Als ik het domein van mijn bedrijf wijzig, hoe kan ik er dan zeker van zijn dat mijn LastPass-gebruikers worden bijgewerkt?

Als u een zakelijk LastPass-account heeft en het domein van uw bedrijf wilt veranderen, wilt u natuurlijk dat de e-mailadressen van uw gebruikers overeenkomen met het nieuwe domein.

Belangrijk: Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is voor LastPass-support om de gebruikersnaam/e-mailadres van een LastPass-account te wijzigen; het hoofdwachtwoord is nodig om de LastPass-kluis van de gebruiker opnieuw te versleutelen, en het hoofdwachtwoord is nooit bekend bij LastPass omdat we een nul-kennis beveiligingsmodel ondersteunen

Gebruikers die handmatig zijn toegevoegd aan LastPass

Gebruikers die handmatig aan een LastPass-account zijn toegevoegd, kunnen hun e-mailadressen handmatig bijwerken in de Accountinstellingen van hun LastPass-gebruikersaccount (instructies hier).

Gebruikers die zijn toegevoegd via automatische provisioning

Als u een LastPass-beheerder bent en uw LastPass-gebruikers hebt toegevoegd via geautomatiseerde provisioning (d.w.z. LastPass AD Connector, Azure, Okta, Okta Hybrid, Google Workspace, OneLogin, Provisioning API), kunt u de e-mailadressen van uw gebruikers op twee verschillende manieren bijwerken (hieronder vermeld als optie # 1 en optie # 2).

Beperking: Automatische e-mailwijzigingen worden niet ondersteund voor gebruikers die zijn verstrekt door Federated Login met behulp van AD FS (zowel de traditionele als de vereenvoudigde versie). Dit betekent dat een LastPass-beheerder handmatig de e-mailadressen van deze gebruikers moet wijzigen met behulp van Optie 1 hieronder.

Optie 1: Werk elke gebruiker handmatig bij in de Admin Console

Als u een beheerder bent met het beleid "Superbeheerders toestaan om hoofdwachtwoord te resettens" ingeschakeld, kunt u ervoor kiezen om het LastPass e-mailadres van elke gebruiker handmatig te wijzigen.

Opgelet: Om deze wijziging door te voeren, moet u het hoofdwachtwoord van de gebruiker manueel opnieuw instellen
  1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om toegang te krijgen tot de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com
  2. Selecteer Gebruikers in de bovenste knoppenbalk.
  3. Schakel het selectievakje in naast de gewenste gebruiker.
  4. Klik op Hoofdwachtwoord resetten.
  5. Klik op OK.
  6. Voer uw eigen hoofdwachtwoord in, klik dan op Verzenden
  7. Klik op E-mailadres gebruiker wijzigen.
  8. Voer een nieuw hoofdwachtwoord voor deze gebruiker in en voer het daarna opnieuw in om het te bevestigen. Dit is vereist.
  9. Voer het nieuwe e-mailadres in en voer het daarna opnieuw in om het te bevestigen.

Tip: Als u de gebruiker niet wilt dwingen om zijn hoofdwachtwoord te wijzigen, verwijder dan het vinkje bij de optie Wijziging van wachtwoord forceren bij volgende aanmelding (standaard aangevinkt)

10. Klik Indienen.

Verander e-mail en hoofdwachtwoord voor gebruiker

U hebt het e-mailadres van uw geselecteerde gebruiker handmatig bijgewerkt en hun hoofdwachtwoord opnieuw ingesteld.
Volgende stap: De gebruiker kan nu inloggen op LastPass met hun bijgewerkte e-mailadres en het hoofdwachtwoord dat u voor hen hebt ingesteld (of als u de instelling om wachtwoordwijziging te forceren hebt ingeschakeld, zullen ze worden gevraagd om hun hoofdwachtwoord te wijzigen bij hun volgende login).

Optie 2: Automatisch bijwerken en actie van de gebruiker afdwingen

Als LastPass-beheerder, kunt u uw gebruikersobjecten bijwerken met het nieuwe e-maildomein als de waarde van het e-maileigenschappen. Hierdoor wordt een e-mailbericht naar uw gebruikers gestuurd.

Houd er rekening mee dat automatische e-mailwijzigingen voor deze optie worden ondersteund voor gebruikers die op de volgende manieren zijn geprovisioneerd, en dat de gebruikerservaring zal verschillen (zoals hieronder getoond):
  • Active Directory-integratie – Met behulp van de LastPass AD Connector, SCIM Provisioning via Azure AD, Okta en OneLogin
  • Federated login implementatie - Met behulp van Azure, Okta, Okta Hybrid (die de LastPass AD Connector vereist), Google Workspace,
    Beperking: Automatische e-mailwijzigingen worden niet ondersteund voor gebruikers die zijn verstrekt door Federated Login met behulp van AD FS (zowel de traditionele als de vereenvoudigde versie). Dit betekent dat een LastPass-beheerder handmatig de e-mailadressen van deze gebruikers moet wijzigen met behulp van Optie 1 hierboven.

Gebruikerservaring voor gebruikers die zijn aangemaakt via Active Directory-integratie

1. De gebruiker ontvangt een e-mail waarin staat dat zijn LastPass-e-mailadres is gewijzigd.

Kennisgeving van wijziging per e-mail

2. De gebruiker logt in op de LastPass webbrowser-extensie met zijn huidige e-mailadres en hoofdwachtwoord.

Opgelet: E-mailwijzigingen kunnen alleen worden aangebracht met de LastPass-webbrowser-extensie

3. Wanneer wordt gevraagd om de e-mailwijziging te bevestigen, moet de gebruiker zijn hoofdwachtwoord invoeren en klikken op Bevestigen
De gebruiker heeft de e-mailwijziging met succes voltooid.
Bevestig e-mailwijziging

Gebruikerservaring voor gebruikers die zijn aangemaakt via federatieve aanmeldingsimplementatie

1. De gebruiker ontvangt een e-mail waarin staat dat zijn LastPass-e-mailadres is gewijzigd.
  2. De gebruiker voert zijn huidige e-mailadres in.

Resultaat: De gebruiker wordt herkend als een federatieve aanmeldingsgebruiker, en het veld "master password" verdwijnt

3. De gebruiker klikt op Aanmelden.

Federatieve aanmelding voor gebruikers - Aanmeldingsscherm

Resultaat: De gebruiker wordt doorverwezen naar de aanmeldingspagina van zijn bedrijf.

4. De gebruiker voert zijn bedrijfsgegevens in en meldt zich dan aan.
  5. Op het scherm "Bevestig e-mailwijziging" wordt het e-mailadres van de gebruiker vooraf ingevuld en klikt de gebruiker op Bevestigen.

Resultaat: De kluis van de gebruiker wordt opnieuw versleuteld met het nieuwe e-mailadres.

6. De gebruiker klikt op het LastPass inactiveren pictogram in zijn werkbalk, en voert dan zijn bijgewerkte e-mailadres in

Resultaat: De gebruiker wordt herkend als een federatieve aanmeldingsgebruiker, en het veld "master password" verdwijnt

7. De gebruiker klikt op Aanmelden.

Resultaat: De gebruiker wordt opnieuw doorverwezen naar de aanmeldingspagina van zijn bedrijf.

8. De gebruiker voert zijn bedrijfsgegevens in en meldt zich dan aan.
De gebruiker heeft de e-mailwijziging met succes voltooid, en een actief LastPass-pictogram wordt nu weergegeven in de werkbalk van zijn webbrowser.