbeleid bijgewerkt terwijl u actief was aangemeld op LastPass en u bent momenteel ingeschakeld voor het gebruik van Google Authenticator voor uw optie voor meervoudige verificatie (maar u gebruikt in plaats daarvan al Microsoft Authenticator). U moet nu Microsoft Authenticator inschakelen als uw optie voor meervoudige verificatie.
    1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
    4. Klik op het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie naast de optie Microsoft Authenticator.
    5. Er verschijnt een bericht dat uitlegt dat het gebruik van deze Authenticator verplicht is in het kader van een bedrijfsbeleid. Klik op Update.
    6. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op OK.
    7. Voer de verificatiecode voor uw bestaande LastPass account in de Microsoft Authenticator in wanneer daarom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.
    8. Klik op OK op het bevestigingsbericht, en uw instellingen voor Multifactoropties geven nu aan dat u bent ingeschakeld voor het gebruik van Microsoft Authenticator.

Migreren tijdens het inloggen op LastPass

Info over deze taak: Uw beheerder heeft uw beveiligingsbeleid bijgewerkt terwijl u was uitgelogd van LastPass, en u logt nu weer in en moet Microsoft Authenticator instellen als uw nieuwe vereiste meervoudige verificatieoptie.
    1. Log in uw desktop webbrowser in op LastPass op https://lastpass.com/?ac=1 met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Voer uw verificatiecode van uw bestaande LastPass account in de Microsoft Authenticator in wanneer daarom wordt gevraagd, en klik vervolgens op OK.
    3. U wordt ervan in kennis gesteld dat u op grond van een bedrijfsbeleid verplicht bent Microsoft Authenticator in te stellen. Voer uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Inschakelen Microsoft Authenticator starten.Microsoft Authenticator configureren
    4. Aangezien u uw bestaande LastPass account al in de Microsoft Authenticator hebt, hoeft u geen streepjescode te scannen. Voer de verificatiecode voor uw bestaande LastPass account in de verificator in en klik vervolgens op OK. Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven.
    5. Log nogmaals in op LastPass en voer de verificatiecode van uw Microsoft Authenticator in. Schakel desgewenst de optie Vertrouw deze computer 30 dagen in en geef een computernaam op. Klik op Verifiëren.
    6. Uw LastPass -account is nu met succes gemigreerd naar het gebruik van de Microsoft Authenticator als uw optie voor meervoudige verificatie