Gebruik de LastPass Authenticator app

De LastPass Authenticator-app is een meervoudige verificatie app voor iOS en Android die kan worden gebruikt voor authenticatie bij toegang tot uw LastPass kluis, toegewezen SSO apps, apps of websites van derden, en/of uw LastPass werkstation.

Waarvoor wordt de LastPass Authenticator app gebruikt?

De LastPass Authenticator-app is een mobiele app die kan worden gebruikt voor meervoudige verificatie voor elke online account die u aanmaakt (op elke website, niet alleen voor LastPass).

Eenmaal ingeschakeld voegt de LastPass Authenticator-app een extra beschermingslaag toe bovenop uw standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor die website. Wanneer u inlogt, gebruikt u iets wat u weet en iets wat u heeft om te bewijzen dat u het echt bent, wat betekent dat u twee-factor of tweestapsverificatie gebruikt. Als u ook biometrie gebruikt via uw authenticator-app of beveiligingssleutel, gebruikt u iets wat u EN iets wat u bent, wat betekent dat u meervoudige verificatie gebruikt, en dus sterker dan tweefactorauthenticatie.

Het werkt als volgt:

1. Wanneer u een account aanmaakt op een website met een gebruikersnaam en wachtwoord, is het wachtwoord iets dat u weet.
    2. Als u ervoor kiest om meervoudige verificatie voor uw account in te schakelen, moet u de stappen doorlopen voor het koppelen van een verificatie-app (of beveiligingssleutel) met uw account. De verificatie-app of beveiligingssleutel is iets wat je hebt. Als u biometrie gebruikt via een authenticator-app of beveiligingssleutel, is het bovendien iets wat u.
    3. In de toekomst logt u in op uw account met uw gebruikersnaam en wachtwoord (iets wat u weet), en wanneer daarom wordt gevraagd, gebruikt u uw authenticator-app of beveiligingssleutel om te verifiëren dat u het bent (iets wat u hebt en iets wat u bent).

De beschikbare verificatiemethoden (bijv. pushmeldingen + biometrie, TOTP-codes, SMS-pascode, enz.) variëren afhankelijk van de functies in de authenticator-app of beveiligingssleutel die u gebruikt.

Tip: Als u een LastPass-account hebt, kunt u wachtwoordloos inloggen gebruiken, waarmee u de LastPass Authenticator-app kunt gebruiken in plaats van een hoofdwachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot uw kluis, SSO-apps en/of werkstations.

Functies en compatibiliteit

De LastPass Authenticator-app ondersteunt verschillende authenticatiemethoden:
    • One-tap pushmeldingen + biometrie
    • Tijdeljike 6-cijferige codes (TOTP-codes)
    • SMS-toegangscode (6-cijferige codes verzonden via sms)
    • Telefoongesprek via Call Me (alleen beschikbaar wanneer de LastPass Authenticator-app is ingeschakeld als multifactor optie om uw LastPass kluis te beschermen - lees meer)
    • YubiKey-beveiligingssleutel (ondersteund op USB-, USB-C- en Lightning-poorten en/of sleutel met NFC-ondersteuning)

De LastPass Authenticator-app is ook TOTP compliant, wat betekent dat het compatibel is met alle apps en websites die Google Authenticator ondersteunen. Dat betekent dat u gemakkelijk meervoudige verificatie kunt beheren voor uiteenlopende diensten, allemaal vanuit LastPass.

Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.