LastPass-toolkit voor eindgebruikers

LastPass is een veilige wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden onthoudt, zodat u dat zelf niet meer hoeft te doen. U hoeft slechts één hoofdwachtwoord te onthouden en kunt LastPass de rest laten doen.

Wat is LastPass?

LastPass is een unieke oplossing voor wachtwoordbeheer met een beveiligingsmodel dat werkt op basis 'zero knowledge'; wat inhoudt dat uw hoofdwachtwoord de sleutel tot uw account is, en u de enige bent die die sleutel heeft. We gebruiken 256-bit AES-encryptie om de inhoud van uw kluis te beschermen. Omdat uw kluis al is versleuteld voordat deze aankomt bij de LastPass-servers, is de inhoud niet toegankelijk – ook niet voor medewerkers van LastPass. Daarnaast worden uw gegevens lokaal op uw apparaat versleuteld en ontsleuteld. Met LastPass kunt u uw gegevens gegarandeerd veilig gebruiken vanaf iedere browser en elk apparaat.

Opmerking: Uw LastPass-beheerder kan beleidsregels hebben ingesteld waardoor u slechts een beperkte selectie van onderstaande acties kunt uitvoeren.

Waarom zou ik LastPass gebruiken?

LastPass helpt u met uw dagelijkse online werk en verbetert tegelijkertijd de beveiliging van uw organisatie.

Enkele belangrijke voordelen van LastPass:

• Het is handig: wachtwoorden vergeten of verkeerd intikken is verleden tijd.
    • Het bespaart tijd: meld u razendsnel aan bij uw online accounts
    • Het is veiliger: u kunt lange wachtwoorden gebruiken die u niet zelf hoeft te onthouden

Zijn mijn wachtwoorden veilig?

Ja. LastPass gebruikt uitsluitend lokale versleuteling. Dat betekent dat alleen u uw gegevens (met uw hoofdwachtwoord) kunt ontsleutelen en gebruiken. We hebben 256-bits AES-versleuteling met PBKDF2 SHA-256 en salted hashes per gebruiker geïmplementeerd, om maximale beveiliging in de cloud te waarborgen.