LastPass Woordenlijst

Bekijk veelgebruikte termen en taal voor LastPass.

Accountherstel
Als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten, kunt u uw account herstellen met behulp van mobiel accountherstel voor iOS of Android, een wachtwoordhint, een eenmalig wachtwoordherstel, SMS-herstel of door terug te gaan naar een vorig hoofdwachtwoord. Meer informatie.
Opmerking: Als gevolg van ons zero-kennis beveiligingsmodel, LastPass-support heeft geen toegang tot uw hoofdwachtwoord om het voor u te resetten
autofill
Een LastPass-functie die uw informatie automatisch in de juiste velden van een formulier invoert, zodat u niet steeds opnieuw informatie handmatig hoeft in te voeren. Leer hoe u problemen met automatisch invullen kunt oplossen.
LastPass-browserextensie
Een klein stukje software dat deel uitmaakt van uw veelgebruikte internetbrowsers (bijv. Chrome, Firefox, Safari, enz.). Om LastPass op uw computer te gebruiken, installeert u de LastPass webbrowser-extensie door onze downloadpagina te bezoeken en de installatie-instructies te volgen voor de browsers die u het vaakst gebruikt. Meer informatie.
cyberfraude/cybercriminaliteit
Criminele activiteiten die worden uitgevoerd met behulp van computers of het internet. Het kan gaan om individuele inbreuken op persoonsgegevens, of om grootschalige inbreuken op bedrijfsgegevens.
dark web monitoring/cyber monitoring
Met deze Premium-functie kunnen gebruikers de online activiteiten controleren van alle e-mailadressen die aan hun digitale identiteit zijn gekoppeld. Wanneer Dark Web Monitoring is ingeschakeld, worden er waarschuwingen verzonden voor verdachte activiteiten en worden er acties ondernomen om fraude te voorkomen.
toegang voor noodgevallen
Deze functie, alleen in Premium-versie, biedt u de mogelijkheid om in geval van nood een of meer aangewezen LastPass-gebruikers eenmalig toegang tot uw kluis te verlenen. Meer informatie.
formulier vullen
Elk soort pagina online waar informatie wordt ingevoerd. Het kan gaan om een verzendadres, persoonlijke contactinformatie of kredietkaartgegevens. Meer informatie.
LastPass Free
Deze versie van LastPass is voor iedereen beschikbaar en heeft geen abonnementskosten. Deze versie heeft geen toegang tot de Premium-only functies. Meer informatie.
LastPass Premium
Deze versie van LastPass heeft volledige toegang tot de meest geavanceerde beveiligingskenmerken en -functionaliteiten en heeft een jaarlijks lidmaatschapstarief. Bekijk alle kenmerken en plannen.
hoofdwachtwoord
Het wachtwoord dat u gebruikte toen u uw LastPass-account aanmaakte. Dit is het belangrijkste onderdeel van uw LastPass-account en zal het laatste wachtwoord zijn dat u hoeft te onthouden in de toekomst. Meer informatie.
Belangrijk: Dit is het enige wachtwoord dat LastPass niet voor u onthoudt, dus zorg ervoor dat u het altijd in gedachten houdt
mobiel account herstel
Reset uw master password met biometrie voor iOS of Android, inclusief Touch ID/Fingerprint of Face ID, voor het geval u uw master password bent vergeten. Het wordt sterk aanbevolen om mobiel accountherstel in te stellen, ongeacht hoe u LastPass gebruikt (desktop-app, webbrowser-extensie of mobiele app). Meer informatie.
mobiele app
Een mobiele versie van LastPass voor iOS of Android. Ga naar het tabblad "Mobiel" op onze downloadpagina om de app te downloaden. Leer hoe u LastPass gebruikt voor uw iOS of Android apparaat.
Mutifactor Authenticatie
Een beveiligingsfunctie die u om meer vraagt dan alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord wanneer u inlogt op een website. Het vereist:
  1. Iets dat je weet (je wachtwoord)
  2. Iets wat je hebt (zoals je telefoon)
  3. Iets wat je bent (zoals je vingerafdruk)

Leer hoe u meervoudige verificatie kunt inschakelen en gebruiken als een LastPass-gebruiker of een beheerder.

één-op-veel delen
Met deze functie, alleen in Premium-versie, kunt u uw inloggegevens veilig delen met maximaal 5 LastPass-gebruikers van uw keuze. U kunt individuele aanmeldingen delen, of mappen met meerdere aanmeldingen. Meer informatie.
wachtwoord generator
Maak nieuwe wachtwoorden aan om er zeker van te zijn dat u de veiligste inloggegevens gebruikt. Meer informatie.
wachtwoordloze verificatie
Deze verificatiemethode is een functie waarmee gebruikers gebruik kunnen maken van opgeslagen biometrische kenmerken (d.w.z. gezichtsherkenning, vingerafdrukidentificatie of PIN-code) op hun mobiele apparaat (via de LastPass Authenticator) in plaats van een wachtwoord in te voeren om zich te verifiëren op een website, app of dienst. Wachtwoordloze verificatie kan worden gebruikt bij het inloggen op uw kluis voor wachtwoordbeheer, SSO-apps, VPN's, integraties met identiteitsproviders van derden en werkstations. Deze functie was voorheen bekend als "LastPass MFA" in het geheel, en is alleen beschikbaar in het LastPass Business + Add-on Advanced MFA plan.
Premie-uitkeringen
Functies die alleen beschikbaar zijn voor LastPass Premium-gebruikers en niet toegankelijk zijn in het Gratis-plan. Om toegang te krijgen tot deze functies, moet u upgraden naar een Premium Lidmaatschap. Bekijk alle kenmerken en plannen.
Herstel eenmalig wachtwoord
Een eenmalig wachtwoord voor herstel wordt automatisch voor u aangemaakt wanneer u zich via de webbrowser-extensie bij LastPass aanmeldt, en is niet iets wat u kunt opschrijven. Als u zich aanmeldt bij de LastPass webbrowser-extensie op meerdere apparaten die u vertrouwt, maakt u een eenmalig wachtwoord voor herstel aan op elk apparaat. Dit betekent dat als u ooit een wijziging aanbrengt in uw LastPass-account die ervoor zorgt dat uw kluis opnieuw wordt versleuteld, het eenmalige herstelwachtwoord ongeldig wordt op dat apparaat, maar dat u nog steeds uw hoofdwachtwoord kunt resetten vanaf een ander apparaat waarop u zich had aangemeld bij de LastPass webbrowser-extensie. Meer informatie.
LastPass-kluis
Uw LastPass-kluis is uw thuisbasis voor alles wat u hebt opgeslagen, zoals wachtwoorden, beveiligde notities, betaalkaarten, bankrekeningen, rijbewijsnummers en diverse formulierinvullingen. U kunt sites in uw kluis importeren, ze handmatig toevoegen, of automatisch wachtwoorden voor accounts vastleggen terwijl u ze op elke website invoert met de LastPass webbrowser extensie. U kunt ook websites starten, inloggegevens bewerken, beveiligde notities maken, inloggegevens delen en nog veel meer vanuit de LastPass-kluis. Meer informatie.