Veelgestelde vragen over LastPass Families

Hier zijn enkele antwoorden op veelvoorkomende onderwerpen over LastPass Families, waaronder wat er gebeurt als u lid wordt, abonnementsgegevens, het beheren van een Family-account en functies voor het delen van bestanden.

Over toetreden tot LastPass Families

Wat gebeurt er wanneer ik een uitnodiging voor LastPass Families aanneem?

Als u meedoet met een nieuw LastPass Families-account, verandert uw gebruikerservaring niet. Uw abonnementstype wordt gewijzigd van LastPass Free of LastPass Premium naar een gezinsbeheerder of gezinslid. Ontdek hoe u direct aan de slag kunt met LastPass Families.

Als u de beheerder bent van een Families-account, heeft u toegang tot het Dashboard voor de gezinsbeheerder. Hier kunt u nieuwe gezinsleden toevoegen of uit uw account verwijderen. De kluizen van gebruikers en alle items daarin blijven privé en van elkaar gescheiden, tenzij u een gedeelde map aanmaakt om bepaalde items te delen met andere gezinsleden.

Ik betaal al voor mijn eigen LastPass Premium-abonnement. Krijg ik mijn geld terug?

Als u al een Premium-abonnement heeft en u doet mee met een Families-account, wordt de tijd dat uw Premium-abonnement nog geldig was verrekend en afgetrokken van de aanschafprijs van uw Families-abonnement. Meer informatie over het upgraden van een LastPass Premium- naar een LastPass Families-account.

Zijn de items in mijn kluis zichtbaar voor de Gezinsbeheerder of voor andere gezinsleden?

Nee. Uw LastPass account is privé en uniek voor u. Alleen u heeft toegang tot het hoofdwachtwoord en alle items in uw kluis, tenzij u ze in een gedeelde map plaatst. Alle items in een gedeelde map zijn zichtbaar voor de mensen met wie u deze map heeft gedeeld.

Wat gebeurt er als ik het LastPass Families-account verlaat of word verwijderd?

Als u wordt verwijderd uit een LastPass Families-account, heeft u geen toegang meer tot de gedeelde mappen binnen dit account en tot de items in die gedeelde mappen. Mappen die u zelf heeft gedeeld, zijn niet meer toegankelijk voor uw gezinsleden. Alle wachtwoorden, notities en items in uw kluis blijven behouden. Uw accountstatus wordt omgezet naar Free, tenzij u kiest voor een upgrade naar LastPass Premium. Als u contacten heeft opgezet voor toegang in geval van nood, blijven die behouden als u het Families-account verlaat of wordt verwijderd.

Over het abonnement

Wat is er inbegrepen bij LastPass Families?

LastPass Families omvat zes (6) individuele LastPass-licenties, waarbij elke licentie (d.w.z. gezinslid) zal genieten van onbeperkt gebruik van gedeelde mappen met andere gezinsleden op de account, noodtoegang, en een eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken, Dashboard voor de gezinsbeheerder waar de Family Manager(s) gezinsleden kunnen toevoegen of verwijderen. Daarnaast biedt LastPass Families alle functies en tools die beschikbaar zijn in een LastPass Premium account, inclusief toegang op alle apparaten, opslaan en automatisch invullen, meervoudige verificatie, individueel item delen en nog veel meer.

Wat is het verschil tussen Premium en Families?

LastPass Families is inclusief onbeperkt gebruik van gedeelde mappen met andere gezinsleden in het account en een gebruiksvriendelijk dashboard voor de gezinsbeheerder, waarmee de gezinsbeheerder gezinsleden kan toevoegen of verwijderen. Als u Families koopt, heeft ook toegang tot zes afzonderlijke Premium-licenties in één keer.

Is LastPass Families beschikbaar op alle browsers?

Jazeker! U kunt zich aanmelden bij LastPass (via de browserextensie of de website) met Chrome, Firefox, Safari, Edge en Opera. Daarnaast kunt u uw LastPass-kluis openen met uw iOS- of Android-apparaat via de LastPass-app.

Kan ik LastPass Families uitproberen voordat ik het koop?

Ja. U kunt zich hiervoor aanmelden via https://lastpass.com/families/trial.

Ik heb al een LastPass Premium-account. Wat gebeurt er als ik een LastPass Families-account koop?

Het resterende saldo voor uw LastPass Premium-account wordt verrekend en gebruikt voor de aankoop van uw LastPass Families-abonnement. Meer informatie over het upgraden van LastPass Premium naar LastPass Families.

Ik heb al een LastPass Teams- of LastPass Business- account. Kan ik deelnemen aan LastPass Families?

Natuurlijk!U moet zich echter aanmelden voor LastPass Families met een ander e-mailadres (niet het e-mailadres dat nog niet gekoppeld is aan een Teams of LastPass Business account).

Als uw LastPass Families-account is ingesteld, kunt u het koppelen aan uw LastPass Teams-account of LastPass Business-account (tenzij uw beheerder een beleid heeft ingesteld dat het koppelen van accounts verbiedt).

Kan ik mijn LastPass Teams- of LastPass Business-account verplaatsen naar LastPass Families? Worden al mijn gedeelde mappen verplaatst?

Dat is helaas niet mogelijk, u kunt niet alle gebruikers/gedeelde mappen van uw LastPass Teams- of LastPass Business-account overdragen naar uw LastPass Families-account.

Wat gebeurt er als mijn abonnement op LastPass Families afloopt? Verlies ik mijn gegevens?

Als uw abonnement op LastPass Families verloopt, wordt uw account omgezet naar een Free-account. Dit betekent dat u toegang houdt tot alle items in uw kluis (inclusief alle opgeslagen sites, veilige notities, formuliergegevens etc.). Er zullen geen gegevens verloren gaan. Gedeelde mappen die u heeft aangemaakt, worden niet meer gedeeld met anderen. Alleen u houdt toegang tot die items. U heeft geen toegang meer tot mappen die anderen met u gedeeld hadden, maar de eigenaar van de gedeelde map houdt wel toegang.

Over accountbeheer

Hoe voeg ik een gezinslid toe?.

U kunt hiervoor het Dashboard voor de gezinsbeheerder gebruiken. Nieuwe gezinsleden ontvangen een uitnodiging per e-mail. Als ze al een LastPass Free of Premium-account hebben, ontvangen ze een uitnodiging met een link om Families te activeren, zodat ze hetzelfde e-mailadres kunnen gebruiken om mee te doen met uw Families-account.

Kan ik een gebruiker toevoegen die nog geen bestaand LastPass Free of Premium-account heeft?

Ja. Als gezinsleden die u uitnodigt nog geen account hebben, kunnen ze een account aanmaken met behulp van de e-mail met uw uitnodiging om mee te doen met uw LastPass Families-abonnement.

Moet een bestaande LastPass-gebruiker handmatig zijn sites en extra gegevens invoeren in het LastPass Families-account?

Nee. Wanneer u een bestaande LastPass gebruiker (Gratis of Premium) uitnodigt om lid te worden van uw LastPass Families account, zullen al hun opgeslagen site wachtwoorden, beveiligde notities, invulitems en instellingen automatisch worden overgedragen bij toetreding. De kluis van elk familielid blijft volledig gescheiden van elkaar.

Heb ik als Gezinsbeheerder toegang tot de kluizen van mijn gezinsleden?

Nee. Alle gezinsleden hebben een eigen LastPass-account en alleen zij hebben toegang hun eigen kluis.

Kan ik als beheerder een wachtwoord instellen voor een gezinslid?

Nee. Alle gezinsleden maken een eigen hoofdwachtwoord aan en alleen zij kunnen dit resetten of wijzigen.

Wat is het verschil tussen een beheerder en een gezinslid in een Families-account?

Gezinsleden hebben hun eigen LastPass-account, inclusief de mogelijkheid om gedeelde mappen te maken om toegang te delen met andere gezinsleden en om toegang in geval van nood te regelen. Gezinsmanagers hebben toegang tot het Beheerdersdashboard, waar zij nieuwe gebruikers kunnen uitnodigen en verwijderen voor de Families-account, naast alle functionaliteit die gezinsleden hebben.

Kan ik andere gezinsleden aanwijzen als beheerders?

Ja. U kunt zoveel gezinsleden als u wilt de status van beheerder geven. Er moet altijd minimaal één beheerder zijn van het Families-account.

Ik heb de limiet van zes (6) gezinsleden bereikt. Kan ik meer gebruikers toevoegen?

Als u een gebruiker verwijdert (via het Beheerdersdashboard), kunt u onmiddellijk een ander familielid toevoegen. Zodra u echter zes (6) gezinsleden heeft binnen het account, is het niet mogelijk om nog meer gebruikers toe te voegen. Als u meer dan zes (6) gebruikers wilt toevoegen, kunt u upgraden naar LastPass Teams.

Kan ik twee (2) abonnementen op LastPass Families hebben die gegevens met elkaar delen?

Ja, u kunt twee aparte LastPass Families-accounts hebben, waartussen u individuele items kunt delen met gebruikers in het andere LastPass Families-abonnement. U kunt echter geen mappen delen met die gebruikers - gedeelde mappen kunnen alleen worden gedeeld tussen gebruikers binnen hetzelfde LastPass Families account.

Kan ik een LastPass Families-account verlaten?

Ja, u kunt uw account verwijderen uit het LastPass Families-abonnement.

Info over gedeelde mappen

Met LastPass Families kunt u onbeperkt gedeelde mappen aanmaken en delen tussen gezinsleden. Meer informatie.

Kan ik als gebruiker van LastPass Premium nog steeds een gedeelde map gebruiken om die te delen met tot vijf gebruikers?

Ja, bestaande LastPass Premium-gebruikers behouden alle oude mogelijkheden voor delen, inclusief één (1) gedeelde map, maar deze functie wordt niet langer aangeboden voor nieuwe klanten.

Wat gebeurt er met items in mijn gedeelde map als ik een LastPass Families-account verlaat (of verwijder) en een LastPass Free-gebruiker word?

Als u overstapt op een Free-account, heeft u geen toegang meer tot de gedeelde map, en de gebruikers die ervoor waren uitgenodigd verliezen hun toegang. De afzonderlijke items in de map blijven echter beschikbaar in uw kluis.