Waarom wordt een site niet geopend, opgeslagen, bijgewerkt of automatisch ingevuld door LastPass?

Problemen? Laten we eerst proberen de kwestie op te sporen. Als het probleem daarmee niet wordt opgelost, controleren we een aantal andere zaken.

Controleer of LastPass is geïnstalleerd en ingeschakeld

Als het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram niet wordt weergegeven in de knoppenbalk van de browser, controleer dan of de LastPass-browserextensie is geïnstalleerd en ingeschakeld.

Controleer of u bent aangemeld bij LastPass

Als er een niet-actief LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram verschijnt in de knoppenbalk van uw browser, klikt u op het pictogram en meldt u zich aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.

Controleer of automatisch invullen is ingeschakeld in de voorkeursinstellingen

Controleer de voorkeursinstellingen op een van de volgende manieren:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
    4. Klik op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
    5. Selecteer Accountopties OF onderaan in het menu.
    6. Selecteer Extensievoorkeuren.
    7. Schakel de instelling Automatisch inloggegevens invullen in.
    8. Klik op Opslaan.

Controleer of de site niet is ingesteld als Nooit-URL

U kunt LastPass uitschakelen voor specifieke websites door zogenaamde Nooit-URL's te gebruiken.  Als dat hier het geval is en u deze wilt verwijderen zodat LastPass automatisch formulieren kan invullen op deze site, doet u het volgende:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Selecteer het tabblad Nooit-URL's.
    4. Als uw site wordt vermeld, klikt u op het pictogram Verwijderen Verwijderen.
    5. Klik op OK om te bevestigen.

Controleer of u in de voorkeursinstellingen heeft opgegeven dat er gewaarschuwd moet worden vóór het invullen van onveilige formulieren

Als deze voorkeursinstelling is ingeschakeld en de site die u bezoekt een onveilige methode voor het indienen van gegevens gebruikt, krijgt u de melding "Onveilig aanmeldingsformulier gedetecteerd. Weet u zeker dat u LastPass het onveilige formulier wilt laten invullen?" U kunt op OK klikken om automatisch invullen te gebruiken of op Annuleren om handmatig in te vullen (als u dat wilt).

U kunt deze instelling in uw voorkeursinstellingen als volgt in- of uitschakelen:
    1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
    4. Klik op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
    5. Selecteer Accountopties OF onderaan in het menu.
    6. Selecteer Extensievoorkeuren.
    7. Klik op Geavanceerd en schakel de instelling Waarschuwen voordat onbeveiligde formulieren worden ingevuld in of uit.
    8. Klik op Opslaan.

Controleer of de site HTTP gebruikt (in plaats van HTTPS)

Om veiligheidsredenen wordt automatisch invullen met LastPass uitgeschakeld bij het laden van pagina's die alleen HTTP gebruiken omdat deze sites niet veilig zijn. U kunt uw gegevens wel handmatig invullen op pagina's die gebruikmaken van HTTP.

Controleer of de site niet is gebouwd met Flash of Silverlight

LastPass ondersteunt deze platforms niet. Om te controleren of de website met een van deze platforms is gebouwd, klikt u met de rechtermuisknop op het aanmeldingsveld van de website en bekijkt u het contextmenu voor meer informatie.

De site-vermelding verwijderen en opnieuw toevoegen

U kunt de sitevermelding verwijderen en vervolgens weer aan de kluis toevoegen. Als uw site een aanmelding over meerdere pagina's gebruikt, kunt u uw gegevens voor iedere afzonderlijke pagina van de site opslaan.

1. Verwijder uw wachtwoordvermelding voor de site (instructies hier).
    2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    3. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    4. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
    5. Ga naar de gewenste site.
    6. Ga op een van de volgende manieren te werk om de site weer toe te voegen aan uw kluis:
      Methode van toevoegen Instructies
      Automatisch
      1. Voer uw e-mailadres en wachtwoord voor de site in en meld u aan.
      2. Wanneer LastPass daarom vraagt, klikt u op Toevoegen om de sitevermelding op te slaan in uw kluis.
      Handmatig
      1. Voer uw aanmeldingsgegevens in maar meld u niet aan.
      2. Selecteer het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram.
      3. Ga naar Item toevoegen > Wachtwoord.
        Tip: Gebruik Item toevoegen > Alle ingevoerde gegevens opslaan onderaan het menu voor website-aanmeldformulieren die meer dan een gebruikersnaam en wachtwoord vereisen.
      4. Alle vastgelegde velden worden weergegeven. U kunt eventueel meer informatie toevoegen en de gewenste instellingen voor het item opgeven.
      5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
    U heeft de sitevermelding verwijderd en weer toegevoegd aan uw kluis.