Ik ben mijn telefoon waarop wachtwoordloze aanmelding was ingesteld kwijt. Wat moet ik doen?

Als uw telefoon verloren of gestolen is, kunt u uw oude apparaat vergrendelen en een nieuw apparaat activeren, zodat u wachtwoordloze aanmelding weer kunt gebruiken om toegang te krijgen tot SSO-apps en/of werkstations.

Fastpath: Probeert u een apparaat te vervangen dat wachtwoordloze aanmelding gebruikte voor uw kluis? Raadpleeg in plaats daarvan alleen deze instructies.
    Opmerking: Wachtwoordloze aanmelding voor SSO-apps en werkstations vereist een account met de add-on LastPass Business + Advanced MFA. Wachtwoordloze aanmelding voor uw kluis is beschikbaar voor alle accounttypen en vereist geen activering.
    Voordat u begint: Download de LastPass Authenticator-app op uw nieuwe iOS of Android apparaat.
    Info over deze taak: Activeer wachtwoordloze aanmelding voor uw LastPass-account als volgt op uw nieuwe mobiele apparaat:
    1. Ga naar https://identity.lastpass.com.
    2. Klik op Problemen met aanmelden?

Opties voor wachtwoordloze aanmelding

3. Voer het e-mailadres van uw LastPass-account in en klik op Volgende.

Probleemoplossing: Als u tijdens het aanmelden het bericht 'Beleidsregel voor wachtwoordloze aanmelding is niet ingeschakeld' ziet, neem dan contact op met uw LastPass Business-beheerder om te vragen of u aan de SSO-app of het werkstation kunt worden toegewezen, zodat u wachtwoordloze aanmelding kunt gebruiken.

4. Selecteer Mijn telefoon is zoekgeraakt of gestolen > Stuur mij een e-mail voor accountherstel.

Let op: Uw LastPass-account blijft beschermd, omdat het alleen toegankelijk is via uw biometrische gegevens.

Resultaat: U ontvangt een mail voor de registratie vanwachtwoordloze aanmelding om uw LastPass-account met uw mobiele apparaat te koppelen.

Probleemoplossing: Als u een bericht ziet met de melding "Neem contact op met de LastPass-beheerder", neem dan contact op met uw LastPass-beheerder voor hulp om u nog een activeringsmail te sturen.

5. Controleer of u een e-mail van LastPass heeft ontvangen.

Waarschuwing: Houd er rekening mee dat u de toegang blokkeert, en u al uw gegevens voor wachtwoordloze aanmelding verwijdert van uw vorige apparaat, zodra u op Registratie starten in de e-mail klikt.

6. Als u er klaar voor bent, klikt u op Registratie starten.
    7. Selecteer een van de volgende opties:
      QR-codescanner-app Instructies
      LastPass Authenticator
      1. Open de LastPass Authenticator-app.
      2. Tik op uw mobiele apparaat op in de rechterbenedenhoek om een nieuwe account toe te voegen.Pictogram Toevoegen op mobiel
      3. Gebruik de camera van uw mobiele apparaat om de barcode/QR-code te scannen die in de browser van uw computer wordt weergegeven om uw nieuwe mobiele apparaat te koppelen.
      Let op: Het handmatig invoeren van een geheime sleutel in plaats van een barcode/QR-code wordt niet ondersteund bij het koppelen van uw LastPass-account.
      Favoriete QR-codescanner-app (alleen Android)
      1. Open uw favoriete QR-codescanner-app op uw telefoon.
      2. Gebruik de camera van uw mobiele apparaat om de barcode/QR-code te scannen die in de browser van uw computer wordt weergegeven.
        Let op: Het handmatig invoeren van een geheime sleutel in plaats van een barcode/QR-code wordt niet ondersteund bij het koppelen van uw LastPass-account.
      3. Selecteer in het pop-upvenster LastPass Authenticator-app om de actie te voltooien.
      4. Selecteer Account toevoegen in het pop-upvenster om uw LastPass account te koppelen.
    Resultaten: U hebt met succes wachtwoordloos inloggen geactiveerd en uw LastPass account gekoppeld met de LastPass Authenticator-app op uw nieuwe mobiele apparaat.