Hoe activeer ik wachtwoordloze verificatie?

Activeer wachtwoordloze verificatie via de activeringsmail die u van uw LastPass-admin hebt ontvangen om toegang te krijgen tot SSO-apps/websites/werkstations met behulp van biometrische gegevens (gezichts- of vingerafdrukherkenning) via de LastPass Authenticator, in plaats van een wachtwoord in te voeren.

Opmerking: Meer informatie over het activeren van wachtwoordloze verificatie zonder een activeringsmail

Bekijk de video

Stap 1: Download de LastPass Authenticator

Download de LastPass Authenticator-app op uw iOS- of Android-apparaat.

LastPass Authenticator-app – voor iOS 11 of hoger LastPass Authenticator-app – voor Android OS 6 (Marshmallow) of hoger

Stap 2: Verificatie zonder wachtwoord activeren

Open de activeringsmail voor wachtwoordloze verificatie op uw computer of mobiele apparaat en doorloop vervolgens de stappen voor het koppelen van uw account aan de LastPass Authenticator. De stappen variëren afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt wanneer u het proces opstart (computer of mobiel).

De activering vervolgen op uw computer

1. Klik op uw computer op de koppeling LastPass MFA activeren in de activeringsmail.
  2. Open de LastPass Authenticator op uw mobiele apparaat.
  3. Kies de optie QR-code scannen. Indien hierom gevraagd wordt, geeft u de LastPass Authenticator toestemming om uw camera te gebruiken.
  4. Scan de QR-code die op uw computerscherm wordt weergegeven.
Wachtwoordloze verificatie is nu geactiveerd, en uw LastPass-account is gekoppeld aan de LastPass Authenticator.

De activering vervolgen op uw mobiele apparaat

1. Open de activeringsmail op uw mobiele apparaat en kies de optie LastPass MFA activeren.
  2. Wanneer u wordt omgeleid, kiest u Dit apparaat koppelen.
  3. Indien hierom gevraagd wordt, staat u apparaatmachtigingen toe door Toestaan te kiezen. Hiermee geeft u toegang tot Bluetooth, locatievoorzieningen en meldingen.
Wachtwoordloze verificatie is nu geactiveerd voor uw LastPass-account.

Stap 3: Biometrische opties instellen in de LastPass Authenticator-app

Om de activering te voltooien en wachtwoordloze verificatie te kunnen gebruiken, moet u ten minste twee biometrische opties instellen (gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning, en een pincode) in de LastPass Authenticator-app. De procedure is afhankelijk van het type mobiel apparaat en van de beschikbare biometrische functies.

Biometrische opties voor iOS-apparaten

Face ID voor iPhone X en nieuwere apparaten

1. Stel verificatie met Face ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Face ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Touch ID voor iPhone 8 en oudere apparaten

1. Stel verificatie met Touch ID in op uw iOS-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Touch ID testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Biometrische opties voor Android-apparaten

Gezichtsontgrendeling voor ondersteunde Android-apparaten

1. Stel Gezichtsontgrendeling in voor uw Android-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Gezichtsontgrendeling testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze verificatiemethode te voltooien.

Vingerafdrukherkenning voor ondersteunde Android-apparaten

1. Stel Vingerafdrukverificatie in op uw Android-apparaat (instructies hier).
  2. Selecteer Vingerafdrukherkenning testen en volg de aanwijzingen om de configuratie van deze biometrische verificatie te voltooien.

Pincode

1. Open de LastPass Authenticator-app.
  2. Maak een nieuwe 6-cijferige pincode aan en voer deze in op het scherm van uw mobiele apparaat.
  3. Voer de pincode opnieuw in om te bevestigen.

De configuratie van biometrische gegevens is voltooid!

Gefeliciteerd! U hebt nu wachtwoordloze verificatie geactiveerd, en uw opties voor biometrische gegevens ingesteld in de LastPass Authenticator.

Nu kunt u wachtwoordloze verificatie instellen via de LastPass Authenticator, op een van de volgende manieren: