Ik kan de activeringse-mail voor wachtwoordloze aanmelding niet vinden. Wat moet ik doen?

Als u uw activeringse-mail voor het gebruik van wachtwoordloze aanmelding bij SSO-apps en/of werkstations niet kunt vinden, kunt u uzelf een activeringse-mail sturen, of uw LastPass-beheerder vragen om u een nieuwe te sturen.

Snel pad: Probeert u wachtwoordloze aanmelding bij uw kluis in te stellen? U hoeft de functie niet te activeren! Raadpleeg in plaats daarvan alleen deze instructies.
    Opmerking: Wachtwoordloze aanmelding voor SSO-apps en werkstations vereist een account met de add-on LastPass Business + Advanced MFA. Wachtwoordloze aanmelding voor uw kluis is beschikbaar voor alle accounttypen en vereist geen activering.

Opnieuw versturen vanuit de activeringsportal

Deze instructies zijn voor gebruikers die nog nooit wachtwoordloze aanmelding hebben geactiveerd voor de aan hen toegewezen SSO-apps en/of werkstations.

Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.
    1. Ga naar https://identity.lastpass.com/.
    2. Voer het e-mailadres van uw LastPass-account in en selecteer vervolgens Aanmelden.

Opties voor wachtwoordloze aanmelding

3. Klik op Activeringsmail sturen.

Probleemoplossing: Als u tijdens het aanmelden het bericht 'Beleidsregel voor wachtwoordloze aanmelding is niet ingeschakeld' ziet, neem dan contact op met uw LastPass Business-beheerder om te vragen of u aan de SSO-app of het werkstation kunt worden toegewezen, zodat u wachtwoordloze aanmelding kunt gebruiken.

Er is een nieuwe activeringsmail voor wachtwoordloze aanmelding verstuurd naar uw mailbox.

Opnieuw versturen vanaf de aanmeldingspagina van uw online kluis

Deze instructies zijn voor gebruikers die wachtwoordloze verificatie al geactiveerd hebben voor hun LastPass-account.

1. Ga naar https://identity.lastpass.com/.
    2. Selecteer Problemen met aanmelden?

Opties voor wachtwoordloze aanmelding

3. Voer uw e-mailadres in en selecteer vervolgens Volgende.
    4. Wanneer u gevraagd wordt een probleem te selecteren dat uw situatie het best omschrijft, kiest u een van de volgende opties:
      • Ik ben mijn telefoon kwijt of deze is gestolen
      • Mijn telefoon is tijdelijk niet beschikbaar
      • Ik heb een nieuwe telefoon
    5. Zodra u uw probleem hebt geselecteerd, doet u een van de volgende dingen:
      Beschikbare opties Instructies
      Stuur mij een e-mail voor accountherstel
      1. U ontvangt automatisch een activeringse-mail om wachtwoordloze aanmelding te activeren, zodat u uw LastPass-account met uw mobiele apparaat kunt koppelen.
        Waarschuwing:Als u Mijn telefoon is zoekgeraakt of gestolenof Ik heb een nieuwe telefoonheeft geselecteerd, houd er dan rekening mee dat u al uw toegang blokkeert en uw gegevens voor wachtwoordloze aanmeldingverwijdert van uw oude apparaat, zodra u op Registratie startenin de e-mail klikt.
      2. Controleer uw inbox, en vervolgens op Registratie starten of LastPass MFA activeren.
      3. Download de LastPass Authenticator op uw apparaat.
      4. Tik op het pictogram Account toevoegen in de mobiele app.
      5. Ga terug naar uw desktopcomputer en scan de QR-code uit de activeringsmail om uw apparaat te koppelen.
      Neem contact op met uw LastPass-beheerder. Neem contact op met uw LastPass-beheerder voor hulp bij het versturen van nog een activeringsmail.

Opnieuw versturen tijdens aanmelding bij een SSO-app

Deze instructies zijn voor gebruikers die wachtwoordloze verificatie al geactiveerd hebben voor hun LastPass-account.

• Als u voor toegang tot een bepaalde app of website wachtwoordloze aanmelding gebruikt, ga dan naar die app of website en meldt u aan met uw huidige aanmeldgegevens. U wordt vervolgens gevraagd om het e-mailadres van uw account in te voeren, zodat u een activeringsmail voor wachtwoordloze aanmelding naar uzelf kunt sturen.

Contact opnemen met uw LastPass-beheerder

Deze instructies zijn voor gebruikers die wachtwoordloze verificatie al geactiveerd hebben voor hun LastPass-account.