Hoe activeer ik wachtwoordloze aanmelding voor SSO-apps en werkstations?

Activeer wachtwoordloze aanmelding via de activeringse-mail die u van uw LastPass-beheerder heeft ontvangen. Eenmaal geactiveerd, kunt u zich aanmelden bij SSO apps en/of werkstations met behulp van een van de beschikbare verificatiemethoden in de LastPass Authenticator-app - een push notificatie + opgeslagen biometrie (gezicht of vingerafdruk), TOTP code, SMS passcode, of een telefoongesprek - in plaats van het invoeren van uw hoofdwachtwoord.

Snel pad: Probeert u wachtwoordloze aanmelding bij uw kluis in te stellen? U hoeft de functie niet te activeren! Raadpleeg in plaats daarvan alleen deze instructies.
    Opmerking: Wachtwoordloze aanmelding voor SSO-apps en werkstations vereist een account met de add-on LastPass Business + Advanced MFA. Wachtwoordloze aanmelding voor uw kluis is beschikbaar voor alle accounttypen en vereist geen activering.

Stap #1: Download de LastPass Authenticator-app

Download op uw iOS- of Android-toestel de LastPass Authenticator-app.

LastPass Authenticator-app - voor iOS 11 of hoger LastPass Authenticator-app - voor Android OS 6 (Marshmallow) of later

Stap 2: Activeer wachtwoordloze aanmelding

Open de wachtwoordloze login activeringsmail op uw computer of mobiele apparaat en voltooi vervolgens de stappen voor het koppelen van uw account met de LastPass Authenticator-app.

Probleemoplossing: Als u geen activeringse-mail hebt, raadpleeg dan Ik kan de activeringse-mail voor wachtwoordloze aanmelding niet vinden. Wat moet ik doen?

De activering vervolgen op uw computer

1. Klik op uw computer op de koppeling LastPass MFA activeren in de activeringsmail.
    2. Open op uw mobiele apparaat de LastPass Authenticator-app.
    3. Tik op QR-code scannen. Geef de LastPass Authenticator-app toegang tot uw camera als daarom wordt gevraagd.
    4. Scan de QR-code die op uw computerscherm wordt weergegeven.
    Resultaten: Wachtwoordloos inloggen is nu geactiveerd en uw LastPass account is nu gekoppeld aan de LastPass Authenticator-app.

De activering vervolgen op uw mobiele apparaat

1. Open de activeringsmail op uw mobiele apparaat en tik op LastPass MFA activeren.
    2. Wanneer u wordt omgeleid, kiest u Dit apparaat koppelen.
    3. Indien hierom gevraagd wordt, staat u apparaatmachtigingen toe door Toestaan te kiezen. Hiermee geeft u toegang tot Bluetooth, locatievoorzieningen en meldingen.
    Resultaten: Wachtwoordloos inloggen is nu geactiveerd en uw LastPass account is nu gekoppeld aan de LastPass Authenticator-app.

Stap 3: Biometrische opties instellen in de app LastPass Authenticator-app

U moet ten minste twee biometrische opties (gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie en een pincode) instellen in de LastPass Authenticator-app.

1. Stel de opties voor aanmelding met biometrische gegevens in die beschikbaar zijn voor uw mobiele apparaat:
      Apparaattype en opties voor aanmelding met biometrische gegevens Instructies
      iOS - Face ID voor iPhone X of nieuwer
      1. Stel verificatie met Face ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
      2. Selecteer Face ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van de verificatie te voltooien.
      iOS - Touch ID voor iPhone 8 en oudere apparaten
      1. Stel verificatie met Touch ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
      2. Tik op Touch ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.
      Android - Gezichtsontgrendeling op ondersteunde toestellen
      1. Stel Gezichtsontgrendeling in voor uw Android-apparaat (instructies hier).
      2. Selecteer Gezichtsontgrendeling testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze verificatiemethode te voltooien.
      Android - Vingerafdrukherkenning op ondersteunde toestellen
      1. Stel Vingerafdrukverificatie in op uw Android-apparaat (instructies hier).
      2. Selecteer Vingerafdrukherkenning testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze verificatieoptie te voltooien.
    2. U wordt gevraagd een pincode te maken voor het geval de sensor voor biometrische gegevens niet beschikbaar is voor verificatie.
      1. Maak een nieuwe 6-cijferige pincode aan en voer deze in op het scherm van uw mobiele apparaat.
      2. Voer de pincode opnieuw in om te bevestigen.
    Resultaten: U hebt met succes wachtwoordloos inloggen geactiveerd voor SSO-apps en/of werkstations en uw biometrische opties ingesteld in de LastPass Authenticator-app.
    Volgende stap: U kunt wachtwoordloos inloggen gebruiken via de LastPass Authenticator-app op een van de volgende manieren:
    Tip: Wilt u wachtwoordloze aanmelding voor uw kluis inschakelen? Raadpleeg dan in plaats daarvan deze instructies.