Als ik het domein van mijn bedrijf wijzig, hoe kan ik er dan zeker van zijn dat mijn LastPass-gebruikers worden bijgewerkt?

Als u een LastPass Business account heeft en van plan bent om het domein van uw bedrijf te veranderen, wilt u de e-mailadressen van uw gebruikers aanpassen aan het nieuwe domein.

Belangrijk: Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is voor LastPass-support om de gebruikersnaam/e-mailadres van een LastPass-account te wijzigen; het hoofdwachtwoord is nodig om de LastPass-kluis van de gebruiker opnieuw te versleutelen, en het hoofdwachtwoord is nooit bekend bij LastPass omdat we een nul-kennis beveiligingsmodel ondersteunen

Gebruikers die handmatig zijn toegevoegd aan LastPass

Voor gebruikers die handmatig zijn toegevoegd aan een LastPass account, kunnen hun e-mailadressen handmatig bijwerken binnen de Accountinstellingen van hun LastPass gebruikersaccount (instructies hier).

Gebruikers die zijn toegevoegd via automatische provisioning

Als u een LastPass-beheerder bent en uw LastPass-gebruikers hebt toegevoegd via geautomatiseerde provisioning (d.w.z. LastPass AD Connector, Azure, Okta, Okta Hybrid, Google Workspace, PingOne, OneLogin, Provisioning API), kunt u de e-mailadressen van uw gebruikers op twee verschillende manieren bijwerken (hieronder vermeld als optie # 1 en optie # 2).

Beperking: Automatische e-mailwijzigingen worden niet ondersteund voor gebruikers die zijn voorzien door Federated Login met AD FS (zowel de traditionele als de vereenvoudigde versie) of PingFederate. Dit betekent dat een LastPass-beheerder handmatig de e-mailadressen van deze gebruikers moet wijzigen met behulp van Optie 1 hieronder.

Optie 1: Werk elke gebruiker handmatig bij in de Admin Console

Als u een beheerder bent met het beleid "Superbeheerders toestaan om hoofdwachtwoords te resetten" ingeschakeld, kunt u ervoor kiezen om het LastPass e-mailadres van elke gebruiker handmatig te wijzigen.

Opgelet: Om deze wijziging door te voeren, moet u het hoofdwachtwoord van de gebruiker handmatig opnieuw instellen.
    1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Selecteer Gebruikers in de bovenste knoppenbalk.
    4. Schakel het selectievakje in naast de gewenste gebruiker.
    5. Klik op Hoofdwachtwoord resetten.
    6. Klik op OK.
    7. Voer uw eigen hoofdwachtwoord in, klik dan op Verzenden
    8. Klik op E-mailadres gebruiker wijzigen.
    9. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in voor deze gebruiker, en voer het opnieuw in om het te bevestigen. Dit is vereist.
    10. Voer het nieuwe e-mailadres in en voer het daarna opnieuw in om het te bevestigen.

Tip: Als u de gebruiker niet wilt dwingen om zijn hoofdwachtwoord te wijzigen, verwijder dan het vinkje bij de optie Wijziging van wachtwoord forceren bij volgende aanmelding (standaard aangevinkt)

11. Klik op Verzenden.

Verander e-mail en hoofdwachtwoord voor gebruiker

Resultaten: U hebt het e-mailadres van uw geselecteerde gebruiker handmatig bijgewerkt en zijn hoofdwachtwoord opnieuw ingesteld.
    Volgende stap: De gebruiker kan nu inloggen op LastPass met zijn bijgewerkte e-mailadres en het hoofdwachtwoord dat u voor hem hebt ingesteld (of als u de instelling om wachtwoordwijziging te forceren hebt ingeschakeld, zal hij bij zijn volgende aanmelding worden gevraagd om zijn hoofdwachtwoord te wijzigen).

Optie 2: Automatisch bijwerken en actie van de gebruiker afdwingen

Als LastPass-beheerder, kunt u uw gebruikersobjecten bijwerken met het nieuwe e-maildomein als de waarde van het e-maileigenschappen. Hierdoor wordt een e-mailbericht naar uw gebruikers gestuurd.

Houd er rekening mee dat automatische e-mailwijzigingen voor deze optie worden ondersteund voor gebruikers die op de volgende manieren zijn geprovisioneerd, en dat de gebruikerservaring zal verschillen (zoals hieronder getoond):
    • Active Directory-integratie - Gebruik van de LastPass AD Connector, SCIM Provisioning via Azure AD, Okta, OneLogin, en PingOne
    • Implementatie van federatieve aanmelding - Met behulp van Azure, Okta, Okta Hybrid (waarvoor de LastPass AD Connector nodig is), Google Workspace en PingOne
      Beperking: Automatische e-mailwijzigingen worden niet ondersteund voor gebruikers die zijn voorzien door Federated Login met AD FS (zowel de traditionele als de vereenvoudigde versie) of PingFederate. Dit betekent dat een LastPass-beheerder handmatig de e-mailadressen van deze gebruikers moet wijzigen met behulp van Optie 1 hierboven.

Gebruikerservaring voor gebruikers die zijn aangemaakt via Active Directory-integratie

1. De gebruiker ontvangt een e-mail waarin staat dat zijn LastPass-e-mailadres is gewijzigd.

Kennisgeving van wijziging per e-mail

2. De gebruiker logt in op de LastPass-browserextensie met zijn huidige e-mailadres en hoofdwachtwoord.

Opgelet: E-mailwijzigingen kunnen alleen worden doorgevoerd met de LastPass-browserextensie.

3. Wanneer wordt gevraagd om de e-mailwijziging te bevestigen, moet de gebruiker zijn hoofdwachtwoord invoeren en klikken op Bevestigen.
    Resultaten: De gebruiker heeft de e-mailwijziging succesvol afgerond.
    Bevestig e-mailwijziging

Gebruikerservaring voor gebruikers die zijn aangemaakt via federatieve aanmeldingsimplementatie

1. De gebruiker ontvangt een e-mail waarin staat dat zijn LastPass-e-mailadres is gewijzigd.
    2. De gebruiker voert zijn huidige e-mailadres in.

Resultaat: De gebruiker wordt herkend als een federatieve aanmeldingsgebruiker, en het veld "hoofdwachtwoord" verdwijnt.

3. De gebruiker klikt op Aanmelden.

Federatieve aanmelding voor gebruikers - Aanmeldingsscherm

Resultaat: De gebruiker wordt doorgestuurd naar de aanmeldingspagina van zijn bedrijf.

4. De gebruiker voert zijn bedrijfsgegevens in en meldt zich dan aan.
    5. Op het scherm "Bevestig e-mailwijziging" wordt het e-mailadres van de gebruiker vooraf ingevuld en klikt de gebruiker op Bevestigen.

Resultaat: De kluis van de gebruiker wordt opnieuw versleuteld met het nieuwe e-mailadres.

6. De gebruiker klikt op het inactieve LastPass-pictogram in zijn werkbalk en voert vervolgens zijn bijgewerkte e-mailadres in.

Resultaat: De gebruiker wordt herkend als een federatieve aanmeldingsgebruiker, en het veld "hoofdwachtwoord" verdwijnt.

7. De gebruiker klikt op Aanmelden.

Resultaat: De gebruiker wordt opnieuw doorverwezen naar de aanmeldingspagina van zijn bedrijf.

8. De gebruiker voert zijn bedrijfsgegevens in en meldt zich dan aan.
    Resultaten: De gebruiker heeft de e-mailwijziging met succes voltooid, en een actief LastPass-pictogram wordt nu weergegeven in zijn webbrowserwerkbalk.