LastPass Woordenlijst

Bekijk veelgebruikte termen en taal voor LastPass.

Accountherstel
    Als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten, kunt u uw account herstellen met behulp van mobiel accountherstel voor iOS of Android, een wachtwoordhint, een eenmalig wachtwoordherstel, SMS-herstel of door terug te gaan naar een vorig hoofdwachtwoord. Meer informatie.
    Let op: Als gevolg van ons zero-kennis beveiligingsmodel, LastPass-support heeft geen toegang tot uw hoofdwachtwoord om het voor u te resetten
    autofill
    Autofill is een functie van LastPass die automatisch de in uw kluis opgeslagen informatie toepast op de juiste velden binnen een online webformulier, zodat u niet steeds opnieuw handmatig informatie hoeft in te voeren. Wanneer u een nieuw item toevoegt aan uw kluis (bijv. een gebruikersnaam en een wachtwoord), wordt het automatisch invullen standaard ingeschakeld voor dat item (tenzij uw instellingen en/of beleid dit niet toestaan). Voor elk vault item waar autofill is ingeschakeld, zal LastPass het de volgende keer dat u naar een formulierveld navigeert waar deze informatie van toepassing is, automatisch voor u invullen. Leer hoe u problemen met autofill kunt oplossen.
    LastPass-browserextensie
    Een klein stukje software dat deel uitmaakt van uw veelgebruikte internetbrowsers (bijv. Chrome, Firefox, Safari, enz.). Om LastPass op uw computer te gebruiken, installeert u de LastPass-browserextensie door naar onze downloadpagina te gaan en de installatie-instructies te volgen voor de browsers die u het meest gebruikt. Meer informatie.
    cyberfraude/cybercriminaliteit
    Criminele activiteiten die worden uitgevoerd met behulp van computers of het internet. Het kan gaan om individuele inbreuken op persoonsgegevens, of om grootschalige inbreuken op bedrijfsgegevens.
    dark web monitoring/cyber monitoring
    Met deze Premium-functie kunnen gebruikers de online activiteiten controleren van alle e-mailadressen die aan hun digitale identiteit zijn gekoppeld. Wanneer Dark Web Monitoring is ingeschakeld, worden er waarschuwingen verzonden voor verdachte activiteiten en worden er acties ondernomen om fraude te voorkomen.
    toegang voor noodgevallen
    Deze functie, alleen in Premium-versie, biedt u de mogelijkheid om in geval van nood een of meer aangewezen LastPass-gebruikers eenmalig toegang tot uw kluis te verlenen. Meer informatie.
    formulier vullen
    Elk soort pagina online waar informatie wordt ingevoerd. Het kan gaan om een verzendadres, persoonlijke contactinformatie of kredietkaartgegevens. Meer informatie.
    LastPass "zakelijke" account
    Deze term verwijst naar een van de vijf (5) zakelijke accounttypes, waaronder LastPass Teams, LastPass Business, LastPass Business + add-on Advanced SSO, LastPass Business + Advanced MFA add-on, en een bundelpakket van LastPass Business + Advanced SSO & Advanced MFA.
    "LastPass Business" account
    Deze term verwijst naar het belangrijkste accounttype op bedrijfsniveau voor LastPass, namelijk LastPass Business, wat een basispakket is. Er zijn extra aanbiedingen (add-ons) voor LastPass Business, namelijk Advanced Single Sign-On (Advanced SSO) en Advanced meervoudige verificatie (Advanced MFA). Om het basispakket te combineren met alle beschikbare add-ons is er het bundelpakket LastPass Business + Advanced SSO & Advanced MFA.
    LastPass Free
    Deze versie van LastPass is voor iedereen beschikbaar en heeft geen abonnementskosten. Deze versie heeft geen toegang tot de Premium-only functies. Meer informatie.
    LastPass Premium
    Deze versie van LastPass heeft volledige toegang tot de meest geavanceerde beveiligingskenmerken en -functionaliteiten en heeft een jaarlijks lidmaatschapstarief. Bekijk alle kenmerken en plannen.
    hoofdwachtwoord
    Het wachtwoord dat u gebruikte toen u uw LastPass-account aanmaakte. Dit is het belangrijkste onderdeel van uw LastPass-account en zal het laatste wachtwoord zijn dat u hoeft te onthouden in de toekomst. Meer informatie.
    Belangrijk: Dit is het enige wachtwoord dat LastPass niet voor u onthoudt, dus zorg ervoor dat u het altijd in gedachten houdt.
    mobiel account herstel
    Reset uw hoofdwachtwoord met biometrie voor iOS of Android, waaronder Touch ID/Fingerprint of Face ID, voor het geval u uw hoofdwachtwoord bent vergeten. Het wordt sterk aanbevolen om mobiel accountherstel in te stellen, ongeacht hoe u LastPass gebruikt (desktop-app, webbrowser-extensie of mobiele app). Meer informatie.
    mobiele app
    Een mobiele versie van LastPass voor iOS of Android. Bezoek de "Mobiel" tab op onze downloads pagina om de app te verkrijgen. Leer hoe u LastPass kunt gebruiken voor uw iOS of Android apparaat.
    Mutifactor Authenticatie
    Een beveiligingsfunctie die u om meer vraagt dan alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord wanneer u zich aanmeldt bij een website. Het vereist:
    1. Iets dat je weet (je wachtwoord)
    2. Iets wat je hebt (zoals je telefoon)
    3. Iets wat je bent (zoals je vingerafdruk)

Leer hoe u meervoudige verificatie kunt inschakelen en gebruiken als een LastPass-gebruiker of een beheerder.

één-op-veel delen
    Met deze functie, alleen in Premium-versie, kunt u uw inloggegevens veilig delen met maximaal 5 LastPass-gebruikers van uw keuze. U kunt individuele aanmeldingen delen, of mappen met meerdere aanmeldingen. Meer informatie.
    wachtwoord generator
    Maak nieuwe wachtwoorden aan om er zeker van te zijn dat u de veiligste inloggegevens gebruikt. Meer informatie.
    inloggen zonder wachtwoord
    Met wachtwoordloos inloggen kunt u inloggen op LastPass (of een functie van LastPass) met de LastPass Authenticator-app in plaats van uw hoofdwachtwoord in te voeren. U kunt zich authenticeren via de LastPass Authenticator-app met behulp van een pushmelding + opgeslagen biometrie (gezichts- of vingerafdruk), TOTP-code, SMS-pascode of een telefoongesprek. U kunt gebruikmaken van wachtwoordloze aanmelding wanneer u zich aanmeldt bij uw LastPass-vaults, SSO-apps en/of werkstations. Wachtwoordloos inloggen voor uw kluis is een functie die beschikbaar is voor alle LastPass account types, echter, wachtwoordloos inloggen voor SSO apps en werkstations vereist een LastPass Business + Advanced MFA add-on. Houd er rekening mee dat LastPass-beheerders van LastPass Teams en LastPass Business accounts de beschikbaarheid van functies voor hun gebruikers kunnen beheren door het beleid " Aanmeldingen zonder wachtwoorden toestaan" te beheren, dat standaard is uitgeschakeld.
    LastPass Premium voordelen
    Functies die alleen beschikbaar zijn voor LastPass Premium-gebruikers en niet toegankelijk zijn in het Gratis-plan. Om toegang te krijgen tot deze functies, moet u upgraden naar een LastPass Premium. Bekijk alle kenmerken en plannen.
    Herstel eenmalig wachtwoord
    Een eenmalig herstelwachtwoord wordt automatisch voor u aangemaakt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass via de webbrowser extensie en/of online webkluis (d.w.z. de LastPass-website), en is niet iets wat u kunt opschrijven. Als u inlogt op de LastPass-browserextensie of LastPass website op meerdere apparaten die u vertrouwt, maakt u een eenmalig wachtwoord voor herstel aan op elk apparaat. Dit betekent dat als u ooit een wijziging in uw LastPass-account aanbrengt waardoor uw kluis opnieuw wordt versleuteld, het Herstel Eenmalig Wachtwoord ongeldig wordt op dat apparaat, maar u kunt nog steeds uw hoofdwachtwoord resetten vanaf een ander apparaat waarop u had ingelogd op de LastPass-browserextensie of online webkluis (d.w.z. de LastPass website). Meer informatie.
    Tweeledige verificatie/tweestapsverificatie
    Een beveiligingsfunctie die u om meer vraagt dan alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord wanneer u zich aanmeldt bij een website. Het vereist:
    1. Iets dat je weet (je wachtwoord)
    2. Iets wat je hebt (zoals je telefoon)

Leer hoe u TOTP-codes van uw kluis kunt maken en gebruiken voor het gebruik van deze beveiligingsverificatiemethode bij het inloggen op apps van derden of websites.

kluis
    Uw LastPass kluis is uw thuisbasis voor alles wat u hebt opgeslagen, inclusief wachtwoorden, beveiligde notities, betaalkaarten, bankrekeningen, rijbewijsnummers, en diverse formulierinvullingen. U kunt sites in uw kluis importeren, ze handmatig toevoegen of automatisch wachtwoorden voor accounts vastleggen terwijl u ze op elke website invoert met de LastPass-browserextensie. U kunt ook websites starten, inloggegevens bewerken, veilige notities maken, inloggegevens delen en nog veel meer vanuit de LastPass kluis. Meer informatie.