Hoe activeer ik wachtwoordloze aanmelding voor SSO-apps en werkstations?

Activeer wachtwoordloze aanmelding via de activeringse-mail die u van uw LastPass-beheerder heeft ontvangen. Na de activering kunt u zich aanmelden bij SSO-apps en/of -werkstations met een van de beschikbare verificatiemethoden in de LastPass Authenticator; een pushbericht + opgeslagen biometrische gegevens (gezichts- of vingerafdrukherkenning), TOTP-code, sms-code of een telefoongesprek, in plaats van uw hoofdwachtwoord in te voeren.

Snel pad: Probeert u wachtwoordloze aanmelding bij uw kluis in te stellen? U hoeft de functie niet te activeren! Raadpleeg in plaats daarvan alleen deze instructies.
    Opmerking: Wachtwoordloze aanmelding voor SSO-apps en werkstations vereist een account met de add-on LastPass Business + Advanced MFA. Wachtwoordloze aanmelding voor uw kluis is beschikbaar voor alle accounttypen en vereist geen activering.

Stap 1: Download de LastPass Authenticator

Download de LastPass Authenticator-app op uw iOS- of Android-apparaat.

LastPass Authenticator-app – voor iOS 11 of hoger LastPass Authenticator-app – voor Android OS 6 (Marshmallow) of hoger

Stap 2: Activeer wachtwoordloze aanmelding

Open de activeringsmail voor wachtwoordloze aanmelding op uw computer of mobiele apparaat en doorloop vervolgens de stappen voor het koppelen van uw account aan de LastPass Authenticator.

Probleemoplossing: Als u geen activeringse-mail hebt, raadpleeg dan Ik kan de activeringse-mail voor wachtwoordloze aanmelding niet vinden. Wat moet ik doen?

De activering vervolgen op uw computer

1. Klik op uw computer op de koppeling LastPass MFA activeren in de activeringsmail.
    2. Open de LastPass Authenticator op uw mobiele apparaat.
    3. Tik op QR-code scannen. Indien hierom gevraagd wordt, geeft u de LastPass Authenticator toestemming om uw camera te gebruiken.
    4. Scan de QR-code die op uw computerscherm wordt weergegeven.
    Wachtwoordloze verificatie is nu geactiveerd, en uw LastPass-account is gekoppeld aan de LastPass Authenticator.

De activering vervolgen op uw mobiele apparaat

1. Open de activeringsmail op uw mobiele apparaat en tik op LastPass MFA activeren.
    2. Wanneer u wordt omgeleid, kiest u Dit apparaat koppelen.
    3. Indien hierom gevraagd wordt, staat u apparaatmachtigingen toe door Toestaan te kiezen. Hiermee geeft u toegang tot Bluetooth, locatievoorzieningen en meldingen.
    Wachtwoordloze verificatie is nu geactiveerd, en uw LastPass-account is gekoppeld aan de LastPass Authenticator.

Stap 3: Opties voor aanmelding met biometrische gegevens instellen in de LastPass Authenticator-app

U moet ten minste twee opties voor aanmelding met biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie en een pincode) instellen in de LastPass Authenticator-app.

1. Stel de opties voor aanmelding met biometrische gegevens in die beschikbaar zijn voor uw mobiele apparaat:
      Apparaattype en opties voor aanmelding met biometrische gegevens Instructies
      iOS - Face ID voor iPhone X of nieuwer
      1. Stel verificatie met Face ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
      2. Selecteer Face ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van de verificatie te voltooien.
      iOS - Touch ID voor iPhone 8 en oudere apparaten
      1. Stel verificatie met Touch ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
      2. Tik op Touch ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.
      Android - Gezichtsontgrendeling op ondersteunde toestellen
      1. Stel Gezichtsontgrendeling in voor uw Android-apparaat (instructies hier).
      2. Selecteer Gezichtsontgrendeling testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze verificatiemethode te voltooien.
      Android - Vingerafdrukherkenning op ondersteunde toestellen
      1. Stel Vingerafdrukverificatie in op uw Android-apparaat (instructies hier).
      2. Selecteer Vingerafdrukherkenning testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze verificatieoptie te voltooien.
    2. U wordt gevraagd een pincode te maken voor het geval de sensor voor biometrische gegevens niet beschikbaar is voor verificatie.
      1. Maak een nieuwe 6-cijferige pincode aan en voer deze in op het scherm van uw mobiele apparaat.
      2. Voer de pincode opnieuw in om te bevestigen.
    U hebt wachtwoordloze aanmelding geactiveerd voor SSO-apps en/of werkstations, en uw opties voor verificatie met biometrische gegevens ingesteld in de LastPass Authenticator.
    Volgende stap: U kunt wachtwoordloze aanmelding via de LastPass Authenticator op een van de volgende manieren gebruiken:
    Tip: Wilt u wachtwoordloze aanmelding voor uw kluis inschakelen? Raadpleeg dan in plaats daarvan deze instructies.